r
Nosalty Logó

Málnazselés diabetikus túrótorta

NovakAndi
Málnazselés diabetikus túrótorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta

Túrókrém

Málnazselé

199
Kalória
9.7g
Fehérje
20.3g
Szénhidrát
8.5g
Zsír
46.5g
Víz
58.2g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
3.1g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Málnazselé

Összesen 199 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Málnazselé

Összesen 1989 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Málnazselé

Összesen 143 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 199 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    96.9 g

Zsír

  • Összesen
    84.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1619.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    570 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    203.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    465.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    718 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    888 micro
Összesen 1989 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 143 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. Készítünk egy 2 tojásos piskótát az alábbiak szerint: Egy 20 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük.
  2. Kimérjük a xilitet, felírjuk a súlyát (nekem 2 ek =40 gr). Elkezdjük kimérni a lisztkeveréket: 1 ek kakaót, majd hozzáteszünk az 1-1 gr keményítőt, szódabikarbónát, majd annyi lisztet, hogy a végeredmény a xilit súlyával megegyező legyen - itt 30 gr).
  3. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét csipet sóval felverjük, majd elkezdjük óvatosan, kanalanként a xilitet hozzákeverni. Addig verjük, amíg kifényesedik, majd lassabb fokozaton hozzáadjuk egyenként a tojássárgákat, végül óvatosan, kanalanként beleforgatjuk a lisztkeveréket.
  4. A kibélelt formába öntjük, majd 180 fokon előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt (tűpróba) készre sütjük.
  5. Ha kész, kihűtjük, alulról a sütőpapírt lehúzzuk, és visszatesszük a formába (fejjel lefelé, hogy a sima alja legyen fönn).

Túrókrém

  1. Amíg a piskóta készül és hűl, elkészítjük a túrókrémet: A túrót összekeverjük a vanília kivonattal, a citrom héjával, a kifacsart levével, a limoncello likőrrel és a xilittel.
  2. A habtejszínt gépi habverővel először 2 percig csak önmagában, majd a zselatin fix-et is beletéve a kívánt állag eléréséig verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a túrókrémmel.
  3. A túrókrémet egyenletesen rákenjük a kihűlt piskótára, majd hűtőbe tesszük.

Málnazselé

  1. A zselésítőn leírtak szerint készítjük el: A málnát kiolvasztjuk, vagy fagyosan elkezdjük melegíteni. Mikor már kiolvadt, de még nem meleg, belekeverjük a zselésítőt, majd amikor felrottyant, ízlés szerint édesítjük xilittel. 5 percet követően levesszük a tűzről, majd langyosra hűtjük, és óvatosan rásimítjuk a túrókrém tetejére.
  2. Hűtőbe tesszük, 1-2 óra múlva fogyasztható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20

Nagyon gyors és egyszerű diabetikus torta, akár félóra alatt össze lehet dobni. Ajándékba készítettem már többször is, nagyon ízlett mindenkinek, általában az a visszajelzés, hogy soha nem ettek még ilyen finom diabetikus édességet. Szerintem is nagyon tuti. A recept több kedvenc blogomból lett összeállítva, a piskótareceptet a Miele cukrászától, Farkas Vilmostól, a túrókrémet Puffintól (csakapuffin blog) "loptam", a málnazselé a tetejére saját találmány. Így együtt nagyon finom, alacsony szénhidráttartalmú süti a végeredmény, melyben az ízek rendkívüli összhangban vannak, szerintem felveszi a versenyt a cukrászdai társaival (ha nem jobb :-).

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek