r
Nosalty Logó

Őszi krémleves csicseriborsóval

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
RAW
Őszi krémleves csicseriborsóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1094 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 74 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Kolin:
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    746.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    476 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    762 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1469 micro
  • β-karotin
    7069 micro
  • β-crypt
    2673 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 183 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Kolin:
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4477.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    559 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    688 mg
  • Nátrium
    2853 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.2 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    1019.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4570 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8813 micro
  • β-karotin
    42414 micro
  • β-crypt
    16037 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 1094 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Kolin:
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    599 micro
  • β-karotin
    2881 micro
  • β-crypt
    1089 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát csíkokra szeleteljük, a zöldségeket apró kockákra vágjuk. A petrezselymet apróra szeleteljük.
  2. Egy lábosban alacsony hőmérsékleten olaj nélkül elkezdjük melegíteni a hagymát. Sűrűn kevergessük, közben tegyük hozzá a sót és az apróra vágott fokhagymát és a barna cukrot.
  3. Húzzuk le a tűzről, és keverjük bele a fűszereket. keverjük össze, és tegyük vissza a tűzre.
  4. 1 dl vízzel felöntjük, és jól összedolgozzuk. Itt már érdemesebb közepes lángon főzni a levest.
  5. Tegyükhozzá a felaprított zöldségeket, és folyamatos keverés közben dinszteljükúgy kb. 5-8 percig. Ha nagyon kiszáradna, akkor kevés vizetlehet hozzáönteni. Csak arra vigyázzunk, ne legyen leveses.
  6. Öntsük fel annyi vízzel hogy éppen ellepje. Forraljuk fel, majdmagas lángon 15 percig főzzük, néha keverjük meg, nehogy a zöldség az alján leégjen.
  7. Tegyük bele a csicseriborsót. Én konzerveset használtam, azt nem kell sokáig főzni.Ha szükséges, vizet teszünk a leveshez, csak annyit, hogy éppen ellepje a hozzávalókat.
  8. Ha már az zöldség megpuhult, egy botmixerrel durvára dolgozzuk a zöldséget. Akkor jó, ha krémes is és darabos is, ne legyensima krémes.
  9. Kóstoljuk meg, és fűszerezzük, ha szükséges.
  10. Ha már nem rotyog, tegyük bele a citrom kifacsart levét és a petrezselyem felét.
  11. Melegen tálaljuk petrezselyemmel megszórva.
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9760
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 29.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom, nagyon finom egészséges.

Receptkategóriák

Ízletes, nem hizlaló őszi leves. Én koriander levelet használtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...