Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

10 perces tortilla-torony

10 perces tortilla-torony
10 perces tortilla-torony
18 perc / előkészület: 8 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szó szerint 10 percem volt egy laktató, finom ebéd elkészítésére. Olyan farkas éhesek voltunk, hogy egyszerűen még a fényképezést is majdnem elfelejtettem. Utolsó pillanatos a kép.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy főre három tortilla lapot bedobunk a sütőbe 10 percre, amíg elkészül a szósz.
  2. Egy lábosba tépkedjük (vagyis aprózzuk) a megmaradt grillcsirkét, hozzáöntjük a paradicsomos babot (lecsepegtetjük egy kicsit, hogy ne legyen folyós a szósz), majd felöntjük üveges vagy konzerv bolognai szósszal.
  3. Egyet rottyantunk rajta és kész is. Adhatunk hozzá csemegekukoricát és mexikói fűszerkeveréket is.
  4. Kivesszük a tortilla lapokat, egyet lefektetünk a tányérra, arra szósz, utána tortilla lap, szósz és az utolsó. A legvégén sajtot reszelünk rá, és ehetjük is.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 402
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: mexikói
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mexikói tortilla, tortillatorta, rakott tortilla

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

921
tortilla lap 3 db
csirkecomb 2 db
vörösbab 200 g
bolognai szósz 200 g
csemegekukorica 50 g
mexikói alap 1 késhegynyi
sajt 25 g