r
Nosalty Logó

Pacalleves avagy drzsková

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Pacalleves avagy drzsková
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 377 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1507 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    991.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    575 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    712 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    21573 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 377 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.4 g

Zsír

  • Összesen
    90.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    700 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3967.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    743 mg
  • Nátrium
    2301 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    851.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    1103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    2849 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    86292 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 1507 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5271 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Én kizárólag előfőzött, fagyasztott pacalt használok, mert nincs kedvem macerálni vele. Ha ilyen van, olvasszuk ki szűrőn, hogy minél szárazabb legyen, de a levét fogjuk fel.
  2. A kockára vágott szalonnát olvasszuk ki, majd vegyük ki a lábosból. A zsíron fonnyasszuk meg az apróra vágott vöröshagymát.
  3. Amikor megvan, jöhet az ízesítés: az áttört fokhagyma fele, a fűszerkömény, a füstölt pirospaprika, a só és frissen őrölt bors. Én ilyenkor teszem bele a csípőset is. Kicsit pörköljük, majd mehet bele a sűrített paradicsom. Ezzel is kicsit pörköljük össze.
  4. Mehet bele a pacal, amit megint csak jól lepörkölünk. Szokott levet engedni, ezt főzzük ki.
  5. Felöntjük a pacallével és az alaplével. Mehet vissza a szalonna. Főzzük legalább 45-50 percig. Semmit nem rontunk el, ha bármennyivel is tovább főzzük.
  6. Egy tálkában keverjük össze a vizet és a lisztet, adjuk hozzá a pirospaprikát, hogy a leves ne veszítse el színét. Vékony csurgatással keverjük a levesbe. Igyekezzünk vékonyan, hogy ne képződjenek "galuskák". Végül adjuk hozzá a maradék fokhagymát és a tenyerünkben összemorzsolt majorannát. Főzzük még kb. 10 percig.
  7. Jó étvágyat kívánok!
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 64
  • Össznézettség: 20365
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 22.

Ajánló

A legjobban sima kifli dukál hozzá. Itt is érvényes, hogy minél többször melegítjük, annál jobban összeállnak az ízek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretném megosztani ezt a receptet, mert imádom. Szlovákiai vagyok, de imádom a magyar konyhát. Ez egy kicsit arra hasonlít, de mégsem ismert Magyarországon. Szlovákiában körülbelül olyan elterjedt, mint a Jókai bableves Magyarországon. De sajnos az éttermekben nagyon elhanyagolják. Próbáljátok ki, remélem ízleni fog.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...