Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pulykagulyás Fahéjtól

Pulykagulyás Fahéjtól
Pulykagulyás Fahéjtól
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom gulyásleves, főzhető pulykahúsból is. Én rendszerint abból készítem. Csak a hús felkockázása macerás egy kicsit annak, aki nem szereti, ha mócsingok vannak  a levesben. :) Kis gyakorlattal azonban aranyos kis kockákra vágható a pulykacomb is, és nagyon guszta, ínycsiklandó leves lesz az eredmény.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst a hártyáitól megszabadítjuk, felkockázzuk.
  2. A zöldségeket felkarikázzuk-kockázzuk.
  3. A hagymát apró darabokra vágjuk és az olajon megdinszteljük.
  4. Hozzátesszük a pirospaprikát, majd a húst, és jól átforgatjuk. Fűszerezzük. Miután a hús már fehér, felengedjük annyi vízzel, ami épp ellepi, és lefedve majdnem puhára főzzük.
  5. Ekkor hozzáadjuk a répát, petrezselymet, a zellert és a babérlevelet. Vizet adunk még hozzá, ha kell, utánasózunk, és forrástól számítva kb. 5 percig főzzük.
  6. Beletesszük a burgonyát is, azzal is hagyjuk főni kb. 5 percet.
  7. A tojást elkeverjük a liszttel, és ezt a tésztát nokedliszaggatóval a levesbe szaggatjuk. Ekkor tehetjük bele az apróra vágott petrezelyemzöldet. Ezeknek már csak 2 perc kell, és kész a levesünk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 10 379
elküldve: 0
receptkönyvben: 146
elkészítve: 13/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gulyásleves pulykahúsból, pulykahúsból főzött gulyásleves, gulyásleves

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Mon, 2014-09-29 12:29

Ez egy nagyon jó kis recept és nem mellesleg igen finom is!

R.Jucus
R.Jucus Sun, 2013-01-13 09:39

Kedves Fahéj! Több receptedet is kipróbáltam, egyik sem okozott csalódást. A pulykagulyás is fantasztikusan finom volt. Akárcsak Te, én is mindent csirke vagy pulykahúsból készítek. Köszönet a jó receptekért!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2013-01-13 13:13

Kedves Jucus!
Örülök, ha szereted a receptjeimet. Igen, legtöbbször szárnyashúst sütők-főzök, de néha el-elcsábulok egy finom marhapörköltre is! :)
Üdv:Fahéj

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2012-06-26 13:26

Kedves Gaboapo!
Ezek csak hozzávetőleges adatok. Függ a burgonya fajtájától, és attól is, mekkorára daraboltuk fel. Én inkább apróbbra szoktam. Az adatok forrástól számítva értendőek, és természetesen legjobb, ha megkóstolunk egy-egy darabot, az a biztos, nem a percek.
Üdv: Fahéj

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-03-27 18:21

Kedves Fahéj!

Fantasztikus volt a pulykagulyás.:-))) Köszönjük! :-)
Szép hetet kívánok, remélem a lehűlés nem sokáig marad.:-))
Éva-Anyóca

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2012-03-27 18:53

Kedves Éva-Anyóca!
Jaj, nem is hittem volna, hogy egyáltalán valaki elkészíti. De hogy Te nekiálltál, és még ízlett is, az nagy öröm nekem. Neked is szép napokat!
Üdv: Fahéj

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2012-03-26 18:21

Én meg köszönöm, hogy kipróbáltad! Örülök, hogy ízlett.
Üdv: Fahéj

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2012-03-21 19:36

Kedves Anci!
Köszi a dicséretet. Készítsd csak el, jó sok zöldséggel, igazán nagyon finom. Tudod, ha a közelben laknál, most is megkínálnálak! :)
Puszi: Éva

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2012-03-21 10:48

Kedves Éva!
Nagyon ínycsiklandó a levesed! Múlt hétvégén szinte ugyanilyen levest készítettem én is, csak sertésből és vajgaluskát szaggattam bele. Pulykából még nem csináltam, de most felkeltetted az érdeklődésemet és ki is fogom próbálni, mert szeretjük a gulyásleveseket.
Puszi, Edit

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2012-03-21 19:33

Szia Edit!
Nálunk a pulyka meg a csirke a "menő", én ezért mindent abból készítek. Mi nagyon megszerettük, nem is hiányzik más hús. Mindent el lehet belőle készíteni. Érdemes kipróbálni.
Puszi: Éva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-03-21 10:34

Kedves Fahéj!

Szeretjük a pulykahúst,- ez a levesed, meg fantasztikus, elmentettem,- célirányosan megyek, a jövőhét elején, húsokat, így pulykahúst is venni. :-))
Szeretném elkészíteni, annyira guszta.:-))
Szép hetet kívánok!
Éva-Anyóca

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2012-03-21 19:31

Kedves Éva-Anyóca!
Örülök, ha tetszik! Nálunk már sokan ettek ilyet, és senki nem panaszkodott, észre se vették, hogy pulykahús, csak azt, hogy hú de finom. :)
Neked is szép hetet! Fahéj

355
pulykacomb 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
sárgarépa 1 nagy db
fehérrépa 1 nagy db
zeller 0.5 db
burgonya 40 dkg
napraforgó olaj 2 ek
fűszerpaprika 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
babérlevél 1 db
tojás 1 db
finomliszt 2 evőkanál
petrezselyem 1 csokor