Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mungóbableves Iluskától

Mungóbableves Iluskától
Mungóbableves Iluskától
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

"A mungóbab  a hüvelyesek rendjébe tartozó növény, melyet például babcsíra formájában emberi fogyasztásra, valamint takarmánynövényként és zöldtrágyázáshoz is hasznosítanak. Délkelet-Ázsiában honos, de elterjedt Európában és Amerikában is. Magyarországon kevéssé ismerik, leginkább a zöld színű változatot termesztik.." (Wikipédia)

hozzávalók / 5 adag

leveshez

hagymás rántáshoz

ajánlat

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot a csomagolásán lévő előírás szerint beáztatjuk. Megpucoljuk a zöldségeket, felkarikázzuk, és odatesszük főni a babbal, kelkáposztával, paprikával, tört fokhagymával együtt. Befűszerezzük, kivétel a sót. Azt csak a végén adjuk hozzá.
  2. Elkészítjük a rántást, majd ráöntjük a levesre. Apróra vágjuk a hagymát, a zsírban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a lisztet, amivel 2-3 percig pirítjuk. Pirospaprikával megszórjuk, majd gyorsan a kevés vizet hozzáöntve elkavarjuk. A leveshez adjuk a hagymás rántást. A paradicsomlével ízesítjük. Jól megfőzzük! Levestésztát főzünk ki mellé, és azzal tálaljuk! Jó étvágyat!!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 595
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
728 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bableves zöldséggel,zöldséges mungóbab leves,mungóbab leves,mungó bableves

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

300
mungóbab 25 dkg
fehérrépa 2 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
zeller 1 kis db
kelkáposzta 1 kis db
paradicsomlé 2 dl
paprika 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
ételízesítő 2 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
zellerlevél 1 db
lestyán 1 szál
szerecsendió 2 csipet
0 ízlés szerint
víz 2 l
sertészsír 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
finomliszt 1 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
víz 1 dl