r
Nosalty Logó

Borjúhússal töltött padlizsán (Töltött padlizsán 4.)

Mignon
Borjúhússal töltött padlizsán (Töltött padlizsán 4.)
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A padlizsánhoz

A tetejére

520
Kalória
26.6g
Fehérje
25.9g
Szénhidrát
36.1g
Zsír
455.8g
Víz
161.8g
Koleszterin
10g
Élelmi rost
16.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A padlizsánhoz

A tetejére

Összesen 520 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A padlizsánhoz

A tetejére

Összesen 2078 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A padlizsánhoz

A tetejére

Összesen 92 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    698.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    455.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 520 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    106.3 g

Zsír

  • Összesen
    144.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2795.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    545 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    1452 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    103.5 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    1823.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    664 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1297 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    983 micro
Összesen 2078 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    80.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    487 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 92 kcal

Elkészítés

A padlizsánhoz

  1. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra és sütőpapírt terítünk egy 25x35 cm-es tepsibe.
  2. A padlizsánokról levágjuk a végeiket, majd mindkét zöldséget hosszában megfelezzük.
  3. Az olaj felét felforrósítjuk egy akkora teflonserpenyőben, amelyben elférnek egymás mellett a fél padlizsánok, aztán vágott felükkel lefelé 1 percig nagy lángon, utána 2 percig mérsékelt lángon aranybarnára pirítjuk őket az olajon. Vágott felükkel felfelé áttesszük a fél padlizsánokat a tepsibe, és 15 percig sütjük a sütőben.
  4. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, az előbbit apróra vágjuk, az utóbbit finomra zúzzuk.
  5. A vöröshagymát egy nagy teflonserpenyőben megfonnyasztjuk a maradék olajon, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a darált húst. Sózzuk-borsozzuk, ízesítjük oregánóval és fahéjjal, aztán az egészet 3-4 percig kevergetjük, hogy a hús minél kisebb morzsákra essen szét. Ekkor hozzáadjuk a cukrot, levével együtt a hámozott paradicsomot, és a húst lefedve, néha megkeverve, 15 perc alatt megpároljuk.
  6. A megsült fél padlizsánokból kikaparjuk a belsejüket, aki szeretné vágja apróra és dúsíthatja vele a húsos tölteléket, amit 4 egyenlő adagra osztva belekanalazunk az üres fél padlizsánokba.
  7. Alufóliával letakarjuk őket, és visszatesszük 20 percre a sütőbe.
  8. Az utolsó 10 percben leszedjük róluk a fóliát, rájuk öntjük a tejföl és a tojássárgája összehabart keveréket, és az ételt fólia nélkül készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p

Nagy kedvencünk a cukkini mellett a padlizsán is, most ebből készítettem vacsira töltött változatot, Stahl Judit receptje alapján.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek