r
Nosalty Logó

Zöldséges csirke tejfölös-citromos szószban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zöldséges csirke tejfölös-citromos szószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 515 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2065 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 67 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1632.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    933 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    361 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    545 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1551 micro
  • β-karotin
    4630 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1324 micro
Összesen 515 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.3 g

Zsír

  • Összesen
    92.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    920 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6529.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    506 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    1785 mg
  • Nátrium
    3734 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1443.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2179 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    828 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    851 mg
  • Retinol - A vitamin:
    378 micro
  • α-karotin
    6204 micro
  • β-karotin
    18518 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    5297 micro
Összesen 2065 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    204 micro
  • β-karotin
    609 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 67 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségek előkészítése:
  2. Megtisztítjuk és felaprítjuk a zöldségeket: a répát karikára vágjuk, a póréhagymát és a zellerszárat ujjnyi hosszú, vékony csíkokra vágjuk.
  3. A fokhagyma gerezdet elég megtisztítani, nem kell összevágni, a petrezselymet, kaukkfüvet, babérlevelet kössük össze kis csokorba.
  4. A gombát mossuk meg, és töröljük szárazra, majd vágjuk csíkokra. Ha nem tetszik a héja, húzzuk le inkább. A tönköket is használhatjuk, szintén pucoljuk le a héját, és vágjuk le a végét.
  5. A két fej nagy hagymát megtisztítjuk, és beleszurkáljuk a szegfűszegeket.
  6. A 20 dkg vöröshagymát apró kockákra vágjuk.
  7. A csirke puhára főzése:
  8. Körülbelül 2x5 cm-es csíkokra vágjuk a csirkemell filét.
  9. Közepes méretű fazékban felteszünk főzni 7,5 dl alaplében, enyhén megsózzuk.
  10. Hozzáadjuk a felkarikázott répát, az ujjnyi hosszú, vékony csíkokra vágott póréhagymát és zellert, a fűszercsokrot, a hagymákat, amibe beleszurkáltuk a szegfűszegeket és a fokhagymákat.
  11. 15 percig alacsony lángon forraljuk, aztán alacsonyabb lángon addig főzzük, amíg a csirke megpuhul.
  12. Amint a csirke megpuhult, kiszedjük a húst egy tálra, a főzővizet pedig félretesszük.
  13. Gombás-szalonnás alap készítése:
  14. Egy edénybe tegyünk 2 dkg vajat, és adjuk hozzá a felkockázott szalonnát.
  15. Melegítsük, majd ezen a vajas-szalonnazsíros keveréken pirítsuk üvegesre az apróra vágott vöröshagymát.
  16. Adjuk hozzá a felszeletelt gombákat és 2 dl csirke alaplevet.
  17. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, amíg a gomba megpuhul.
  18. A ragu összállítása:
  19. Egy tálban verjük fel két tojás sárgáját, és keverjük hozzá a tejfölt valamint 2 evőkanál keményítőt.
  20. Folyamatosan kevergetjük, apránként hozzáöntjük a csirke főzőlevénekkét harmadát, ha túl sűrű, az egész levet öntsük hozzá. Sózzuk, borsozzuk.
  21. Ráöntjük a szalonnás gombára, és 5 percig főzzük, majd a legvégén citromlével ízesítjük.
  22. Az így elkészült szószba szedjük bele a csirkehúst és a zöldségeket.
  23. Jázmin rizzsel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2965
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy vendégség alkalmával kóstoltam ezt a finom, ízletes csirkeragut, és elkértem a receptjét, hogy otthon én is főzhessem. Kicsit munkaigényes, de nagyon finom! A főzési időnél a csirke főzési ideje kb. 30 perc, de a rizst is kell főzni, amit közben is megtehetünk, a gombát is puhára kell főzni, és a végén a ragu összeállításánál is van 5 perc főzés. Amíg a hagyma a vajas-szalonnás keveréken üvegesre pirul, 5 perc sütési időnek számoltam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek