Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borjúhússal töltött padlizsán (Töltött padlizsán 4.)

Borjúhússal töltött padlizsán (Töltött padlizsán 4.)
Borjúhússal töltött padlizsán (Töltött padlizsán 4.)
65 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy kedvencünk a cukkini mellett a padlizsán is, most ebből készítettem vacsira töltött változatot, Stahl Judit receptje alapján.

hozzávalók / 4 adag

A padlizsánhoz

A tetejére

ajánlat

A tetején gazdagíthatjuk még 2 dl tejszínnel és plusz egy tojássárgájával az öntetet.
Megjegyzés:
Készítettem már darált csirkehúsból is és azzal is nagyon finom lett!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra és sütőpapírt terítünk egy 25x35 cm-es tepsibe.
  2. A padlizsánokról levágjuk a végeiket, majd mindkét zöldséget hosszában megfelezzük.
  3. Az olaj felét felforrósítjuk egy akkora teflonserpenyőben, amelyben elférnek egymás mellett a fél padlizsánok, aztán vágott felükkel lefelé 1 percig nagy lángon, utána 2 percig mérsékelt lángon aranybarnára pirítjuk őket az olajon. Vágott felükkel felfelé áttesszük a fél padlizsánokat a tepsibe, és 15 percig sütjük a sütőben.
  4. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, az előbbit apróra vágjuk, az utóbbit finomra zúzzuk.
  5. A vöröshagymát egy nagy teflonserpenyőben megfonnyasztjuk a maradék olajon, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a darált húst. Sózzuk-borsozzuk, ízesítjük oregánóval és fahéjjal, aztán az egészet 3-4 percig kevergetjük, hogy a hús minél kisebb morzsákra essen szét. Ekkor hozzáadjuk a cukrot, levével együtt a hámozott paradicsomot, és a húst lefedve, néha megkeverve, 15 perc alatt megpároljuk.
  6. A megsült fél padlizsánokból kikaparjuk a belsejüket, aki szeretné vágja apróra és dúsíthatja vele a húsos tölteléket, amit 4 egyenlő adagra osztva belekanalazunk az üres fél padlizsánokba.
  7. Alufóliával letakarjuk őket, és visszatesszük 20 percre a sütőbe.
  8. Az utolsó 10 percben leszedjük róluk a fóliát, rájuk öntjük a tejföl és a tojássárgája összehabart keveréket, és az ételt fólia nélkül készre sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 866
elküldve: 3
receptkönyvben: 95
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsos-paradicsomos töltött padlizsán, padlizsán hússal töltve

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

_gota
_gota Sun, 2016-04-03 14:16

Nagyon jó kis recept, mi zöldsalátát ettünk hozzá. Csak pár apróság hozzá: aki fél attól, hogy a padlizsán keserű lesz, az sózza be 20 percre miután kettévágta, majd itassa le. De tényleg csak kis padlizsánt kell megvenni. Aki nem tölti vissza a belsejét, az padlizsánkrémet is csinálhat belőle. Én marhahúsból csináltam, mert az volt itthon, ezért több ideig főztem a paradicsomos ragut, dupla adagot csináltam és a felét lefagyasztottam, később jó lesz pl. töltött cukkinibe, vagy lasagne lesz belőle. Köszi Mignon a receptet, finom volt.

Babóca46
Babóca46 Fri, 2013-09-13 19:08

Szia,az lenne a kérdésem hogy nem lett kesernyés, és héjastól sütve,a héja is ehető?....

mignon
Mignon / mignon Fri, 2013-09-13 20:50

Szia!
Megettük így "szőröstől-bőröstől", fincsi volt. Inkább kisebb, zsengébb padlizsánt érdemes hozzá választani.
Remélem ízleni fog, üdvözöllek:
Mignon

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-02-04 09:04

En paleos valtozatat keszitettem el, tehat kihagytam a cukrot, a paradicsomokat es a tejfölt, de isteni finom lett. Vegen felvert egesz tojassal megöntöztem es egy kis kemeny sajttal megszortam, nagy volt a sikere! Köszönöm szepen! :)

519
padlizsán 2 nagy db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 1 dl
borjúhús 40 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
konzerv paradicsom 40 dkg
oregánó 1 ek
fahéj 1 kk
cukor 1 csapott ek
tejföl 2 dl
tojássárgája 1 db