Marokkói töltött padlizsán korianderes öntettel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Durcsó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
A padlizsánhoz
-
200g padlizsán48 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
25g kuszkusz94 kcal
-
38g zöldség alaplé3 kcal
-
30 kcal
-
23 kcal
-
69g újhagyma13 kcal
-
6g fenyőmag42 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A korianderes öntethez
-
40g görög joghurt41 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
-
4g koriander1 kcal
Összesen
335
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
A padlizsánhoz
-
800g padlizsán190 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
100g kuszkusz376 kcal
-
150g zöldség alaplé11 kcal
-
121 kcal
-
93 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
25g fenyőmag168 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A korianderes öntethez
-
160g görög joghurt165 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
15g koriander3 kcal
Összesen
1343
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
A padlizsánhoz
-
48g padlizsán11 kcal
-
1g olívaolaj8 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
-
6g kuszkusz23 kcal
-
1 kcal
-
7 kcal
-
2.2g szárított paradicsom6 kcal
-
16.6g újhagyma3 kcal
-
1.5g fenyőmag10 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A korianderes öntethez
-
9.6g görög joghurt10 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0.7g gyömbér1 kcal
-
0.9g koriander0 kcal
Összesen
80
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 502.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 186 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 231.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 114 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 740 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 4131 micro
-
Lut-zea 701 micro
Összesen
335
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.8 g
Zsír
-
Összesen 49.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2010.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 306 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 344 mg
-
Foszfor 742 mg
-
Nátrium 586 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 202.8 g
-
Cukor 73 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 925 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 247 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 456 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 346 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 2961 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 16525 micro
-
Lut-zea 2803 micro
Összesen
1343
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 120.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 55.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 178 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 992 micro
-
Lut-zea 168 micro
Összesen
80
kcal
Hozzávalók
A padlizsánhoz
-
2 ek olívaolaj
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
100 g kuszkusz
-
150 ml zöldség alaplé
-
4 db szárított paradicsom
-
3 közepes db újhagyma
-
25 g fenyőmag
-
só ízlés szerint
A korianderes öntethez
Elkészítés
A padlizsánhoz
- A padlizsánokat hosszában szárastul félbevágjuk, éles késsel mélyen bevagdossuk, hogy "rácsos" legyen, majd fél órára besózzuk.
- Mikor keserű levét kidobja, lemossuk a zöldségeket. Az olívaolajat és a citromlevet (4 tk kivételével) összekeverjük, megkenjük vele a padlizsánok belső felét, s megszórjuk frissen őrölt borssal.
- Belső felükkel felfelé tepsire fektetjük, és 25-30 perc alatt megsütjük őket, míg a padlizsán húsa megpuhul.
- Közben a kuszkuszt megfőzzük az alaplében, az aszalt paradicsomot és barackot apróra vágjuk (ha mazsolát használunk, azt nem kell), az újhagymákat felkarikázzuk, a fenyőmagot pedig szárazon, serpenyőben megpirítjuk.
- A padlizsán puha belsejét kivájjuk, apróra vágjuk, és minden egyébbel együtt a kuszkuszhoz keverjük. A keveréket sóval és fahéjjal ízesítjük.
- További 10-15 percre visszatesszük a sütőbe, és átsütjük a tölteléket is.
- Ezalatt elkészítjük az öntetet. A koriandert apróra vágjuk, és a citromlével, reszelt (vagy őrölt) gyömbérrel és nyomott fokhagymával együtt a joghurtba keverjük.
- A töltött padlizsánt az öntettel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 15180
- Feltöltés dátuma: 2010. május 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Durcsó
160 recept
Mióta oly vehemensen kiálltam egyik kedvenc zöldségem, a padlizsán mellett, házigazda apukám gyakran vesz nekem, hogy bizonyíthassam, mennyire remek dolog is ez. Most is így történt, s ezúttal ezt a keleties receptet választottam a BBC GoodFood honlapjáról. Az is nagy előnye, hogy előre elkészíthető, tálalás előtt már csak 10 perc alatt át kell melegíteni.