r
Nosalty Logó

Málnazselés diabetikus túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NovakAndi
Málnazselés diabetikus túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Málnazselé

Összesen 199 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Málnazselé

Összesen 1989 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Málnazselé

Összesen 143 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 199 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    96.9 g

Zsír

  • Összesen
    84.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1619.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    570 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    465.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    718 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    888 micro
Összesen 1989 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 143 Kcal

Hozzávalók

Piskóta

Túrókrém

Málnazselé

Elkészítés

Piskóta

  1. Készítünk egy 2 tojásos piskótát az alábbiak szerint: Egy 20 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük.
  2. Kimérjük a xilitet, felírjuk a súlyát (nekem 2 ek =40 gr). Elkezdjük kimérni a lisztkeveréket: 1 ek kakaót, majd hozzáteszünk az 1-1 gr keményítőt, szódabikarbónát, majd annyi lisztet, hogy a végeredmény a xilit súlyával megegyező legyen - itt 30 gr).
  3. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét csipet sóval felverjük, majd elkezdjük óvatosan, kanalanként a xilitet hozzákeverni. Addig verjük, amíg kifényesedik, majd lassabb fokozaton hozzáadjuk egyenként a tojássárgákat, végül óvatosan, kanalanként beleforgatjuk a lisztkeveréket.
  4. A kibélelt formába öntjük, majd 180 fokon előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt (tűpróba) készre sütjük.
  5. Ha kész, kihűtjük, alulról a sütőpapírt lehúzzuk, és visszatesszük a formába (fejjel lefelé, hogy a sima alja legyen fönn).

Túrókrém

  1. Amíg a piskóta készül és hűl, elkészítjük a túrókrémet: A túrót összekeverjük a vanília kivonattal, a citrom héjával, a kifacsart levével, a limoncello likőrrel és a xilittel.
  2. A habtejszínt gépi habverővel először 2 percig csak önmagában, majd a zselatin fix-et is beletéve a kívánt állag eléréséig verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a túrókrémmel.
  3. A túrókrémet egyenletesen rákenjük a kihűlt piskótára, majd hűtőbe tesszük.

Málnazselé

  1. A zselésítőn leírtak szerint készítjük el: A málnát kiolvasztjuk, vagy fagyosan elkezdjük melegíteni. Mikor már kiolvadt, de még nem meleg, belekeverjük a zselésítőt, majd amikor felrottyant, ízlés szerint édesítjük xilittel. 5 percet követően levesszük a tűzről, majd langyosra hűtjük, és óvatosan rásimítjuk a túrókrém tetejére.
  2. Hűtőbe tesszük, 1-2 óra múlva fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 38712
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 26.

Ajánló

A limoncello likőr opcionális. A xilit helyett a túrókrémbe és a málnazselébe édesítő, vagy természetes 0 kalóriás édesítőt is tehetünk, én diawell negyedannyi ugyanannyit használok.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Málnazselés diabetikus túrótorta
NovakAndi 48 recept

Nagyon gyors és egyszerű diabetikus torta, akár félóra alatt össze lehet dobni. Ajándékba készítettem már többször is, nagyon ízlett mindenkinek, általában az a visszajelzés, hogy soha nem ettek még ilyen finom diabetikus édességet. Szerintem is nagyon tuti. A recept több kedvenc blogomból lett összeállítva, a piskótareceptet a Miele cukrászától, Farkas Vilmostól, a túrókrémet Puffintól (csakapuffin blog) "loptam", a málnazselé a tetejére saját találmány. Így együtt nagyon finom, alacsony szénhidráttartalmú süti a végeredmény, melyben az ízek rendkívüli összhangban vannak, szerintem felveszi a versenyt a cukrászdai társaival (ha nem jobb :-).

Hozzászólások

NovakAndi

köszönöm szépen!

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett és az unokan?vérem, aki most "semmit nem ehet kb." annyira boldog volt, hogy milyen szép és finom sütit csináltunk neki, hatalmas köszönet a receptért!

NovakAndi

Nagyon örülök, hogy sikere volt, egészségetekre! Andi

Nóra92

Az 1 gramm keményít? nem elírás ? :) Csak azért kérdezem, mert megsütném, de 1 grammot az én mérlegem nem is mér :D

NovakAndi

szia, nem csak egy késhegynyi kell bel?le, ugyanannyi, mint a szódabikarbónából. A Horváth Ilona szakácskönyvb?l van a piskóta receptem, és nagyon könny?, leveg?s piskóta lesz bel?le. Ill az egyik kedvenc cukrászom is hasonlóan készíti: http://farkasvilmos.blogspot.hu/search/label/Pisk%C3%B3ta%20alaprecept. Andi

Hozzávalók

Piskóta

Túrókrém

Málnazselé

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?