r
Nosalty Logó

Amarettós-mogyorókrémes torta

Gonoszka1
Amarettós-mogyorókrémes torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

1010
Kalória
21.6g
Fehérje
75.5g
Szénhidrátok
69.9g
Zsír
41.9g
Víz
184.8g
Koleszterin
5.4g
Rost
48.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1010 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 8061 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 352 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    69.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    960.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 1010 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173 g

Zsír

  • Összesen
    559.2 g
  • Telített zsírsav
    191 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7683.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    1721 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    618 mg
  • Foszfor
    3228 mg
  • Nátrium
    1838 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    35 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    604.1 g
  • Cukor
    391 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    335.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    722 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    451 micro
  • Kolin:
    1194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    713 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1999 micro
Összesen 8061 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 352 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, a fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákhoz keverjük a sütőporral elkevert liszttel, majd óvatosan belekeverjük a tojásfehérje habot.
  2. Kivajazott-kilisztezett tortaformába simítjuk, és 180 fokos előmelegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  3. A krémhez és a díszítéshez is (25 dkg), az őrölt mogyorót szárazon egy serpenyőbe megpirítjuk. Kihűtjük.
  4. A mascarponét 1 dl folyékony tejszínnel kikeverjük. A többi (3 dl) tejszínt habbá verjük. A felvert tejszínt is a mascarponéhoz keverjük. A krémet elfelezzük.
  5. Külön edényben beáztatunk hideg vízben 4-4 db lapzselatint. Két kis lábasba pár ek vizet felmelegítünk, és a zselatin lapokat kinyomkodva, kevergetve feloldjuk benne.
  6. Az egyik mascarpone adagba belekeverjük az amarettó likőrt, a porcukrot és a 17 dkg kihűlt darált mogyorót. Majd belekeverjük a langyossá hűlt egyik zselatin adagot.
  7. A másik mascarpone részhez hozzáadjuk a nutellát, majd a langyossá hűlt másik zselatin adagot is.
  8. A kihűlt piskótát három részre vágjuk. Az alsó lapra rákenjük az amarettós-mogyorós krémnek a 2/3 részét. Erre rátesszük a középső tortalapot. Erre kerül a nutellás krém 2/3 része, majd a harmadik tortalap. Ezt bevonjuk az amarettós-mogyorós krémmel, és a nutellás krémből díszítő krémrózsákat nyomunk körbe. Az oldalát a darált mogyoróval bepanírozzuk, és a torta közepére is halmozunk belőle. Ezt megszórhatjuk színes csokigolyókkal.
  9. Hűtőbe tesszük pár órára, majd szeletelve tálaljuk ezt a különlegesen finom tortát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Főzés ideje: 4 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Ezt a tortát Orsi húgom és a férje születésnapjára sütöttem. A receptet egy gasztronómiai oldalon találtam, és egy kicsit átalakítottam az én ízlésemhez. Nagyon finom, különleges torta.

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...