r
Nosalty Logó

Mexikói tüzes leves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Mexikói tüzes leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Az alapléhez

A leveshez

Összesen 603 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Az alapléhez

A leveshez

Összesen 4825 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Az alapléhez

A leveshez

Összesen 89 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1481.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    606 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    504.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    470 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    702 micro
Összesen 603 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    398.2 g

Zsír

  • Összesen
    128.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11849.9 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    441 mg
  • Kálcium
    1483 mg
  • Vas
    72 mg
  • Magnézium
    1581 mg
  • Foszfor
    4849 mg
  • Nátrium
    3362 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    541.4 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    104 mg

VÍZ

  • Összesen
    4037 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    368 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    90 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2512 micro
  • Kolin:
    1329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    577 micro
  • β-karotin
    3762 micro
  • β-crypt
    845 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    5615 micro
Összesen 4825 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    194 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 89 Kcal

Hozzávalók

Az alapléhez

A leveshez

Elkészítés

Az alapléhez

  1. A füstölt nyúlját feltesszük főni.
  2. A lilahagyma kockát az olajon ledinszteljük, rádobjuk a cukrot, karamellizáljuk.
  3. Amikor barnul, beletesszük a paprikakrémet, a tört pirospaprikát, és máris vizet öntünk rá, nehogy a paprika megégjen.
  4. A vizet kb. 3 liternyire kiegészítjük, hozzáadjuk a többi alapléhez valót, és ízesítjük. (Ki, milyen erősen szereti.) A sózásnál vigyázzunk, mert a nyúlja és a fütölt kolbász is sós lesz!
  5. Ha az alaplében lévő zöldségek puhák, levesszűrőn átpaszírozzuk egy akkora fazékba, hogy a végső kb. 5 liternyi mennyiség beleférjen.
  6. Beletesszük a babot, a nyúlja főzőlevét, ha kell, vízzel pótoljuk.
  7. Ha felforr, belerakhatjuk a csipetkét, ha a bab félpuha, a kukorica konzerveket.
  8. Az utolsó 10 percben hozzáadjuk a felkarikázott füstölt kolbászt és a 4-5 cm-es darabokra felvágott főtt nyúját.
  9. Beállítjuk a végső só-chili ízt, még frissen, forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 12629
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 27.

Ajánló

Aki nem szereti a sertés nyúlját, füstölt sonkával vagy tarjával is elkészítheti. Elég nagy adag, akinek sok, természetesen kevesebbet készít!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mexikói tüzes leves
Olaszné Anci 191 recept

Van egy nagyon aranyos fodrásznőm. Mindenről el lehet vele beszélgetni, így a sütés-főzés is mindig szóba kerül. Elmeséljük egymásnak, éppen ki mit főzött, sütött, vagy éppen a közeljövőben mire készül. Így került szóba ez a leves, amely az ő családjának a kedvence, nagyon szeretik, és mindig szívesen készíti. Elkértem a receptjét, és a következő hétvégén ez volt a leves nálunk. Én egy falatot nem ettem belőle (nem bírja a gyomrom az erőset), de meghívtam a gyerekeket, és ők jó étvággyal elfogyasztották. Nagyon ízlett nekik, azt hiszem nem utoljára készült nálunk ez a leves. Én meg bezsebeltem a dícséreteket! Csak azoknak ajánlom, akik szeretik és bírják a csípőset! Én a kóstolástól is lángoltam!

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Kedves Anci! Szóval ? lenne az a leves.:-)) Elmentettem, nagyon guszta, elkészítend? és köszönöm.:-)) Szép hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

Wawa

Érdekesnek tünik a recept, de mi az a sertés nyúlja? Gondolom, valami tájszó, de nem ismerem. Válaszodat elöre is köszönöm.

