r
Nosalty Logó

Pulykagulyás Fahéjtól

Fahéj
Pulykagulyás Fahéjtól
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

355
Kalória
25.9g
Fehérje
34.6g
Szénhidrát
12.7g
Zsír
261.5g
Víz
118.7g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
5.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 355 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1421 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    715.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    261.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1315 micro
  • β-karotin
    3703 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    793 micro
Összesen 355 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    475 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2860.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1374 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    138.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1045.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1534 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    846 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    14813 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3170 micro
Összesen 1421 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    326 micro
  • β-karotin
    917 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 88 kcal

Elkészítés

  1. A húst a hártyáitól megszabadítjuk, felkockázzuk.
  2. A zöldségeket felkarikázzuk-kockázzuk.
  3. A hagymát apró darabokra vágjuk és az olajon megdinszteljük.
  4. Hozzátesszük a pirospaprikát, majd a húst, és jól átforgatjuk. Fűszerezzük. Miután a hús már fehér, felengedjük annyi vízzel, ami épp ellepi, és lefedve majdnem puhára főzzük.
  5. Ekkor hozzáadjuk a répát, petrezselymet, a zellert és a babérlevelet. Vizet adunk még hozzá, ha kell, utánasózunk, és forrástól számítva kb. 5 percig főzzük.
  6. Beletesszük a burgonyát is, azzal is hagyjuk főni kb. 5 percet.
  7. A tojást elkeverjük a liszttel, és ezt a tésztát nokedliszaggatóval a levesbe szaggatjuk. Ekkor tehetjük bele az apróra vágott petrezelyemzöldet. Ezeknek már csak 2 perc kell, és kész a levesünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 60 p

Nagyon finom gulyásleves, főzhető pulykahúsból is. Én rendszerint abból készítem. Csak a hús felkockázása macerás egy kicsit annak, aki nem szereti, ha mócsingok vannak  a levesben. :) Kis gyakorlattal azonban aranyos kis kockákra vágható a pulykacomb is, és nagyon guszta, ínycsiklandó leves lesz az eredmény.

További receptek

Lengyel sárgaborsóleves

A sárgaborsóleves nálunk talán kevésbé ismert - mi inkább főzeléknek készítjük -, de Lengyelországban régóta népszerű fogás, mivel nagyon tápláló, ugyanakkor olcsó - éppen ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...