r
Nosalty Logó

Marokkói sütőtök-tagine

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
eztettem
Marokkói sütőtök-tagine
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A taginhoz

A harissához (60 ml)

Összesen 716 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A taginhoz

A harissához (60 ml)

Összesen 2863 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A taginhoz

A harissához (60 ml)

Összesen 115 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1086.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    689 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    473 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    984 micro
  • β-karotin
    5762 micro
  • β-crypt
    4019 micro
  • Likopin
    5034 micro
  • Lut-zea
    886 micro
Összesen 716 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4347.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    809 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    918 mg
  • Foszfor
    2341 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538.7 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    97 mg

VÍZ

  • Összesen
    1514.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2755 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    491 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    804 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1890 micro
  • Kolin:
    336 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3935 micro
  • β-karotin
    23050 micro
  • β-crypt
    16074 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    3544 micro
Összesen 2863 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    926 micro
  • β-crypt
    646 micro
  • Likopin
    809 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 115 Kcal

Hozzávalók

A taginhoz

A harissához (60 ml)

Elkészítés

A taginhoz

  1. Elkészítjük a harissát (ami egy készen is kapható csípős paprikakrém, én egy gyors eztettem-változatot csináltam a taginhoz): a hozzávalókat botmixerrel pürésítjük.
  2. Az apróra vágott hagymát a reszelt gyömbérrel együtt megpároljuk.
  3. Hozzáadjuk a sütőtök kockákat, és átforgatjuk a dinsztelt gyömbéres hagymán.
  4. Rászórjuk az őrölt fűszereket, az aszalt áfonyát, hozzáadjuk a paradicsomszószt, a harisát és 3-4 deci vizet. Lefedve főzzük addig, amíg a tök meg nem puhul.
  5. A már puha tökhöz adjuk végül a babkonzervet, amivel még egyszer összerottyantjuk.
  6. Megszórjuk petrezselyemzölddel.
  7. Kuszkusszal tálaljuk. (A kuszkuszra annyi forrásban levő vizet öntünk, hogy ujjnyi vastagon ellepje, kicsit megsózzuk, és lefedve hagyjuk 5 perc alatt duplájára dagadni. A kész kuszkuszba kerül a citromhéj és a citromlé.)
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 311
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 28394
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marokkói sütőtök-tagine
eztettem 39 recept

Kivételesen nem ajánlgatom a blog megtekintését (bár miért ne? :) ), mert ezt a pofonegyszerű vegetáriánus egytálételt egyetlen konkrét személynek, Ciarának készítettem, akinek a magyartudása konvergál a nullához, így a recept kivételesen nem magyarul jelent meg az eztettemen. A tagine (ejtsd: tazsin) egyébként a (főleg) marokkói egytálételek közös neve, amely arról a 2 részes, kúpos tetejű (mázazott) agyagedényről kapta a nevét, amiben készül - leggyakrabban hús és zöldség együtt, sok-sok fűszerrel, mézzel, aszalt gyümölcsökkel, magvakkal -, amit isteni finom kenyerekkel lehet tunkolni este a Djemaa el Fna kellős közepén, napközben meg a szélén valamelyik kis kifőzde hátsó traktusában.

Hozzávalók

A taginhoz

A harissához (60 ml)

Címlapról ajánljuk

További cikkek