r
Nosalty Logó

Marokkói töltött padlizsán korianderes öntettel

Durcsó
Marokkói töltött padlizsán korianderes öntettel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A padlizsánhoz

A korianderes öntethez

335
Kalória
10.2g
Fehérje
50.7g
Szénhidrát
12.4g
Zsír
231.2g
Víz
-
Koleszterin
10.5g
Élelmi rost
18.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A padlizsánhoz

A korianderes öntethez

Összesen 335 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A padlizsánhoz

A korianderes öntethez

Összesen 1343 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A padlizsánhoz

A korianderes öntethez

Összesen 80 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    231.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    740 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    4131 micro
  • Lut-zea
    701 micro
Összesen 335 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2010.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    742 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    202.8 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    925 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    456 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    2961 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    16525 micro
  • Lut-zea
    2803 micro
Összesen 1343 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    992 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 80 kcal

Elkészítés

A padlizsánhoz

  1. A padlizsánokat hosszában szárastul félbevágjuk, éles késsel mélyen bevagdossuk, hogy "rácsos" legyen, majd fél órára besózzuk.
  2. Mikor keserű levét kidobja, lemossuk a zöldségeket. Az olívaolajat és a citromlevet (4 tk kivételével) összekeverjük, megkenjük vele a padlizsánok belső felét, s megszórjuk frissen őrölt borssal.
  3. Belső felükkel felfelé tepsire fektetjük, és 25-30 perc alatt megsütjük őket, míg a padlizsán húsa megpuhul.
  4. Közben a kuszkuszt megfőzzük az alaplében, az aszalt paradicsomot és barackot apróra vágjuk (ha mazsolát használunk, azt nem kell), az újhagymákat felkarikázzuk, a fenyőmagot pedig szárazon, serpenyőben megpirítjuk.
  5. A padlizsán puha belsejét kivájjuk, apróra vágjuk, és minden egyébbel együtt a kuszkuszhoz keverjük. A keveréket sóval és fahéjjal ízesítjük.
  6. További 10-15 percre visszatesszük a sütőbe, és átsütjük a tölteléket is.
  7. Ezalatt elkészítjük az öntetet. A koriandert apróra vágjuk, és a citromlével, reszelt (vagy őrölt) gyömbérrel és nyomott fokhagymával együtt a joghurtba keverjük.
  8. A töltött padlizsánt az öntettel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Mióta oly vehemensen kiálltam egyik kedvenc zöldségem, a padlizsán mellett, házigazda apukám gyakran vesz nekem, hogy bizonyíthassam, mennyire remek dolog is ez. Most is így történt, s ezúttal ezt a keleties receptet választottam a BBC GoodFood honlapjáról. Az is nagy előnye, hogy előre elkészíthető, tálalás előtt már csak 10 perc alatt át kell melegíteni.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek