Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

MarhaJó Quesadilla

MarhaJó Quesadilla
MarhaJó Quesadilla
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kerti partik vagy akár hűvös téli esték kedvence, egyszerű és kiadós kaja.

hozzávalók / 8 adag

Tortilla lap (opcionális)

Ragu

Továbbá

Szólj hozzá!

elkészítés

Tortilla lap

  1. A lisztet, a sütőport és a sót alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá az olajat, és keverjük el. Az állaga morzsás lesz. Öntsük bele a vizet is, és dolgozzuk össze a tésztát, amíg össze nem áll. Formáljunk belőle golyókat (egy fagyiszedő kanál segítségével osszuk részekre), majd letakarva pihentessük őket 20 percet. Ezután nyújtsuk ki őket vékony kerek lapokra.
  2. Egy serpenyőt hevítsünk fel, majd hagyjuk közepes lángon, és tegyük bele egyenként tésztalapokat. Amikor előjönnek a buborékok, fordítsuk meg, és a másik oldalát is süssük meg (kb. 40 mp). Ezt ismételjük meg a többi lappal is.
  3. Érdemes a kész lapokat egymásra tenni és letakarni, hogy minél tovább friss maradjon.

Ragu

  1. A hagymát és a paprikát vágjuk apróra. Egy serpenyőben hevítsünk egy kevés olajat, dobjuk rá a hagymát, majd a paprikát is.
  2. Amikor kicsit megpuhultak, tegyük bele a fokhagymát is, amit vágjunk nagyon apróra. Süssük pár percet még, majd adjuk hozzá a husit. Locsoljuk meg a worcestershire-szósszal és a többi fűszerrel. Sózzuk is. Süssük addig, amíg a hús le nem pirul egy picit.
  3. Ekkor öntsük hozzá a paradicsomot, és pár perc forralás után a kukoricát és a babot is hozzáadagolhatjuk. Rottyantsunk rajta egyet, és már le is vehetjük a tűzről.

Összeállítás

  1. A tortilla lap felére rakjunk reszelt sajtot és rá valamennyit a raguból. Megpakolhatjuk még ízlés szerint hagymával, petrezselyemmel vagy korianderrel. Tehetünk bele csípőset is, a lényeg, hogy a tetejére rakjunk még sajtot, majd hajtsuk rá a lap másik felét. (Ha nagyon megpakoljuk, szét fog esni.)
  2. Kontakt grillen, serpenyőben, kinti grillen vagy akár sütőben mind a két oldalát süssük szép barnára. Fontos, hogy a sajt is szépen megolvadjon.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 162
elküldve: 1
receptkönyvben: 39
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

SzakácsBarbár

Mióta szakács: 2018.09.25.
2 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
konyhatechnológia: grill
nehézség: közepes
receptverseny: Nagy nyárzáró receptverseny
kategória: szendvics
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: mexikói
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

marhahúsos tortilla

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

514
finomliszt 130 g
sütőpor 1 teáskanál
1 kávéskanál
olívaolaj 60 ml
víz 230 ml
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 100 g
kápia paprika 100 g
darált marhahús 500 g
fehérbab 400 g
csemegekukorica 170 g
passzírozott paradicsom 1 dl
fokhagyma 2 gerezd
worcestershire-szósz 1.5 teáskanál
szerecsendió 1 csipet
római kömény 1 teáskanál
koriandermag 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sajt 200 g
lila hagyma 1 közepes db
koriander 1 csokor
jalapeño 1 db