r
Nosalty Logó

Mogyoróvajas csokoládétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mogyoróvajas csokoládétorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 837 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 10030 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 352 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    919.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.6 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 837 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203.1 g

Zsír

  • Összesen
    640.2 g
  • Telített zsírsav
    198 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    272 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    137 g
  • Koleszterin
    1064 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11033.3 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1110 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    1863 mg
  • Foszfor
    3677 mg
  • Nátrium
    4096 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1003.1 g
  • Cukor
    626 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

VÍZ

  • Összesen
    932.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1731 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    124 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    663 micro
  • Kolin:
    905 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1705 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    834 micro
Összesen 10030 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 352 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzuk és lisztezzük ki a tortaformánk.
  2. Egy tálban szitáljuk össze a lisztet, cukrot, kakaóport, szódabikarbónát, sütőport és a sót.
  3. Egy másik tálban habverővel keverjük habosra a tojást, a kefirt, a nem meleg kávét, olajat és a vaníliát.
  4. Adjuk hozzá a tojásos keverékhez adagonként a „száraz” hozzávalókat, és keverjük 2-3 percig közepes sebességfokozaton.
  5. Osszuk a tésztát három részre, és öntsük a tészta egyharmadát az előkészített formába. 30 percig sütjük, közben forgassuk meg, ha nem egyenletesen sül minden oldala.
  6. Ellenőrizzük egy fogpiszkáló segítségével, hogy megsült-e. Ha szinte teljesen tisztán jön ki, nem ragacsos már, akkor elkészült.
  7. Süssük meg a maradék két lapot is így.

Krém

  1. Tegyük a porcukrot, mogyoróvajat, vajat, vaníliát és a sót egy tálba. Keverjük habverővel addig, amíg sima és krémes állagú nem lesz.
  2. Adjuk hozzá a tejszínt, és verjük magas fokozaton, amíg a keverék könnyű és habos nem lesz. Ne hagyjuk magára, nehogy túlverjük.
  3. Állítsuk össze a tortát: Ha a sütemények egyenetlenek, skalpoljuk meg őket. Vágjunk minden lapot egyenesre.
  4. Rakjunk félre egy kevés mogyoróvajat a díszítéshez. Kenjük meg a lapokat a mogyoróvaj felével.
  5. A maradékkal pedig kenjük körbe a tortát.
  6. Tegyük hűtőszekrénybe legalább 1 órára.
  7. Díszítéshez használhatunk olvasztott csokoládét, pörkölt mogyorót.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 18 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 6776
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 03.

Receptkategóriák

Nagyon kakaós, könnyű és szaftos piskóta, krémes mogyoróvajjal töltve. Aki szereti együtt az édeset a sóssal, annak mindenképp ki kell próbálnia. Elkészítése nagyon egyszerű, még a tojásokat sem kell szétválasztani hozzá.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek