r
Nosalty Logó

Vörösboros Jókai bableves csipetkével

Hobbychef
Vörösboros Jókai bableves csipetkével
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

687
Kalória
34.2g
Fehérje
89.5g
Szénhidrát
20.6g
Zsír
481.2g
Víz
37.3g
Koleszterin
18.4g
Élelmi rost
7.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 687 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 5496 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1819.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    827 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    89.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    481.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1243 micro
  • β-karotin
    3240 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 687 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    273.3 g

Zsír

  • Összesen
    164.6 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14557.3 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    2504 mg
  • Vas
    90 mg
  • Magnézium
    1736 mg
  • Foszfor
    3372 mg
  • Nátrium
    6615 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    716.2 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    147 mg

Víz

  • Összesen
    3849.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2904 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    591 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3264 micro
  • Kolin:
    788 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    9944 micro
  • β-karotin
    25916 micro
  • β-crypt
    254 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    3054 micro
Összesen 5496 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    170 micro
  • β-karotin
    443 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 94 kcal

Elkészítés

  1. A babot előző nap beáztatjuk.
  2. A karajt felkockázzuk, feltesszük főni két és fél liter vízben.
  3. Elkészítjük a csipetkét, hagyjuk száradni. Megpucoljuk a zöldségeket, a répákat karikára, a zellert és a krumplit kockára vágjuk, a hagymákat, petrezselymet aprítjuk, 2 db chilit felvágjuk, felkarikázzuk a kolbászt.
  4. Másfél óra elteltével hozzáadjuk a babot és a zöldségeket, fűszerezzük. Elkészítjük a rántást.
  5. Amikor minden megfőtt, belerakjuk a kolbászt, beleöntjük a vörösbort, beleszaggatjuk a csipetkét, belekeverjük a rántást. A főzés közben elveszett vizet pótoljuk.
  6. Tálaláskor merünk a tányérba levest, teszünk rá két kanál tejfölt s egy chilit.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 180 p

Az igazi Jókai bableves csülökkel és debreceni kolbásszal készül, de nekem ez volt most itthon, s lusta voltam ezért kimenni a piacra. Így is finom volt.

További receptek

Lebbencsleves

Ha valamiben, a mennyei és laktató levesekben nagyon erős a magyar konyha. A lebbencsleves is ezen a fronton helyezkedik el, amit a lepirított csuszatészta tesz különlegessé, a sok-sok ...

Rosanics Petra

Kapros zöldbableves

A zöldbableves egy ízletes és tápláló étel, amely tökéletes választás lehet akár főétel gyanánt is. Friss zöldbab, zöldségek és fűszerek harmonikus kombinációja, mely nemcsak a ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek