Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldségekkel sült csirkemell spenótos puliszkával

Zöldségekkel sült csirkemell spenótos puliszkával
Zöldségekkel sült csirkemell spenótos puliszkával
100 perc / előkészület: 10 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a puliszkát. Mint minden paraszti ételt. Ezek körében nőttem föl, ezek határozták meg az ízlésemet. Ebben a receptben  az egyszerű, szép (!) és ízletes puliszkát spenóttal bolondítottuk meg. Már a látványa is egy gyönyör volt!

hozzávalók / 4 adag

  • 40 dkg csirkemell-filé
  • 3 ek olívaolaj
  • 10 dkg hagyma
  • 6 áttört fokhagyma- gerezd
  • 30 dkg paradicsom héj és mag nélkül
  • 10 dkg gomba
  • 20 dkg zöldbab
  • 5 dkg zellerszár
  • bors
  • 1 ek aprított petrezselyemzöld
  • 1 ek aprított, friss bazsalikom

A spenótos puliszkához:

  • 10 dkg kukoricadara
  • 0,5 l víz
  • 20 dkg spenót vagy mángold
  • 20 dkg ementáli sajt
  • olívaolaj a sütéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző nap elkészítjük a puliszkát, amihez először is megmossuk, lecsepegtetjük, és apróra vágjuk a spenótot vagy a mángoldot, a sajtot pedig lereszeljük.
  2. Felforraljuk a vizet, megsózzuk. Vékony sugárban beleöntjük a kukoricadarát, hozzátesszük a spenótot vagy a mángoldot, és habverővel keverjük, amíg sűrűsödni nem kezd. Levesszük a tűzről, pihentetjük.
  3. Belekeverjük a sajtot, majd folpack-kal bélelt formába (pl. őzgerinc) öntjük, és jól lenyomkodjuk. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük. Másnap megtisztítjuk a zöldségeket; a hagymát apróra vágjuk, a gombát kockázzuk. A paradicsomokat egy percre forró vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk, kockákra vágjuk, lecsepegtetjük. A zöldbabot és a zellerszárat szeleteljük.
  4. A megmosott csirkemell-filét szintén kockázzuk. Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, rátesszük a csirkehúst és a gombát. Sózzuk, és fűszerezzük borssal, fokhagymával. Fehéredésig sütjük a húst, és beletesszük a többi felaprított zöldséget. Kis vizet öntünk alá. Ha megpuhultak a hozzávalók, a zöldfűszereket is hozzáadjuk, és elzárhatjuk a lángot.
  5. Elővesszük a hűtőből a puliszkát, vágódeszkára borítjuk, szeleteket vágunk belőle, és a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk kevés olívaolajon.

 

  • sütési hőfok: 190°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 40 603
elküldve: 19
receptkönyvben: 1 343
elkészítve: 50/53
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
958 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bazsalikomos zöldségekkel sült csirkemell spenótos puliszkával, zöldséges sült csirkemell puliszkával

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Sun, 2017-01-01 21:55

Hihetetlen, hogy egy ilyen egyszeru etel annyira finom! Koszi a feltoltest!!!

udv:witch

Buza Sándor
Buza Sándor Mon, 2011-07-25 14:13

Kedves Polla! Nagyon örülök, hogy sikerült és hogy ízlett. Mi alapján készítette? Film, vagy recept?
üdv. bs

Polla
Polla / Polla Mon, 2011-07-25 12:59

  Kedves Sándor! Tegnap elkészítettem az ételt. Tanúsítom, hogy nagyon finom. A spenótos puliszka meg egészen elvarázsolt. Eddig a pirított hagymával készült változatát ettük a puliszkának leggyakrabban, de most már ez is az étlapunkra fog kerülni. Köszönöm.

Buza Sándor
Buza Sándor Thu, 2011-04-07 19:27

Kedves Mrs. Smith!
Köszönöm. És milyen finom!! Ki kell próbálnod!
Üdv. bs