Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mentás zöldborsókrémleves sajtchipsszel

Mentás zöldborsókrémleves sajtchipsszel
Mentás zöldborsókrémleves sajtchipsszel
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hétvégi program egyik részeként újra varázslatossá tettük a teraszunkat. Azóta minden étkezést ott tálalok, a csodás kerti kilátással. Már a reggelinél kisimítja az arcunkat a sok madárcsicsergés, és a még hűs szellő. Imádom! Újabban egy könnyed krémleves az ebédem. Frissít és eltelít. A mai kreációm, bár nyáron lesz az igazi -a frissen szedett zöldborsóval-, de így is csodás volt számomra az ízvilága.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldborsót (amennyiben mirelit) hideg vízben kiengedjük.
  2. A répákat és a zellergumót megpucoljuk, és a borsóval együtt a főzőedényben, kevés vajon megforgatjuk, dinszteljük. Felöntjük a zöldség alaplével.
  3. Hozzáadjuk egészben a kis fej vöröshagymát, az apróra vágott menta és bazsalikom felét.
  4. Amikor főtt egy kicsit, de mégsem teljesen puha, átszedjük a zöldségeket (hagyma kivételével) a turmixgépbe, felöntjük a tejszínnel vagy joghurttal, hozzáadjuk a friss menta és a bazsalikom másik felét, kis sóval és borssal megszórjuk, valamint annyi alaplével felöntjük, amennyire krémesen szeretjük, és jól összeturmixoljuk.
  5. Lereszelünk két kis kupac sajtot egy sütőlapra (sütőpapírra), a közepére mozzarella szeletet teszünk, majd abba egy szem szilvát.
  6. Előmelegített sütőben pár perc alatt lágy aranybarnára megsütjük, kb. 200 C°-on, majd kivesszük a sütőből és hűlni hagyjuk. Ilyenkor válik ropogóssá. Vigyázzunk ne égessük meg!
  7. Tálaláskor a levesbe facsarunk egy kis mentát, és a chipset mellé tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 349
elküldve: 0
receptkönyvben: 85
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Illatok a konyhámból

Mióta szakács: 2012.02.16.
124 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borsókrémleves, tejszínes borsókrémleves, mentás borsókrémleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

745
zöldborsó 40 dkg
menta 1 marék
bazsalikom 1 marék
habtejszín 150 ml
vöröshagyma 1 kis db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zeller 1 kis db
sárgarépa 1 kis db
fehérrépa 1 kis db
zöldség alaplé 10 dl
vaj 1 ek
lime 1 közepes db
trappista sajt 5 dkg
mozzarella 5 dkg
aszalt szilva 3 dkg