r
Nosalty Logó

Zöldségekkel sült csirkemell spenótos puliszkával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Zöldségekkel sült csirkemell spenótos puliszkával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 452 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1809 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 108 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1442.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    225 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    2671 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    5094 micro
Összesen 452 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.2 g

Zsír

  • Összesen
    94.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5769.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1647 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    446 mg
  • Foszfor
    2052 mg
  • Nátrium
    1454 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1196.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1573 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    902 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    526 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    662 micro
  • α-karotin
    456 micro
  • β-karotin
    10684 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    20376 micro
Összesen 1809 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    647 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    468 micro
  • Lut-zea
    1234 micro
Összesen 108 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző nap elkészítjük a puliszkát, amihez először is megmossuk, lecsepegtetjük, és apróra vágjuk a spenótot vagy a mángoldot, a sajtot pedig lereszeljük.
  2. Felforraljuk a vizet, megsózzuk. Vékony sugárban beleöntjük a kukoricadarát, hozzátesszük a spenótot vagy a mángoldot, és habverővel keverjük, amíg sűrűsödni nem kezd. Levesszük a tűzről, pihentetjük.
  3. Belekeverjük a sajtot, majd folpack-kal bélelt formába (pl. őzgerinc) öntjük, és jól lenyomkodjuk. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük. Másnap megtisztítjuk a zöldségeket; a hagymát apróra vágjuk, a gombát kockázzuk. A paradicsomokat egy percre forró vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk, kockákra vágjuk, lecsepegtetjük. A zöldbabot és a zellerszárat szeleteljük.
  4. A megmosott csirkemell-filét szintén kockázzuk. Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, rátesszük a csirkehúst és a gombát. Sózzuk, és fűszerezzük borssal, fokhagymával. Fehéredésig sütjük a húst, és beletesszük a többi felaprított zöldséget. Kis vizet öntünk alá. Ha megpuhultak a hozzávalók, a zöldfűszereket is hozzáadjuk, és elzárhatjuk a lángot.
  5. Elővesszük a hűtőből a puliszkát, vágódeszkára borítjuk, szeleteket vágunk belőle, és a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk kevés olívaolajon.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 1028
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 47339
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem a puliszkát. Mint minden paraszti ételt. Ezek körében nőttem föl, ezek határozták meg az ízlésemet. Ebben a receptben  az egyszerű, szép (!) és ízletes puliszkát spenóttal bolondítottuk meg. Már a látványa is egy gyönyör volt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek