r
Nosalty Logó

Mozzarellás csirkemell sült zöldségekkel és bulgurral

NS
Mozzarellás csirkemell sült zöldségekkel és bulgurral
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hús elkészítése

Köret elkészítése

432
Kalória
26.7g
Fehérje
44.3g
Szénhidrát
17.8g
Zsír
432.6g
Víz
78.3g
Koleszterin
8.5g
Élelmi rost
10.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Hús elkészítése

Köret elkészítése

Összesen 432 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Hús elkészítése

Köret elkészítése

Összesen 1714 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Hús elkészítése

Köret elkészítése

Összesen 67 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2264.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    1402 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    432.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    769 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1250 micro
  • β-karotin
    7332 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3688 micro
Összesen 432 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    106.9 g

Zsír

  • Összesen
    71.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9058.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1069 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    1765 mg
  • Nátrium
    5607 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    177.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1730.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3078 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    841 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    803 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    467 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    5000 micro
  • β-karotin
    29330 micro
  • β-crypt
    964 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    14751 micro
Összesen 1714 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    196 micro
  • β-karotin
    1147 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 67 kcal

Elkészítés

Hús elkészítése

  1. Előző este a csirkemellet megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, és sóval bedörzsöljük. A fokhagymát présen átnyomjuk, az apróra vágott petrezselyemzölddel, a két teáskanál mustárral és a tejszínnel elkeverjük. A hússzeleteket egy zárható műanyag vagy üvegtálba fektetjük, ráöntjük a tejszínes keveréket, fedőt rázárjuk, összerázzuk, és hűtőben állni hagyjuk egy éjszakát.
  2. Másnap a húst a tejszínes páccal együtt tepsibe tesszük, reszelünk rá sajtot, alufólia alatt, légkeveréssel 30 percet sütjük 180 fokon, majd alsó-felső lánggal, a fóliát levéve sütjük, míg a sajt meg nem pirul.

Köret elkészítése

  1. A zöldségeket megpucoljuk, felszeleteljük, kockázzuk. Ezt előző nap is megtehetjük bátran, nem fognak megbarnulni, ha zárható dobozban, hűtőben tároljuk.
  2. Sütőpapíros tepsibe borítjuk a zöldségeket, meglocsoljuk az olívaolajjal, megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd összeforgatjuk. 180 fokon kb. félóra alatt sütőben megsütjük őket.
  3. A bulgurt kétszeres mennyiségű sós vízben 10-15 perc alatt puhára főzzük, majd összeforgatjuk a sült zöldségekkel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Igyekszem olyan recepteket találni, amelyeket előző este elő lehet készíteni, így a főzés napján "jamieoliveres" lazasággal és gyorsasággal dobható össze az ebéd. Ez a husi saját találmányom, laktató, de egészséges őszi finomság.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...