Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lestyános zöldbableves

Lestyános zöldbableves
Lestyános zöldbableves
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű leves hétköznapokra. Lestyán helyett ízesíthetjük petrezselyemmel is.  A levest tetszés szerint ízesíthetjük ecettel vagy citromlével. Tálaljuk friss kenyérrel és tejföllel.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot megtisztítjuk, 3-4 cm-es darabokra vágjuk, megmossuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  2. Kevés olajban a hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a sárgarépát, és felöntjük a levessel. Hozzáadjuk a babot, sóval, borssal ízesítjük, és lefedve, közepes hőmérsékleten kb. 20 perc alatt megfőzzük.
  3. A maradék olajat felforrósítjuk, a lisztet hozzáadjuk, és hagyjuk, hogy egy kis színt kapjon. Levesszük a tűzről, hozzákavarjuk a paprikát, és a leveshez öntjük.
  4. Hozzáadjuk a lestyánt, felfőzzük, és további 5 percig főzzük.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 25
össznézettség: 3 027
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1909 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldbableves, zöldbableves lestyánosan, zöldbableves zöldfűszeresen

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vritus
vritus Wed, 2015-09-23 17:57

Imádom a lestyánt, utánozhatatlan íze van. A zöldbabos és paradicsomos ételekhez nélkülözhetetlen. De szeretem ízesíteni vele a lebbencslevest, gombalevest, krumplifőzeléket is. Most készülök télre lefagyasztani, mert a szárított lestyán aromájának nagy részét elveszíti.

236
zöldbab 500 g
vöröshagyma 0.5 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
napraforgó olaj 3 ek
zöldség alaplé 600 ml
finomliszt 1 csapott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
lestyán 2 ek