Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amarettós-mogyorókrémes torta

Amarettós-mogyorókrémes torta
Amarettós-mogyorókrémes torta
74 perc / előkészület: 35 perc főzés: 4 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát Orsi húgom és a férje születésnapjára sütöttem. A receptet egy gasztronómiai oldalon találtam, és egy kicsit átalakítottam az én ízlésemhez. Nagyon finom, különleges torta.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, a fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákhoz keverjük a sütőporral elkevert liszttel, majd óvatosan belekeverjük a tojásfehérje habot.
  2. Kivajazott-kilisztezett tortaformába simítjuk, és 180 fokos előmelegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  3. A krémhez és a díszítéshez is (25 dkg), az őrölt mogyorót szárazon egy serpenyőbe megpirítjuk. Kihűtjük.
  4. A mascarponét 1 dl folyékony tejszínnel kikeverjük. A többi (3 dl) tejszínt habbá verjük. A felvert tejszínt is a mascarponéhoz keverjük. A krémet elfelezzük.
  5. Külön edényben beáztatunk hideg vízben 4-4 db lapzselatint. Két kis lábasba pár ek vizet felmelegítünk, és a zselatin lapokat kinyomkodva, kevergetve feloldjuk benne.
  6. Az egyik mascarpone adagba belekeverjük az amarettó likőrt, a porcukrot és a 17 dkg kihűlt darált mogyorót. Majd belekeverjük a langyossá hűlt egyik zselatin adagot.
  7. A másik mascarpone részhez hozzáadjuk a nutellát, majd a langyossá hűlt másik zselatin adagot is.
  8. A kihűlt piskótát három részre vágjuk. Az alsó lapra rákenjük az amarettós-mogyorós krémnek a 2/3 részét. Erre rátesszük a középső tortalapot. Erre kerül a nutellás krém 2/3 része, majd a harmadik tortalap. Ezt bevonjuk az amarettós-mogyorós krémmel, és a nutellás krémből díszítő krémrózsákat nyomunk körbe. Az oldalát a darált mogyoróval bepanírozzuk, és a torta közepére is halmozunk belőle. Ezt megszórhatjuk színes csokigolyókkal.
  9. Hűtőbe tesszük pár órára, majd szeletelve tálaljuk ezt a különlegesen finom tortát.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • költség: 2700 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 128
elküldve: 2
receptkönyvben: 26
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
427 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes-amarettó likőrös torta mogyorókrémmel töltve, mascarponés-mogyorós torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1010
tojás 8 db
finomliszt 16 dkg
cukor 16 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
mascarpone 50 dkg
törökmogyoró 17 dkg
növényi habtejszín 4 dl
porcukor 7 dkg
amarettó 1 dl
nutella 20 dkg
lapzselatin 8 db
törökmogyoró 8 dkg
színes cukorka 2 ek