Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorókrém torta

Mogyorókrém torta
Mogyorókrém torta
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (31)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy receptmagazinban találkoztam egy Toffifee tortával, ami külcsínyre nagyon megtetszett. A receptet olvasva már nem volt annyira meggyőző, így szokás szerint kitaláltam egy saját verziót. A piskóta és a krém is nagyon kellemes, lágy és hihetetlen összhangban vannak az ízek.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A mogyorókrémhez

A díszítéshez

ajánlat

Nálunk  "csak úgy" készült, de bármilyenalkalomra megállja a helyét. A nagyon édesszájúak imádni fogják :-).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük, előkészítünk egy 16 szeletes csatos tortaformát (vajazzuk, lisztezzük).
  2. A tojásokat megmossuk, és különválasztjuk a fehérjét és a sárgáját.
  3. A széttördelt fehér csokit gőzfürdő fölé helyezzük, és egynemű masszává olvasztjuk folyamatos felügyelet mellett.
  4. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, majd a sárgájákat egyenként hozzáadjuk a fehérjék felvert habjához, ezzel tovább verjük még pár percig.
  5. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és beleszitáljuk a tojásos masszába, majd elkeverjük.
  6. A piskótatésztához óvatosan hozzákeverjük az egyneművé olvadt fehér csokit.
  7. A masszát a tortaformába öntjük, és berakjuk a sütőbe sülni, fél óra elteltével már végezhetünk tűpróbát a piskótán.
  8. A mogyorós nugátkrémet elkeverjük a mascarponéval.
  9. A Hulalát felverjük 1 csomag habfixálóval, majd hozzáadjuk a mogyorós krémet, és együtt verjük még néhány percig, majd hozzáadjuk a másik habfixálót.
  10. Amíg a piskóta elkészül, és teljesen kihűl, a krémet hűtőbe rakjuk.
  11. A megsült és kihűlt piskótát kiszedjük a formából, és három részre vágjuk.
  12. A krémet három részre osztjuk, és a piskótákat rétegezzük vele, majd az utolsó harmaddal az egész tortát bevonjuk (felül és körben a szélét).
  13. A díszítéshez az étcsokoládét pici vajjal gőzfürdő fölé tesszük, és egyneművé olvasztjuk, ezt követően pedig tetszés szerint díszítjük a Toffifee bonbonokat is felhasználva.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 31 280
elküldve: 6
receptkönyvben: 337
elkészítve: 21/27
Facebookon megjelent: 1

szakács

Csibedina

Mióta szakács: 2011.08.25.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mogyorókrémes torta, Toffifee torta

Hozzászólások (31)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tyby3
tyby3 Sat, 2017-03-25 21:13

Elkészitettük mi is,és bizony nagy sikere lett ,köszönöm a receptet.

flava
flava Fri, 2013-11-15 18:49

Megint ezt a piskotat sutottem , csak most egy masik kremmel az is nutellas. Nagyon fini :D

flava
flava Mon, 2013-05-13 18:44

Koszi a merest igy sokkal jobb volt csinalni!(Nem volt keso itt sokkal korabban van mint nallatok :-) )Mert hat ugye a tojas a csoki stb ugyanannyi de esetleg a cukor ,liszt mas mennyiseg a kanal meressel.16dkg lisztet hasznaltam es hat ez a piskota olyan finom lett es jo magas .A krem is nagyon jo valoszinu hogy ez a legfinomabb torta amit eddig valaha is sutottem!
Igaz nem lett a legszebb a diszites azt meg gyakorolni kell de tuti maskor is sutom ezt a tortat majd akkor szebb lessz!
Koszi a sok segitseget nagyon kedves vagy!