Olaszné Anci

Kedves Évám ! Nagyon finom, (családom szerint) és nagyon tüzes ! Holnap újra meg kell f?znöm. Puszi: Anci

Olaszné Anci

Kedves Wawa ! A " nyúja " tulajdonképpen az állatoknak, ez esetben a sertésnek a haskérge. Füstölve f?leg babos ételekbe kerül nálunk. Szeged környéki tájszó. Egy porcos, húsos finomságról van szó. (aki szereti természetesen, ízlés dolga) Bármilyen füstölt hússal helyettesíthet?, pl: füstölt csülök, sonka,tarja. Örülök, ha tudtam segíteni.Üdv: Anci

Szilviaa

Kedves Anci! Én ma készítem el csülökb?l ezt a levest. Kíváncsian várom, hogy milyen lesz.:)) Viszont elt?nt nálam az "ezt megf?zöm" ikon, nem tudod véletlenül, hogy hová tették? Tudod, azt amelyikre, ha ráklikkelünk, akkor megjelenik a recept az "ezt f?zitek ma" rovatban. Köszi a választ el?re is. A végeredményr?l beszámolok!:) Szilvi

Olaszné Anci

Kedves Szilviaa ! Valóban volt egy ilyen ikon és most, hogy írod,jutott eszembe.Képzeld észre sem vettem, de megígérem, hogy én is utána nézek !Kíváncsian várom a beszámolód ! Sok sikert:Anci

Szilviaa

Kedves Anci! Nagyon finom volt a leves! Biztos, hogy nagyon sokat fogom még készíteni, mert a párom is teljesen odavolt érte. :)) Még maradt bel?le egy-egy kisebb tányérral, így ma a csíp?sért rajongó bátyámék is megkóstolhatják. (a receptet már ki is nyomtattam nekik, mert garantált a siker, annyira finom). Annyit változtattam rajta, hogy friss paprika és paradicsom helyett még volt egy üveg lecsóm télr?l, és azt tettem bele, de szerintem ett?l ízében nem volt jelent?s változás, az eredeti recepthez képest, hisz tulajdonképp ugyanaz, csak mivel már puha volt, a f?zési id?be ezt belekalkuláltam. Szóval ezer köszönet a receptért!:)))Szilvi

Olaszné Anci

Kedves Szilviaa ! Képzeld, ma én is ezt a levest f?ztem a barátainknak, mert ?ket várjuk ebédre ! Én sem 1x, 2x fogom elkészíteni, mert mindenkinek nagyon ízlett, akit eddig megkínáltam. A lecsó biztosan nem rontotta el, jól gondoltad. Annak meg "?rülten "örülök, hogy nektek is ízlett !További szép hétvégét kívánok: Anci

Fézsike

Kedves Ancika ! Köszönjük a levest nagyon finom volt ,még én is ettem bel?le pedig nem igazán szeretem az ennyire csíp?set . Roli azt mondta hogy ez király ,tudod ez már elismerés .Bocs de a receptben elfelejtetted a paradicsomhoz oda írni a darabot . Megpróbálkoztam felrakni receptet sikerült volna is ha el?tte az összes képet ki nem törlöm a gépb?l ,hát ezért sem leszek megdicsérve! De azért nem adom fel ,majd legközelebb sikerül /talán / Puszi Bözsike .

Olaszné Anci

Kedves Bözsike ! Köszönöm, hogy jelezted a hibát, ki is javítottam !Örülök, hogy Rolinak is ízlett. Annak is örülök, hogy nem adod fel . Ne is !!!!!!!!!!! Puszi: Anci

Fézsike

Szia Ancika ! Azt az almás-pudingos süteményt amit együtt néztünk nem találom sehol .Ha lennél szíves elküldeni megköszönném Köszike !

Olaszné Anci

Kedves Bözsike ! Írd be a keres? kisablakba, hogy: "Almás habos kocka Vicikó konyhájából " Már meg is jelenik a kicsi kép róla. Rákattintasz a kis képre és már el?tted is áll a recept. Sok sikert ! Tudod: Ne add fel ! Puszi: Anci

Hozzávalók

Az alapléhez

A leveshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek