Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mousse torta meggysorbet és mogyorótrüffel

Mousse torta meggysorbet és mogyorótrüffel
Mousse torta meggysorbet és mogyorótrüffel
100 perc / előkészület: 60 perc főzés: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tonkababos duplacsokoládés mousse torta, meggysorbet és mogyorótrüffel.

Gyakran készítek mousse tortákat, mert szinte mindenki szereti és nem utolsó sorban rendkívül látványosak is. Ezt a tortát a barátnőm születésnapjára sütöttem, nagy sikere volt. :)

hozzávalók / 6 adag

A meggysorbethez

A mogyorós alaphoz

A mousse-hoz

A mogyorótrüffelhez

ajánlat

Nem kell megijedni a hosszú recepttől. Igaz, hogy több részből áll a desszert, de mindegyik nagyon könnyen elkészíthető, csak némi odafigyelést és jó időzítést igényel. A siker biztos nem marad el. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggysorbet elkészítésével kell kezdeni, mert időre van szükség, hogy megfagyjon. 1 dl vízből és 10 dkg cukorból szirupot készítünk, azaz gyorsforralóban addig forraljuk a cukros vizet, amíg szirupos állagú nem lesz. Ezután hozzáadjuk a leöblített, magozott meggyet, és tovább forraljuk pár percig. Utána leturmixoljuk, egy zárható tálba öntjük, és mélyhűtőbe tesszük egy éjszakára.
  2. A mogyorós alaphoz a tojásfehérjét és a cukrot felverjük, majd hozzáadjuk a darált mogyorót és az átszitált lisztet és sütőport.
  3. 18 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 8-10 perc alatt). Hagyjuk kissé kihűlni az alapot, majd óvatosan vegyük ki, a tortaformát mossuk el, mert az összeállításhoz szükségünk lesz rá.
  4. A mousse-hoz a tojássárgáját egy tálban gőzfürdő felett habosra verjük a cukorral. Amikor levesszük a gőzről, tovább kell még keverni, amíg ki nem hűl. Gőzfürdő felett olvasszuk meg először az étcsokoládét.
  5. A tojásos krémet válasszuk ketté, majd az egyik felét keverjük el az étcsokoládéval. Ezután reszeljük bele ízlés szerint tonkababot (óvatosan, mert intenzív fűszer). Kemény habbá verünk 1,5 dl tejszínt, majd azt is hozzáadjuk az étcsokoládés krémhez.
  6. Közben a tortaformába visszahelyezzük a kihűlt mogyorós alapot, majd ráöntjük az étcsokoládés mousse-t. Hagyjuk megdermedni a hűtőben.
  7. A fehér csokoládés réteg ugyanúgy készül, mint az étcsokoládés: a megmaradt tojáshabhoz hozzáadjuk az olvasztott fehér csokoládét, majd 1 dl felvert tejszínt. Ezután óvatosan rátönjük a megdermedt étcsokoládés rétegre. A tortát egy éjszakára a hűtőbe helyezzük.
  8. A mogyorótrüffelhez olvasszuk meg a csokoládét és a vajat, adjunk hozzá tejszínt, és keverjük el a masszát.
  9. Tegyük hűtőbe, majd ha megszilárdult, kis golyókat formázunk a masszából, és darált mogyoróba  meghempergetjük.
  10. Tálaláskor tányérra helyezünk egy szelet mousse tortát, megszórjuk kevés reszelt csokoládéval, és mogyorótrüffellel díszítjük. A torta mellé tegyünk a meggysorbet-ből – mutatós, ha két kiskanál segítségével megformázzunk egy kicsit.
  11. TIPP: Amennyiben vendégeknek készítjük a desszertet, praktikus egy kevés házi készítésű kakaós kekszmorzsát szórni a sorbet alá, hogy egy helyben maradjon.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 650
elküldve: 4
receptkönyvben: 122
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Ami

Mióta szakács: 2010.11.07.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

dupla csokis mousse torta, csokoládékrémes torta, mogyorótorta csokoládés rétegekkel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ami
Ami / Ami Mon, 2012-12-03 21:26

Kedves Vanille!
Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmem a hibára, már javítottam is a tortaforma méretét!
Üdv,
Ami

789
meggy 200 g
cukor 10 dkg
víz 1 dl
tojásfehérje 2 db
barna cukor 50 g
törökmogyoró 80 g
finomliszt 1 evőkanál
sütőpor 1 kk
tojássárgája 4 db
cukor 60 g
habtejszín 2.5 dl
tonkabab 1 db
étcsokoládé 80 g
fehér csokoládé 200 g
étcsokoládé 50 g
habtejszín 0.5 dl
vaj 1 tk
törökmogyoró 4 dkg