r
Nosalty Logó

Sütőtökös-spenótos tésztasaláta húsos szalonnával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Sütőtökös-spenótos tésztasaláta húsos szalonnával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 551 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3303 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    534 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    584 micro
  • β-karotin
    4320 micro
  • β-crypt
    2430 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2938 micro
Összesen 551 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.1 g

Zsír

  • Összesen
    195.3 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3145.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    738 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    460 mg
  • Foszfor
    1190 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    578.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3205 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    733 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1227 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    3503 micro
  • β-karotin
    25923 micro
  • β-crypt
    14578 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17629 micro
Összesen 3303 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    266 micro
  • β-karotin
    1970 micro
  • β-crypt
    1108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1340 micro
Összesen 252 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát bőséges, sós vízben 6-10 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük. Mivel kukoricaalapú tésztáról van szó, érdemes picit át is öblögetni a tésztát, hogy ne ragadjanak össze a szemek.
  2. Egy nagy tálba tesszük a tisztított és kockázott sütőtököt és a szintén kockákra vágott húsos szalonnát. Megszórjuk kakukkfűvel, sózzuk-borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, majd az egészet alaposan összekeverjük.
  3. Tepsibe tesszük, és 185 fokos sütőben nagyjából 35 perc alatt készre sütjük. A sütés első felében érdemes lehet letakarni alufóliával, hogy ne égjen meg a teteje, viszont jól átsüljön a tök.
  4. Közben a tésztafőzős lábasunkban kevés vajat hevítünk. Nem baj, ha picit bebarnul, szedje csak össze a tészta által hátrahagyott ízeket az edényből! Rádobjuk a tisztított-aprított spenótot és a reszelt fokhagymát, és időnkénti keverés mellett hagyjuk, hogy a hő hatására összeessenek.
  5. A párolt spenóthoz végül hozzáadjuk a kifőtt és lecsepegtetett tésztát, valamint a sütőtökös-szalonnás csodát. A húsból kisült zsiradékot is mindenképpen kotorjuk rá az utolsó cseppig!
  6. Az egészet jó alaposan összekeverjük, és tányérokba merjük. Parmezánforgáccsal és kevés őrölt feketeborssal megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1412
  • Feltöltés dátuma: 2020. november 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem csak nyáron érdemes tésztasalátát csinálni, ősszel is csak úgy adják magukat a csodás ízpárok! Ebben a tésztasaliban mi most a sütőtököt és a spenótot házasítottuk össze jófajta, húsos füstölt szalonnával, a végeredmény pedig csodás lett! Egyszerű, gyors, nagyon őszi, nagyon bekuckózós!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek