Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött fehér padlizsán

Töltött fehér padlizsán
Töltött fehér padlizsán
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elindultam a piacra lila krumplit venni. Vettem azt is, de mellette finom fehér padlizsánt. Az árus biztosította, hogy jobban egyben marad sütésnél, mint lila komája. Így is volt. Mellé a már régebben elkészített sajtos tésztát készítettem köretnek, - persze kolbász nélkül.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombot kifilézzük, ledaráljuk.
  2. A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük, kettévágjuk hosszában, és kanállal kikanalazzuk a belsejét úgy, hogy csak fél cm-es hús maradjon. A kivájt belsejét felkockázzuk.
  3. Hasonló méretűre felkockázzuk a barna csiperkét. Felvágjuk a zöldbabot, csíkokra vágjuk az aszalt paradicsomot.
  4. Az olajat felhevítjük, megpirítjuk rajta a félfőre vágott kis fej lilahagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát és a darált húst, amit addig pirítunk, míg a színe megváltozik.
  5. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, fűszerezzük, és kb. 4-5 perc alatt összepirítjuk őket. Hagyjuk langyosra hűlni, akkor hozzákeverünk egy nyers tojást.
  6. A kivájt padlizsánokat tepsibe tesszük, és megtöltjük a raguval, 180 fokra előmelegített sütőben lefóliázva 20 percig sütjük.
  7. 20 perc eltelte után levesszük a fóliát, rászórjuk a reszelt parmezánt, és megpirítjuk a tetején.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 1 416
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkehúsos töltött padlizsán, húsos-zöldséges töltött padlizsán, parmezános töltött padlizsán

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

261
csirkecomb 1 db
padlizsán 2 db
csiperkegomba 10 dkg
zöldbab 10 dkg
szárított paradicsom 4 db
olívaolaj 2 ek
lila hagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 1 teáskanál
parmezán sajt 5 dkg
chilipehely 1 csipet
tojás 1 db