Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mexikói tüzes leves

Mexikói tüzes leves
Mexikói tüzes leves
220 perc / előkészület: 40 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van egy nagyon aranyos fodrásznőm. Mindenről el lehet vele beszélgetni, így a sütés-főzés is mindig szóba kerül. Elmeséljük egymásnak, éppen ki mit főzött, sütött, vagy éppen a közeljövőben mire készül. Így került szóba ez a leves, amely az ő családjának a kedvence, nagyon szeretik, és mindig szívesen készíti. Elkértem a receptjét, és a következő hétvégén ez volt a leves nálunk. Én egy falatot nem ettem belőle (nem bírja a gyomrom az erőset), de meghívtam a gyerekeket, és ők jó étvággyal elfogyasztották. Nagyon ízlett nekik, azt hiszem nem utoljára készült nálunk ez a leves. Én meg bezsebeltem a dícséreteket!

Csak azoknak ajánlom, akik szeretik és bírják a csípőset! Én a kóstolástól is lángoltam!

hozzávalók / 8 adag

Az alapléhez

A leveshez

ajánlat

Aki nem szereti a sertés nyúlját, füstölt sonkával vagy tarjával is elkészítheti.

Elég nagy adag, akinek sok, természetesen kevesebbet készít!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A füstölt nyúlját feltesszük főni.
  2. A lilahagyma kockát az olajon ledinszteljük, rádobjuk a cukrot, karamellizáljuk.
  3. Amikor barnul, beletesszük a paprikakrémet, a tört pirospaprikát, és máris vizet öntünk rá, nehogy a paprika megégjen.
  4. A vizet kb. 3 liternyire kiegészítjük, hozzáadjuk a többi alapléhez valót, és ízesítjük. (Ki, milyen erősen szereti.) A sózásnál vigyázzunk, mert a nyúlja és a fütölt kolbász is sós lesz!
  5. Ha az alaplében lévő zöldségek puhák, levesszűrőn átpaszírozzuk egy akkora fazékba, hogy a végső kb. 5 liternyi mennyiség beleférjen.
  6. Beletesszük a babot, a nyúlja főzőlevét, ha kell, vízzel pótoljuk.
  7. Ha felforr, belerakhatjuk a csipetkét, ha a bab félpuha, a kukorica konzerveket.
  8. Az utolsó 10 percben hozzáadjuk a felkarikázott füstölt kolbászt és a 4-5 cm-es darabokra felvágott főtt nyúját.
  9. Beállítjuk a végső só-chili ízt, még frissen, forrón tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 128
elküldve: 7
receptkönyvben: 262
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: mexikói
kalória: magas
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csípős paprikás leves, mexikói leves, csípős kolbászos leves

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fesusne57
Fézsike / fesusne57 Wed, 2012-05-02 18:43

Szia Ancika ! Azt az almás-pudingos süteményt amit együtt néztünk nem találom sehol .Ha lennél szíves elküldeni megköszönném Köszike !

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2012-05-03 16:38

Kedves Bözsike !
Írd be a kereső kisablakba, hogy: "Almás habos kocka Vicikó konyhájából "
Már meg is jelenik a kicsi kép róla.
Rákattintasz a kis képre és már előtted is áll a recept.
Sok sikert ! Tudod: Ne add fel ! Puszi: Anci

fesusne57
Fézsike / fesusne57 Wed, 2012-05-02 18:35

Kedves Ancika ! Köszönjük a levest nagyon finom volt ,még én is ettem belőle pedig nem igazán szeretem az ennyire csípőset . Roli azt mondta hogy ez király ,tudod ez már elismerés .Bocs de a receptben elfelejtetted a paradicsomhoz oda írni a darabot . Megpróbálkoztam felrakni receptet sikerült volna is ha előtte az összes képet ki nem törlöm a gépből ,hát ezért sem leszek megdicsérve! De azért nem adom fel ,majd legközelebb sikerül /talán / Puszi Bözsike .

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2012-05-03 16:34

Kedves Bözsike !
Köszönöm, hogy jelezted a hibát, ki is javítottam !Örülök, hogy Rolinak is ízlett.
Annak is örülök, hogy nem adod fel . Ne is !!!!!!!!!!! Puszi: Anci

Szilviaa
Szilviaa Sat, 2012-04-28 07:01

Kedves Anci!
Én ma készítem el csülökből ezt a levest. Kíváncsian várom, hogy milyen lesz.:))
Viszont eltűnt nálam az "ezt megfőzöm" ikon, nem tudod véletlenül, hogy hová tették? Tudod, azt amelyikre, ha ráklikkelünk, akkor megjelenik a recept az "ezt főzitek ma" rovatban.
Köszi a választ előre is. A végeredményről beszámolok!:)
Szilvi

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2012-04-28 21:23

Kedves Szilviaa !
Valóban volt egy ilyen ikon és most, hogy írod,jutott eszembe.Képzeld észre sem vettem, de
megígérem, hogy én is utána nézek !Kíváncsian várom a beszámolód ! Sok sikert:Anci

Szilviaa
Szilviaa Sun, 2012-04-29 07:00

Kedves Anci!
Nagyon finom volt a leves! Biztos, hogy nagyon sokat fogom még készíteni, mert a párom is teljesen odavolt érte. :)) Még maradt belőle egy-egy kisebb tányérral, így ma a csípősért rajongó bátyámék is megkóstolhatják. (a receptet már ki is nyomtattam nekik, mert garantált a siker, annyira finom).
Annyit változtattam rajta, hogy friss paprika és paradicsom helyett még volt egy üveg lecsóm télről, és azt tettem bele, de szerintem ettől ízében nem volt jelentős változás, az eredeti recepthez képest, hisz tulajdonképp ugyanaz, csak mivel már puha volt, a főzési időbe ezt belekalkuláltam.
Szóval ezer köszönet a receptért!:)))Szilvi

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2012-04-29 11:18

Kedves Szilviaa !
Képzeld, ma én is ezt a levest főztem a barátainknak, mert őket várjuk ebédre !
Én sem 1x, 2x fogom elkészíteni, mert mindenkinek nagyon ízlett, akit eddig megkínáltam.
A lecsó biztosan nem rontotta el, jól gondoltad.
Annak meg "őrülten "örülök, hogy nektek is ízlett !További szép hétvégét kívánok: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2012-04-28 06:48

Kedves Wawa !
A " nyúja " tulajdonképpen az állatoknak, ez esetben a sertésnek a haskérge.
Füstölve főleg babos ételekbe kerül nálunk. Szeged környéki tájszó.
Egy porcos, húsos finomságról van szó. (aki szereti természetesen, ízlés dolga)
Bármilyen füstölt hússal helyettesíthető, pl: füstölt csülök, sonka,tarja.
Örülök, ha tudtam segíteni.Üdv: Anci

Wawa
Wawa / Wawa Fri, 2012-04-27 21:15

Érdekesnek tünik a recept, de mi az a sertés nyúlja? Gondolom, valami tájszó, de nem ismerem.
Válaszodat elöre is köszönöm.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-04-27 19:15

Kedves Anci!

Szóval ő lenne az a leves.:-))

Elmentettem, nagyon guszta, elkészítendő és köszönöm.:-))
Szép hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

603
lila hagyma 1 nagy fej
napraforgó olaj 4 ek
cukor 2 ek
paprikakrém 1 ek
csípős fűszerpaprika 1 ek
paprika 4 db
paradicsom 4 db
fokhagyma 5 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
víz 2 l
sertésszűz 1 kg
lángolt kolbász 15 dkg
fejtett bab 50 dkg
csemegekukorica 50 dkg
tészta 10 dkg