Nosalty Logó

Mediterrán tésztasaláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Barilla
Ezen a képen: Mediterrán tésztasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 564 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2253 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 210 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    657.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 564 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    116.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2629.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    894 mg
  • Nátrium
    1041 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    532.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    709 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    711 micro
  • β-crypt
    172 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 2253 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 210 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Főzzük ki a tésztát a dobozon található útmutató szerint, szűrjük le és tegyük félre hűlni.
  2. Csumázzuk ki, majd vágjuk fel nagyobb darabokra a színes paprikákat, és keverjük össze.
  3. Hevítsünk néhány evőkanálnyi olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon, majd adjunk hozzá egy gerezd fokhagymát. Amikor barnulni kezd, tegyük hozzá a paprikát is, és gyakori kevergetés mellett pároljuk 3-4 percig.
  4. Tisztítsuk meg az articsókákat, szedjük le a külső leveleket, vágjuk le a szárrészt, majd főzzük enyhén sós vízben, melybe néhány csepp citromlevet tettünk. Szurkáljuk meg villával, ha pedig puhának érezzük, készen van.
  5. Tisztítsuk meg a kagylókat folyó víz alatt, szabaduljunk meg minden lerakódástól és homoktól. Főzzük a kétféle kagylót külön serpenyőben 1-1 kanál olívaolajban és fél-fél pohár száraz fehérborban, míg ki nem nyílnak. Vegyük ki a kagylókat héjukból, és hagyjuk őket hűlni.
  6. A rákokat is készítsük el: főzzük őket forró sós vízben kb. egy percig, szűrjük le és tegyük félre hűlni.
  7. Vegyünk egy nagy tálat, és öntsük össze a tésztát, a paprikákat, a felkarikázott olívabogyókat, a felszeletelt articsókát, a kagylót és a rákot. Keverjük jól össze. Öntözzük meg egy kevés olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, tetejére pedig helyezzünk bazsalikomlevelet.
  8. Tálaljuk madársaláta-ágyon.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 7587
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Barilla 50 recept

Színes tésztasaláta, a tökéletes nyári ebéd. A kaliforniai paprika egyike azon alapanyagoknak, melyek a mediterrán konyhának is kedvencei. A kaliforniai paprika Dél-Amerikában őshonos, Európába  Amerika felfedezése után került. Habár rengeteg mediterrán recept használja hozzávalóként, Európában való elterjedése mégis viszonylag újkeletű.  Az azték őslakosok már a spanyolok Amerikába érkezése előtt ismerték, számos formában és módon, frissen vagy szárítva is fogyasztották.  Az első paprikapalánták Európába a 16. században kerültek, de eleinte – a paradicsomhoz hasonlóan -  csak díszítési célokra alkalmazták. Később mindkét növény szerves része lett a mediterrán étrendnek , így már a 17. századból is találhatunk kaliforniai paprikából készült mártásrecepteket. Tudtad-e, hogy:  … a „paprikavörös” kifejezést nem csak nálunk, de Olaszországban is előszeretettel használják a zavarukban elpiruló emberekre. www.barilla.hu

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!