r
Nosalty Logó

Mentás zöldborsókrémleves sajtchipsszel

NS
Mentás zöldborsókrémleves sajtchipsszel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

745
Kalória
26.8g
Fehérje
61g
Szénhidrát
42.8g
Zsír
393.5g
Víz
148.8g
Koleszterin
17.4g
Élelmi rost
24.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 745 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1491 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 70 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3190.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    1979 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    393.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    640 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    669 micro
  • β-karotin
    2709 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5362 micro
Összesen 745 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    85.6 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6380.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    971 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1153 mg
  • Nátrium
    3958 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    122 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    787.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1281 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    1339 micro
  • β-karotin
    5418 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10725 micro
Összesen 1491 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    508 micro
Összesen 70 kcal

Elkészítés

  1. A zöldborsót (amennyiben mirelit) hideg vízben kiengedjük.
  2. A répákat és a zellergumót megpucoljuk, és a borsóval együtt a főzőedényben, kevés vajon megforgatjuk, dinszteljük. Felöntjük a zöldség alaplével.
  3. Hozzáadjuk egészben a kis fej vöröshagymát, az apróra vágott menta és bazsalikom felét.
  4. Amikor főtt egy kicsit, de mégsem teljesen puha, átszedjük a zöldségeket (hagyma kivételével) a turmixgépbe, felöntjük a tejszínnel vagy joghurttal, hozzáadjuk a friss menta és a bazsalikom másik felét, kis sóval és borssal megszórjuk, valamint annyi alaplével felöntjük, amennyire krémesen szeretjük, és jól összeturmixoljuk.
  5. Lereszelünk két kis kupac sajtot egy sütőlapra (sütőpapírra), a közepére mozzarella szeletet teszünk, majd abba egy szem szilvát.
  6. Előmelegített sütőben pár perc alatt lágy aranybarnára megsütjük, kb. 200 C°-on, majd kivesszük a sütőből és hűlni hagyjuk. Ilyenkor válik ropogóssá. Vigyázzunk ne égessük meg!
  7. Tálaláskor a levesbe facsarunk egy kis mentát, és a chipset mellé tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p

A hétvégi program egyik részeként újra varázslatossá tettük a teraszunkat. Azóta minden étkezést ott tálalok, a csodás kerti kilátással. Már a reggelinél kisimítja az arcunkat a sok madárcsicsergés, és a még hűs szellő. Imádom! Újabban egy könnyed krémleves az ebédem. Frissít és eltelít. A mai kreációm, bár nyáron lesz az igazi -a frissen szedett zöldborsóval-, de így is csodás volt számomra az ízvilága.

További receptek

Vaníliás almakrémleves

Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb ...

Nosalty

Lebbencsleves

Ha valamiben, a mennyei és laktató levesekben nagyon erős a magyar konyha. A lebbencsleves is ezen a fronton helyezkedik el, amit a lepirított csuszatészta tesz különlegessé, a sok-sok ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...