Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ferrero Rocher torta

Ferrero Rocher torta
Ferrero Rocher torta
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept ötletét Sally blogja adta, ezt alakítottam át. A barátom nagyon imádja a Ferrero Rochert, így születés- és névnapra, évfordulókra is általában ez a torta készül. Nutella helyett készíthető olcsóbb mogyorókrémmel is. Amikor mogyorókrémet választunk, a mogyorótartalomra érdemes figyelni (a Nutellának kb. 12-13% a mogyorótartalma), így találhatunk a Nutellához nagyon hasonló ízvilágú, de olcsóbb krémet is.

 

hozzávalók / 8 adag

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. Egy tortaformát vagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük.
  2. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. A lisztben elkeverjük a sütőport, és hozzákeverjük a kakaót. A mogyorót összetörjük. Egy strapabíróbb zacskóba öntjük, majd a húsklopfoló oldalával (vagy sodrófával) megcsapkodjuk. A tojássárgákba keverjük a lisztes keveréket és az összetört mogyorót.
  3. Egy csipet sóval a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a habot óvatosan, nagy mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztes masszához. Végül belecsurgatjuk az olvasztott vajat.
  4. A sütőpapíros formába öntjük a masszát, tűpróbáig sütjük. Ha elkészült, félretesszük hűlni.
  5. Ha van kedvünk, és időnk is engedi, akkor a három réteget süthetjük külön-külön. Ezzel garantáltan egyforma vastagok lesznek a lapok, és nem kell bíbelődni a szétvágással sem. Ebben az esetben mérjük le a tésztát, majd pontosan porciózzuk ki a tortaformába.

Krém

  1. A Hulalát félig felverjük. Mikor már nem folyik, de még nem igazán kemény hab, akkor belelapátoljuk a Nutellát, majd pedig jól elkeverjük a tejszínben. Vigyázni kell, nehogy a tejszínt túlverjük.

Összeállítás

  1. A kihűlt tortát három részre vágjuk, majd elkezdjük az összeállítását. A legalsó réteget megkenjük vékonyan Nutellával, majd rákenjük a krémet. A következő piskótát ráhelyezzük, majd ezt is megkenjük vékonyan Nutellával, erre kerül a krémünk. A harmadik piskótát is ráhelyezzük, majd bevonjuk a maradék krémmel a tortánkat.
  2. Durvára tört mogyoróval megszórjuk a tetejét és az oldalát. A tetejét díszíthetjük Ferrero Rocher golyókkal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm
  • költség: 4000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 12 872
elküldve: 1
receptkönyvben: 44
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Vivien Valéria

Mióta szakács: 2016.02.10.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Pur karácsonyi finomságok receptverseny, Somat Karácsonyi Receptverseny
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mogyorós csokitorta, mogyorótorta, mogyorókrémes torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

869
tojás 6 db
cukor 100 g
1 csipet
finomliszt 150 g
cukrozatlan kakaópor 30 g
fahéj 1 teáskanál
sütőpor 1 teáskanál
vaj 40 g
törökmogyoró 80 g
nutella 350 g
növényi habtejszín 500 ml
nutella 50 g
törökmogyoró 80 g
csokoládé 15 dkg