r
Nosalty Logó

Olasz tésztasaláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Olasz tésztasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 509 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2044 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    823 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 509 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2249.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1072 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    381.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    902.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1207 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    727 micro
  • β-karotin
    3294 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18526 micro
  • Lut-zea
    1127 micro
Összesen 2044 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1319 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük és leszűrjük.
  2. A zöldségeket feldaraboljuk, hozzákeverjük a tésztához.
  3. Ha több olívabogyót teszünk bele, akkor pluszba ne tegyünk a salátába sok tengeri sót.
  4. Kevés citromlével locsoljuk meg a salátánkat, az olívaolajat ne sajnáljuk, attól lesz finom!
  5. Végül apróra vágott oregánóval szórjuk meg.
  • Receptkönyvben: 212
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 51757
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 08.

Ajánló

Melegben önmagában, hűvösben hús vagy hal mellé!

Receptkategóriák

Pár héttel ezelőtt még rettenetesen meleg volt. Olyannyira, hogy a földön aludtam a ventillátor mellett. A fejem fölé pedig vizes ruhát akasztottam. Borzalmasan szenvedtem, a konyhából ki is voltam tiltva, nehogy bekapcsoljam a sütőt és süssek valamit! Így, felügyelet mellett, ezt kreáltam a családnak. Nagyon jólesett mindenkinek, könnyű és mégis laktató étel volt a hőségben. Amúgy, becsületszavamra: meg se fordult a fejemben, hogy süssek valamit!:):)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

4 bonyolult étel, amelynek lusta verziója is létezik

Vannak a konyhaművészetnek azon ételremekei, amelyekhez csak ritkán nyúlunk vagy kevésszer jutunk el, mert megfőzésükhöz nemcsak sok idő, de némi kézügyesség/tapasztalat is szükséges. Ha mégis nagyon rákívánunk valamelyikre, de nem akarunk sokat bíbelődni, készítsük el à la lusta módon.

Lakos Benedek

További cikkek

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!