r
Nosalty Logó

Mákos-túrós lisztérzékenyeknek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
java46
Mákos-túrós lisztérzékenyeknek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 797 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 6358 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 255 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    48.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2481.2 g
  • Cink
    248 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    890 mg
  • Vas
    194 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    736 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    24 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    113 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 797 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    241.6 g

Zsír

  • Összesen
    385.7 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    125 g
  • Koleszterin
    1472 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19849.3 g
  • Cink
    1987 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    7118 mg
  • Vas
    1548 mg
  • Magnézium
    1579 mg
  • Foszfor
    5887 mg
  • Nátrium
    1400 mg
  • Réz
    82 mg
  • Mangán
    87 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    514.7 g
  • Cukor
    369 mg
  • Élelmi rost
    83 mg

VÍZ

  • Összesen
    1195.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1521 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    191 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    902 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    522 micro
  • Kolin:
    999 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1499 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1493 micro
Összesen 6358 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    790.2 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 255 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót a tejszínnel és vaníliás cukorral habosra keverjük (kézi habverőgép), hozzákeverjük az átnyomott burgonyát, majd hidegre állítjuk. A sütőt előmelegítjük.
  2. Egy nagy tálban a tojásokat a cukorral a habverő gép segítségével habosra keverjük, majd az olvasztott vajjal tovább keverjük. A szódabikarbónát hozzáadjuk, benne elvegyítjük.
  3. Ezután hozzáadjuk a mákot, óvatosan a túrómasszával együtt az egészet elvegyítjük.
  4. Egy kerek formát nedves sütőpapírral kibélelünk, a sűrű masszát beleöntjük, és a sütőben az alsó sínre toljuk.
  5. Légkeveréses sütőben 180 C fokon 15, 160 C fokon 30 percig, 150 C fokon 15 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd egy lapos, kerek lapra borítjuk. A papírt lehúzzuk, és kész.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30-32
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5263
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 03.

Ajánló

Mindenkinek ízlett, de ajánlom lisztérzékenyeknek. Nem túl édes, világos, könnyű baracklekvárt szervíroztam mellé, szívesen vett hozzá minden vendég. Talán tejszínhabbal is nagyon illik.

Receptkategóriák

Kedves ismerősünk lisztérzékeny, és ezt a zamatos süteményt alkottam arra a kávédélutánra, amikor őket meghívtuk. Sikere volt, azoknál is tetszést aratott, akik nem lisztérzékenyek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.