r
Nosalty Logó

Fűszeres sárgaborsó-krémleves 3.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fűszeres sárgaborsó-krémleves 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1067 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 49 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1520 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 267 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1634.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    791 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1871.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    799 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6078 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 1067 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 49 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgaborsót előzőleg beáztatjuk jó pár órára.
  2. A sárgaborsót bő vízben - legalább kétszeres mennyiségű legyen - főzzük, 2-3 babérlevelet teszünk bele.
  3. Apróra kockázzuk a burgonyát, a vöröshagymát félbe vágjuk, és mindkét alapanyagot hozzáadjuk. Ezzel fogjuk sűríteni, liszt nem kerül az ételbe. A karikára vágott sárgarépa és a 2 gerezd fokhagyma kicsit később kerülnek bele.
  4. Sót adunk hozzá, de a többi fűszert szinte csak a főzés végén tesszük az ételbe.
  5. Mikor már teljesen puhára főttek a zölségek, a lábast levesszük a tűzről, és botmixerrel pépesítjük a zöldségeket.
  6. Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a borsot, a köményt, a chilit. Kis lángon főzöm tovább.
  7. A tejszínt is belekeverjük a levesbe. Ha sűrűnek találjuk, vízzel is hígíthatjuk. Ha túl folyékony, tovább rotyogtatjuk.
  8. A füstölt sajtot is csak a főzés végén adjuk a leveshez.
  9. Végül a csipet garam masala következik. Pikáns íze, illata miatt finoman kell bánni ezzel a fűszerrel. El is hagyható.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 356
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15737
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 22.

Ajánló

Vegetariánusok is fogyaszthatják. A tejszínt el lehet hagyni, nélküle is isteni. Legutóbb füstölt sajtos muffinnal ettük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem szeretem a lisztes leveseket. Az indiai dahlok alapján szoktam elkészíteni a főzelékeket, leveseket. A fűszerekkel kísérletezve mindig továbbfejlesztem a recepteket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek