r
Nosalty Logó

Marhahúsos burrito

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Marhahúsos burrito
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A fűszerkeverékhez

A fűszeres öntethez

A húshoz

A tálaláshoz, tekercsekhez

Összesen 1124 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A fűszerkeverékhez

A fűszeres öntethez

A húshoz

A tálaláshoz, tekercsekhez

Összesen 4498 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A fűszerkeverékhez

A fűszeres öntethez

A húshoz

A tálaláshoz, tekercsekhez

Összesen 157 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2249 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    781 mg
  • Nátrium
    907 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    1479 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    15313 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 1124 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    213.2 g

Zsír

  • Összesen
    177.8 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    493 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8995.9 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    1122 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    757 mg
  • Foszfor
    3125 mg
  • Nátrium
    3630 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    527.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

VÍZ

  • Összesen
    1264.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1271 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    356 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1977 micro
  • Kolin:
    691 mg
  • Retinol - A vitamin:
    728 micro
  • α-karotin
    235 micro
  • β-karotin
    5916 micro
  • β-crypt
    965 micro
  • Likopin
    61252 micro
  • Lut-zea
    878 micro
Összesen 4498 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    2122 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

A fűszerkeverékhez

A fűszeres öntethez

A húshoz

A tálaláshoz, tekercsekhez

Elkészítés

A fűszerkeverékhez

  1. Összekeverjük az összes fűszert, a fokhagymát belereszeljük.

A fűszeres öntethez

  1. A vajat megolvasztjuk, beletesszük a lisztet, és 1-2 percig főzzük kis lángon, amíg szép színe nem lesz.
  2. Hozzáadunk 2 kanállal a fűszerkeverékből, és folyamatos keverés mellett felöntjük az alaplével.
  3. Hozzáadjuk a paradicsomot is, és kis lángon addig főzzük, amíg a belemártott kanál végére szépen, sűrűn tapad (kb. 15 perc).

A húshoz

  1. Közben olívaolajat hevítünk, beletesszük az apróra vágott hagymát, pár percig pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a húst és 2 ek fűszerkeveréket, fehéredésig pirítjuk.
  3. Hozzáöntjük az alaplevet és a paradicsomot, és kb. 20 percig főzzük, amíg a lé szépen elpárolog. Az utolsó 10 percben mehet hozzá a bab. Nem szabad kiszárítani, de ne maradjon rajta szósz.

A tálaláshoz, tekercsekhez

  1. A rizst hagyományos módon kifőzzük, amíg a hús és az öntet készül.
  2. A tortilla lapokat magunk elé tesszük, mehet bele pár kanál húsos-babos töltelék, majd 1-2 kanál rizs. Ne töltsük túl, úgy nem lehet tekerni.
  3. Két oldalán behajtjuk, majd szépen feltekerjük, és vajazott tepsibe tesszük úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön.
  4. Megismételjük az összes többi tekerccsel is. Rákanalazzuk a szószt, ráreszeljük a sajtot, és 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
  5. Kb. 30 percig sütjük, amíg a sajt szép aranybarna nem lesz.
  6. Az összetépkedett salátával, paradicsommal, avokádóval és tejföllel tálaljuk. Ha maradt még a fűszeres szószból, ne féljünk azzal is jól meglocsolni.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20X30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 408
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 21656
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem voltam soha nagy burrito rajongó, nekem általában túl száraz. Köszönet tsgcooking.com-nak, hogy meggyőzött az ellenkezőjéről. :)

Hozzávalók

A fűszerkeverékhez

A fűszeres öntethez

A húshoz

A tálaláshoz, tekercsekhez

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?