Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sörös malacsült krumplival és répával

Sörös malacsült krumplival és répával
Sörös malacsült krumplival és répával
130 perc / előkészület: 10 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha Szilveszter, akkor malacsült.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bőrt beirdaljuk, a fűszerekkel bedörzsöljük, csöpögtetünk rá citromot. Egy serpenyőbe rakjuk. Adunk hozzá zsírt, mellérakjuk a hagymákat, rá a babérlevelet, letakarjuk alufóliával. Betesszük a hűtőbe.
  2. A 180 C fokra hevített sütőbe rakjuk a serpenyőt, ráöntjük a sör felét.
  3. Közben megpucoljuk a krumplit és a répát, megfőzzük.
  4. 40 perc elteltével leszedjük a fóliát, ráöntjük a sör másik felét, a hús mellé tesszük a zöldségeket. 15 perc elteltével kivesszük a zöldségeket, a húst meglocsoljuk a sörrel, rákenjük a mézet, grill fokozaton tovább sütjük.
  5. Amikor a malac bőre már jól megpirult, visszatesszük a zöldségeket, majd néhány perc elteltével tálalunk: a tányérra teszünk két szelet húst, valamint a zöldségeket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 452
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

szilveszteri malac, sörben sült bőrös malac zöldségkörettel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

483
süldő malac 30 dkg
burgonya 4 db
sárgarépa 4 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 0.5 közepes db
sertészsír 1 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 1 kávéskanál
borókabogyó 2 db
édesköménymag 1 teáskanál
babérlevél 1 db
citromlé 0.5 citromból nyert
sör 2 dl
méz 1 teáskanál