Málnazselés diabetikus túrótorta
- 12% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
Piskóta
Túrókrém
-
50g sovány túró47 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
-
2g zselatinfix3 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
0 kcal
-
10g xilit24 kcal
-
2g limoncello5 kcal
Málnazselé
- 12% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
Piskóta
Túrókrém
-
500g sovány túró470 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0 kcal
-
100g xilit240 kcal
-
16g limoncello54 kcal
Málnazselé
- 12% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
Piskóta
-
8g tojás10 kcal
-
2.9g xilit7 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
0.1g étkezési keményítő0 kcal
-
2.2g tönkölybúza liszt7 kcal
-
0g só0 kcal
Túrókrém
-
36.4g sovány túró34 kcal
-
14.6g habtejszín43 kcal
-
1.5g zselatinfix2 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
2.9g citromlé1 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
7.3g xilit17 kcal
-
1.2g limoncello4 kcal
Málnazselé
-
18.2g málna9 kcal
-
2.9g xilit7 kcal
-
0.5g zselésítő befőzőszer1 kcal
- 12% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 46.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
- 12% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 96.9 g
Zsír
-
Összesen 84.6 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 582 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1619.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 284 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 570 mg
-
Nátrium 551 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 203.4 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 465.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 718 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 352 mg
-
Retinol - A vitamin: 703 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 152 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 888 micro
- 12% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 118.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 33.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Hozzávalók
Piskóta
-
2 db tojás
-
1 g szódabikarbóna
-
30 g tönkölybúza liszt
-
1 csipet só
Túrókrém
-
2 dl habtejszín
-
1 csomag zselatinfix
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 kávéskanál vanília kivonat
-
10 dkg xilit
Málnazselé
-
40 g xilit
Elkészítés
Piskóta
- Készítünk egy 2 tojásos piskótát az alábbiak szerint: Egy 20 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük.
- Kimérjük a xilitet, felírjuk a súlyát (nekem 2 ek =40 gr). Elkezdjük kimérni a lisztkeveréket: 1 ek kakaót, majd hozzáteszünk az 1-1 gr keményítőt, szódabikarbónát, majd annyi lisztet, hogy a végeredmény a xilit súlyával megegyező legyen - itt 30 gr).
- Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét csipet sóval felverjük, majd elkezdjük óvatosan, kanalanként a xilitet hozzákeverni. Addig verjük, amíg kifényesedik, majd lassabb fokozaton hozzáadjuk egyenként a tojássárgákat, végül óvatosan, kanalanként beleforgatjuk a lisztkeveréket.
- A kibélelt formába öntjük, majd 180 fokon előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt (tűpróba) készre sütjük.
- Ha kész, kihűtjük, alulról a sütőpapírt lehúzzuk, és visszatesszük a formába (fejjel lefelé, hogy a sima alja legyen fönn).
Túrókrém
- Amíg a piskóta készül és hűl, elkészítjük a túrókrémet: A túrót összekeverjük a vanília kivonattal, a citrom héjával, a kifacsart levével, a limoncello likőrrel és a xilittel.
- A habtejszínt gépi habverővel először 2 percig csak önmagában, majd a zselatin fix-et is beletéve a kívánt állag eléréséig verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a túrókrémmel.
- A túrókrémet egyenletesen rákenjük a kihűlt piskótára, majd hűtőbe tesszük.
Málnazselé
- A zselésítőn leírtak szerint készítjük el: A málnát kiolvasztjuk, vagy fagyosan elkezdjük melegíteni. Mikor már kiolvadt, de még nem meleg, belekeverjük a zselésítőt, majd amikor felrottyant, ízlés szerint édesítjük xilittel. 5 percet követően levesszük a tűzről, majd langyosra hűtjük, és óvatosan rásimítjuk a túrókrém tetejére.
- Hűtőbe tesszük, 1-2 óra múlva fogyasztható.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 364
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 41891
- Feltöltés dátuma: 2014. november 26.
Ajánló
A limoncello likőr opcionális. A xilit helyett a túrókrémbe és a málnazselébe édesítő, vagy természetes 0 kalóriás édesítőt is tehetünk, én diawell negyedannyi ugyanannyit használok.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Nagyon gyors és egyszerű diabetikus torta, akár félóra alatt össze lehet dobni. Ajándékba készítettem már többször is, nagyon ízlett mindenkinek, általában az a visszajelzés, hogy soha nem ettek még ilyen finom diabetikus édességet. Szerintem is nagyon tuti. A recept több kedvenc blogomból lett összeállítva, a piskótareceptet a Miele cukrászától, Farkas Vilmostól, a túrókrémet Puffintól (csakapuffin blog) "loptam", a málnazselé a tetejére saját találmány. Így együtt nagyon finom, alacsony szénhidráttartalmú süti a végeredmény, melyben az ízek rendkívüli összhangban vannak, szerintem felveszi a versenyt a cukrászdai társaival (ha nem jobb :-).