Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros Jókai bableves csipetkével

Vörösboros Jókai bableves csipetkével
Vörösboros Jókai bableves csipetkével
200 perc / előkészület: 20 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az igazi Jókai bableves csülökkel és debreceni kolbásszal készül, de nekem ez volt most itthon, s lusta voltam ezért kimenni a piacra. Így is finom volt.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot előző nap beáztatjuk.
  2. A karajt felkockázzuk, feltesszük főni két és fél liter vízben.
  3. Elkészítjük a csipetkét, hagyjuk száradni. Megpucoljuk a zöldségeket, a répákat karikára, a zellert és a krumplit kockára vágjuk, a hagymákat, petrezselymet aprítjuk, 2 db chilit felvágjuk, felkarikázzuk a kolbászt.
  4. Másfél óra elteltével hozzáadjuk a babot és a zöldségeket, fűszerezzük. Elkészítjük a rántást.
  5. Amikor minden megfőtt, belerakjuk a kolbászt, beleöntjük a vörösbort, beleszaggatjuk a csipetkét, belekeverjük a rántást. A főzés közben elveszett vizet pótoljuk.
  6. Tálaláskor merünk a tányérba levest, teszünk rá két kanál tejfölt s egy chilit.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 083
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bableves karajcsontból, bableves sok zöldséggel, bableves gazdagon

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

685
karajcsont 50 dkg
lángolt kolbász 25 dkg
fejtett bab 75 dkg
sárgarépa 4 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
zeller 1 közepes db
burgonya 2 db
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
hegyes erős paprika 1 db
chili 6 db
petrezselyem 0.5 csokor
leveskocka 1 db
0 ízlés szerint
fekete bors 4 teáskanál
csípős fűszerpaprika 1 ek
köménymag 2 teáskanál
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 3 púpozott ek
tojás 1 db
finomliszt 5 púpozott ek
vörösbor 2 dl
tejföl 2 dl
víz 2.5 l