Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mozzarellás csirkemell sült zöldségekkel és bulgurral

Mozzarellás csirkemell sült zöldségekkel és bulgurral
Mozzarellás csirkemell sült zöldségekkel és bulgurral
110 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igyekszem olyan recepteket találni, amelyeket előző este elő lehet készíteni, így a főzés napján "jamieoliveres" lazasággal és gyorsasággal dobható össze az ebéd. Ez a husi saját találmányom, laktató, de egészséges őszi finomság.

hozzávalók / 4 adag

Hús elkészítése

Köret elkészítése

Szólj hozzá!

elkészítés

Hús elkészítése

  1. Előző este a csirkemellet megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, és sóval bedörzsöljük. A fokhagymát présen átnyomjuk, az apróra vágott petrezselyemzölddel, a két teáskanál mustárral és a tejszínnel elkeverjük. A hússzeleteket egy zárható műanyag vagy üvegtálba fektetjük, ráöntjük a tejszínes keveréket, fedőt rázárjuk, összerázzuk, és hűtőben állni hagyjuk egy éjszakát.
  2. Másnap a húst a tejszínes páccal együtt tepsibe tesszük, reszelünk rá sajtot, alufólia alatt, légkeveréssel 30 percet sütjük 180 fokon, majd alsó-felső lánggal, a fóliát levéve sütjük, míg a sajt meg nem pirul.

Köret elkészítése

  1. A zöldségeket megpucoljuk, felszeleteljük, kockázzuk. Ezt előző nap is megtehetjük bátran, nem fognak megbarnulni, ha zárható dobozban, hűtőben tároljuk.
  2. Sütőpapíros tepsibe borítjuk a zöldségeket, meglocsoljuk az olívaolajjal, megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd összeforgatjuk. 180 fokon kb. félóra alatt sütőben megsütjük őket.
  3. A bulgurt kétszeres mennyiségű sós vízben 10-15 perc alatt puhára főzzük, majd összeforgatjuk a sült zöldségekkel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 14 698
elküldve: 1
receptkönyvben: 238
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

SülveFőve

Mióta szakács: 2016.10.15.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csőben sült csirke, sajtos csirkefalatok sült zöldségekkel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

firstlady
firstlady Wed, 2016-11-16 09:02

Naggyon jó! Ilyeneket szeretek készíteni és enni is! :) Köszi.

429
csirkemell filé 1 db
fokhagyma 3 gerezd
petrezselyem 1 csokor
főzőtejszín 200 ml
1 kávéskanál
dijoni mustár 2 teáskanál
mozzarella 10 dkg
sárgarépa 2 közepes db
cukkini 1 kis db
édesburgonya 1 db
patisszon 1 db
sárga kaliforniai paprika 1 db
kápia paprika 2 közepes db
olívaolaj 2 ek
fűszersó 1 kávéskanál
bulgur 10 dkg
1 kávéskanál
víz 2 dl