Csibedina
Csibedina / Csibedina Tue, 2013-05-14 14:49

Kedves flava,
Minden jó, ha a vége jó! :)
Nagyon örülök, hogy sikerült, annak meg pláne, hogy nem csalódtál és máskor is megsütöd!
Ennél a tortánál még én sem voltam a díszítés magaslatán, ahogy a fotó is árulkodik róla, de még pár ilyen jó kis tortarecept kipróbálása és meglátod, menni fog az is, mint a karikacsapás! ;-)
Kellemes, szép napokat, üdv:
Edina

flava
flava Sun, 2013-05-12 02:04

En nem MO-on lakom es tudom hogy ott a kanalak nagyobbak mint itt azert kerdeztem. Mikor ilyen receptek vannak hogy ennyi bogre meg annyi kanal akkor sosem tudom mit csinaljak ! :-) Azt hiszem hasznalom a sima tbsp merot ami itt van .
Ilyen hogy hulala tejszin sincs remelem jo lessz ami itt van. Habfixalot is online-on kellett rendelnem de azt legalabb beszereztem.
Holnap fogom megsutni nagyon remelem hogy sikerul,fozni jokat tudok , de nem vagyok egy sutobajnok :p
Megirom milyen lett koszi!

Csibedina
Csibedina / Csibedina Sun, 2013-05-12 10:29

Szia flava,

Remélem, még nem késő, de lemértem a lisztet és a cukrot: a liszt 15-16 dkg, a cukor pedig pontosan 10 dkg. Hulala helyett bármilyen habtejszín jó lesz, a fixáló pedig csak azért jó, ha van, hogy picit keményebb, masszívabb, időtállóbb habot kapjunk.

Remélem, így már használhatóbb lesz a recept és drukkolok, hogy jól sikerüljön és elégedettek legyetek vele ;-)

Üdv:
Edina

flava
flava Thu, 2013-05-09 21:09

Hany dkg a 8 kanal liszt es 6 kanal cukor? Es az a keves vaj az mennyi?
koszi

Csibedina
Csibedina / Csibedina Fri, 2013-05-10 13:30

Kedves flava,

Itt az a lényeg, hogy ugyanazzal az evőkanállal mérd a lisztet, mint a cukrot (normál evőkanál, amit leves evéshez szoktál egyébként használni). Ha nagyon ragaszkodsz hozzá, szívesen megmérem neked, hogy ez dkg-ban mennyit jelent.
A torta díszítése nincs kőbe vésve, én ha sima olvasztott étcsokival díszítek, akkor 100g-hoz kb. egy diónyit szoktam hozzáadni a vajból és gőzfürdő felett megolvasztom.

Üdvözlettel:
Edina

bejare
bejare Fri, 2012-10-05 22:46

Holnap fogom elkészíteni a kislányom 10.születésnapjára! Majd megírom hogy milyen lett:)

Csibedina
Csibedina / Csibedina Sat, 2012-10-06 09:56

Drukkolok, bejare! ;)
Remélem, nem fogtok csalódni és várom a beszámolót! ;)
Szép hétvégét és nagyon boldog születésnapot a nagylánynak! <3

Edina

bejare
bejare Thu, 2012-10-18 09:14

Szia Edina!
Köszönöm szépen,a torta isteni lett,volt aki megkérdezte,hogy hol rendeltem:)
Fotót is majd küldök róla!Nagyon szép és finom lett,biztosan többször is meg fogom sütni!

Szép napot!
Mónika(bejare)

Csibedina
Csibedina / Csibedina Sun, 2012-12-30 18:41

Szia Mónika,

Jaj, de jó, nagyon szép lett! :)
Boldog új évet és a szülinaposnak pedig minden szépet és jót kívánok:

Edina

tiiiimcsiii
tiiiimcsiii Sat, 2012-07-21 20:29

Igaz, nem én készítettem el, hanem születésnapomra kaptam anyukámtól, de az íze ettől függetlenül isteni volt. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a tömény, édes, csokis/mogyorós ízeket (én imádom :D)!

