Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szójás egytál

Szójás egytál
Szójás egytál
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Everness fesztiválon Steiner Kristóf előadására is beültünk. Nagyon megható és elgondolkodtató volt, ahogy az életéről, családjáról mesélt, valamint roppant motiváló és szórakoztató, ahogy az ételekről (a szóját az ő instrukciói alapján készítettem elő). Abban biztos vagyok, hogy nem fogok áttérni a vegán életmódra, de az biztos, hogy bő egy éve tudatosabban vásárolok és étkezem.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A főzés vége felé adhatunk még az egytálhoz gabonakolbászt, előtte nem érdemes, mert szétfő. Ízlés szerint készíthetjük csípősre is az ételt, nekem hiányzott a végén a csípős utóíz, de a meleg miatt nem vágytam túl fűszeres ebédre.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kb. 3-4 dl vizet felforralunk, majd a tálban elhelyezett szójakockákra öntjük, 10 percig áztatjuk. Addig előkészítjük a zöldségeket.
  2. A hagymákat, a sárgarépát, krumplit meghámozzuk, megmossuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk, a sárgarépát felkarikázzunk, a krumplit, paradicsomot szintén kockára vágjuk, a paprikát hosszanti irányban vágjuk fel.
  3. A szójáról leöntjük a vizet, majd alaposan kinyomkodjuk, és ezután hideg vízzel öntjük le, 5 percig ismét áztatjuk.
  4. A kókuszolajon a vöröshagymát elkezdjük fonnyasztani, majd kb. 1 tk fűszerpaprikát és sót dobunk rá, folyamatosan kevergetjük, majd erre jön a fokhagyma, a sárgarépa, paradicsom, paprika és a kb. 6 dl víz, lényeg, hogy elfedje a zöldségeket. A szóját ismét kinyomkodjuk, és hozzáadjuk a többi alapanyaghoz.
  5. 15 percnyi főzés után a krumplit is hozzáadjuk az ételhez, ekkor tovább fűszerezhetünk sóval, borssal, paprikával és a paradicsomlével. A víz mennyisége opcionális, ha hígabbra szeretnénk, több vizet adjuk hozzá, ha sűrűbbre, kevesebbet.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 105
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

pipőke

Mióta szakács: 2015.05.08.
40 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsmentes egytál, szójakockás egytálétel, szójás zöldséges egytál

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

250
szója 5 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
sárgarépa 2 közepes db
burgonya 1 közepes db
paprika 1 db
koktélparadicsom 6 db
paradicsomlé 15 ml
kókuszolaj 1 ek
fűszerpaprika 2 teáskanál
himalája só 3 teáskanál
bors 1 késhegynyi
víz 1.2 l