r
Nosalty Logó

Mungóbableves Iluskától

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Iluska
Mungóbableves Iluskától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

leveshez

hagymás rántáshoz

Összesen 300 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

leveshez

hagymás rántáshoz

Összesen 1492 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

leveshez

hagymás rántáshoz

Összesen 40 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    718.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    639.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    418 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    994 micro
  • β-karotin
    3016 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3615 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 300 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3594.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    738 mg
  • Foszfor
    1509 mg
  • Nátrium
    512 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.4 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

VÍZ

  • Összesen
    3198 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1465 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    396 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    419 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2091 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4968 micro
  • β-karotin
    15080 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    18075 micro
  • Lut-zea
    1081 micro
Összesen 1492 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    131 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    478 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 40 kcal

Hozzávalók

leveshez

hagymás rántáshoz

Elkészítés

leveshez

  1. A babot a csomagolásán lévő előírás szerint beáztatjuk. Megpucoljuk a zöldségeket, felkarikázzuk, és odatesszük főni a babbal, kelkáposztával, paprikával, tört fokhagymával együtt. Befűszerezzük, kivétel a sót. Azt csak a végén adjuk hozzá.
  2. Elkészítjük a rántást, majd ráöntjük a levesre. Apróra vágjuk a hagymát, a zsírban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a lisztet, amivel 2-3 percig pirítjuk. Pirospaprikával megszórjuk, majd gyorsan a kevés vizet hozzáöntve elkavarjuk. A leveshez adjuk a hagymás rántást. A paradicsomlével ízesítjük. Jól megfőzzük! Levestésztát főzünk ki mellé, és azzal tálaljuk! Jó étvágyat!!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 4592
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 22.

Ajánló

Én házilag készített ételízesítőt adok hozzá,

Receptkategóriák

Receptjellemzők

"A mungóbab  a hüvelyesek rendjébe tartozó növény, melyet például babcsíra formájában emberi fogyasztásra, valamint takarmánynövényként és zöldtrágyázáshoz is hasznosítanak. Délkelet-Ázsiában honos, de elterjedt Európában és Amerikában is. Magyarországon kevéssé ismerik, leginkább a zöld színű változatot termesztik.." (Wikipédia)

Hozzávalók

leveshez

hagymás rántáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!