Csibedina
Csibedina / Csibedina Sun, 2012-07-22 09:32

Akkor így utólag is sok-sok boldog születésnapot, Timcsi :-)
Örülök, hogy ízlett :-)
Szép napokat, üdv:
Edina

Csibedina
Csibedina / Csibedina Sat, 2012-03-03 21:27

Szia Adaaa! Szívből örülök, nagyon ügyes vagy! Biztos nagy sikert arattál ezen a szép kerek szülinapon :)
Üdv:
Edina

mandaszb
Beus / mandaszb Wed, 2011-12-07 14:05

A hétvégén ezzel a krémmel készítettem a tortát, és nagyon finom lett. Máskor is biztosan el fogom készíteni. A mascarponét és a mogyorókrémet én is a Lidl-ben szoktam venni. Teljesen megfelel a célnak, és sokkal olcsóbb. Árulnak olyan mogyorókrémet is aminek a mogyorótartalma pontosan megegyezik a Nutelláéval, csak pont fele annyiba kerül.
Beus

Csibedina
Csibedina / Csibedina Wed, 2011-12-07 21:39

Szia Beus,
Örülök, hogy bevált a krém és ízlett :)
Én kicsit félve eresztettem össze a mogyorókrémet a mascarponéval, de úgy voltam vele, hogy "egy életem, egy halálom", megpróbálom, mert hamarosan lejárt volna :) Szuper lágy és isteni finom :)
Üdv:
Edina

Tmea
Tmea / Tmea Fri, 2011-11-25 21:47

Komolyan szeretnék olyan helyen élni, ahol egy ilyen torta kijön 2000 ft-ból. Nálunk csak a 2 doboz mascarpone, meg a mogyorókrém kerül ennyibe. Ínycsiklandozó egyébként...:-)

Csibedina
Csibedina / Csibedina Sat, 2011-11-26 00:03

Szia Timi! Lidl-ben elég jó minőségű mascarpone-t lehet kapni viszonylag olcsón és erre a célra bármilyen mogyorós nugátkrém megteszi, ami elfogadható ízű, állagú és minőségű :)

Tmea
Tmea / Tmea Sat, 2011-11-26 09:45

Oké...:-) A legközelebbi Lidl is 25 km-re van, kocsink viszont nincs. De köszi az infót, azért jó tudni. :-))

Csibedina
Csibedina / Csibedina Fri, 2011-11-25 17:30

Szia Sourcherry! Köszönöm, hogy szóltál, tényleg kicsit felületesen fogalmaztam, de már javítottam is:)
Én ehhez két 250 g-os mascarponét használtam fel, de lehet trükközni a hozzávalókkal aszerint, hogy mennyire intenzív ízt szeretnél elérni :) Jó sütést-főzést és szép hétvégét:
Edina

oSourcherryo
Sourcherry / oSourcherryo Fri, 2011-11-25 16:55

A 4. pontban a cukrot kell hozzáadni a fehérjéhez igaz? Csak mert kimaradt a leírásból. :) A másik kérdésem pedig az lenne, hogy mekkora dobozos mascarponét használsz? Egyébként nagyon tetszik a recept. Biztosan kipróbálom. :) (Ezért is ez a sok kérdés. :D)

Csibedina
Csibedina / Csibedina Fri, 2011-11-25 17:30

Szia Sourcherry! Köszönöm, hogy szóltál, tényleg kicsit felületesen fogalmaztam, de már javítottam is:)
Én ehhez két 250 g-os mascarponét használtam fel, de lehet trükközni a hozzávalókkal aszerint, hogy mennyire intenzív ízt szeretnél elérni :) Jó sütést-főzést és szép hétvégét:
Edina

889
tojás 8 db
rétesliszt 8 evőkanál
cukor 6 ek
sütőpor 1 csomag
fehér csokoládé 100 g
nutella 300 g
mascarpone 500 g
növényi habtejszín 2.5 dl
habfixáló 2 csomag
vaj 0.5 ek
étcsokoládé 10 dkg
toffifee 10 db