r
Nosalty Logó

Töltött fehér padlizsán

Évi néni
Töltött fehér padlizsán
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

261
Kalória
15.8g
Fehérje
20.6g
Szénhidrát
14.2g
Zsír
264.7g
Víz
83.7g
Koleszterin
7.9g
Élelmi rost
11.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 261 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1041 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 71 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    767.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    264.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4131 micro
  • Lut-zea
    428 micro
Összesen 261 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3070 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    795 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1093 mg
  • Nátrium
    832 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1058.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    662 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    16525 micro
  • Lut-zea
    1712 micro
Összesen 1041 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1130 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 71 kcal

Elkészítés

  1. A csirkecombot kifilézzük, ledaráljuk.
  2. A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük, kettévágjuk hosszában, és kanállal kikanalazzuk a belsejét úgy, hogy csak fél cm-es hús maradjon. A kivájt belsejét felkockázzuk.
  3. Hasonló méretűre felkockázzuk a barna csiperkét. Felvágjuk a zöldbabot, csíkokra vágjuk az aszalt paradicsomot.
  4. Az olajat felhevítjük, megpirítjuk rajta a félfőre vágott kis fej lilahagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát és a darált húst, amit addig pirítunk, míg a színe megváltozik.
  5. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, fűszerezzük, és kb. 4-5 perc alatt összepirítjuk őket. Hagyjuk langyosra hűlni, akkor hozzákeverünk egy nyers tojást.
  6. A kivájt padlizsánokat tepsibe tesszük, és megtöltjük a raguval, 180 fokra előmelegített sütőben lefóliázva 20 percig sütjük.
  7. 20 perc eltelte után levesszük a fóliát, rászórjuk a reszelt parmezánt, és megpirítjuk a tetején.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

Elindultam a piacra lila krumplit venni. Vettem azt is, de mellette finom fehér padlizsánt. Az árus biztosította, hogy jobban egyben marad sütésnél, mint lila komája. Így is volt. Mellé a már régebben elkészített sajtos tésztát készítettem köretnek, - persze kolbász nélkül.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...