r
Nosalty Logó

Marhagulyásleves grízgaluskával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Laptopzsolt
Marhagulyásleves grízgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 940 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 5634 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 104 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    64.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1025.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    680.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    679 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1707 micro
  • β-karotin
    6724 micro
  • β-crypt
    517 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    2204 micro
Összesen 940 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    225 g

Zsír

  • Összesen
    385.7 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    163 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6152.1 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    813 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    656 mg
  • Foszfor
    2961 mg
  • Nátrium
    1412 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    4081.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4071 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    335 mg
  • D vitamin:
    181 micro
  • K vitamin:
    966 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    557 micro
  • Kolin:
    1227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    10243 micro
  • β-karotin
    40346 micro
  • β-crypt
    3102 micro
  • Likopin
    43149 micro
  • Lut-zea
    13226 micro
Összesen 5634 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    188 micro
  • β-karotin
    742 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    794 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 104 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A leveshez

  1. A rostélyost kicsontozzuk, én a csontot eltettem későbbre máshoz. A húst felkockázzuk, majd félretesszük.
  2. Hagymát felaprítjuk, és a zsíron párolni kezdjük. Közben előkészítjük a zöldséget, én csak a sárgarépát és a krumplit aprítom fel, mert a többiért nem rajong a család, azokat egyben hagyom, így kitudom venni.
  3. A hagymához adjuk a húst, és fehérre pirítjuk. Kevés vízzel felöntjük, ami épp csak ellepje a húst. Hozzáadjuk a fűszereket, a paradicsomlevet, a vörösbort. Kis lángon 40 percig főzzük.
  4. Ha letelt az idő felengedjük pár liter vízzel, és bezöldséglejük. Még hagyjuk főni 90 percet kis lángon.
  5. A galuska: a 2 tojást szétválasztjuk, a fehérjét kevés sóval kemény habbá verjük. Majd hozzáadjuk a sárgáját és a búzadarát, finoman összekeverjük. Pihentetjük kb. 10-15 percet. A leves elkészülte előtt egy kicsivel, kanállal beleszagatjuk, és hagyjuk főni negyed órát.
  6. Ha elkészült, friss kenyérrel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8488
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marhagulyásleves grízgaluskával
Laptopzsolt 1 recept

Nos, nincs nagy története. Nagyon rég ettünk már gulyáslevest, és a drágám azt mondta, hogy neki nagyon jól esne. Egyetértettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek