Nosalty Logó

Marhagulyásleves grízgaluskával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Laptopzsolt
Marhagulyásleves grízgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 940 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 5634 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 104 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    64.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1025.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    680.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    679 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1707 micro
  • β-karotin
    6724 micro
  • β-crypt
    517 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    2204 micro
Összesen 940 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    225 g

Zsír

  • Összesen
    385.7 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    163 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6152.1 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    813 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    656 mg
  • Foszfor
    2961 mg
  • Nátrium
    1412 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    4081.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4071 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    335 mg
  • D vitamin:
    181 micro
  • K vitamin:
    966 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    557 micro
  • Kolin:
    1227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    10243 micro
  • β-karotin
    40346 micro
  • β-crypt
    3102 micro
  • Likopin
    43149 micro
  • Lut-zea
    13226 micro
Összesen 5634 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    188 micro
  • β-karotin
    742 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    794 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 104 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A leveshez

  1. A rostélyost kicsontozzuk, én a csontot eltettem későbbre máshoz. A húst felkockázzuk, majd félretesszük.
  2. Hagymát felaprítjuk, és a zsíron párolni kezdjük. Közben előkészítjük a zöldséget, én csak a sárgarépát és a krumplit aprítom fel, mert a többiért nem rajong a család, azokat egyben hagyom, így kitudom venni.
  3. A hagymához adjuk a húst, és fehérre pirítjuk. Kevés vízzel felöntjük, ami épp csak ellepje a húst. Hozzáadjuk a fűszereket, a paradicsomlevet, a vörösbort. Kis lángon 40 percig főzzük.
  4. Ha letelt az idő felengedjük pár liter vízzel, és bezöldséglejük. Még hagyjuk főni 90 percet kis lángon.
  5. A galuska: a 2 tojást szétválasztjuk, a fehérjét kevés sóval kemény habbá verjük. Majd hozzáadjuk a sárgáját és a búzadarát, finoman összekeverjük. Pihentetjük kb. 10-15 percet. A leves elkészülte előtt egy kicsivel, kanállal beleszagatjuk, és hagyjuk főni negyed órát.
  6. Ha elkészült, friss kenyérrel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7673
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Laptopzsolt 1 recept

Nos, nincs nagy története. Nagyon rég ettünk már gulyáslevest, és a drágám azt mondta, hogy neki nagyon jól esne. Egyetértettem.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.