Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Flekken sós malac oldalas

Flekken sós malac oldalas
Flekken sós malac oldalas
60 perc / előkészület: 5 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akciós malachús jött szembe velem a piacon.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A fűszersóhoz

ajánlat

A tepsiben kihűlt zsírt persze kenjünk kenyérre!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fűszersóhoz egy mixerbe, vagy mozsárba tesszük a hozzávalókat és porrá őröljük, a fokhagymától olyan állaga lesz, mint a nedves homoké.
  2. A húst felszeleteljük, és pár csepp olaj segítségével alaposan bekenjünk az előzőleg elkészített fűszerkeverékkel.
  3. Megnyitunk 2 gázrózsát és rárakunk egy tepsit, amiben 3-4 fakanál zsírt hevítünk, majd minden oldalról kérget sütünk a húsra. Hozzádaraboljuk a krumplit és húslével, vagy vízzel (1-2 merőkanál) felöntve 230-240 fokos (gázon 8-as fokozat) sütőbe rakjuk.
  4. 5 perc múlva mérsékeljük a hőmérsékletet 200 fokra (5-ös fokozat), és ezen hagyjuk 45 percet sülni a húst, míg szép színt nem kap mindenhol. Szükség esetén pótoljuk a folyadékot, hogy ne égjen le.
  5. Vele sült krumplival, szószokkal és roppanós zöldségekkel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 211
elküldve: 1
receptkönyvben: 51
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Norbi06

Mióta szakács: 2012.03.22.
121 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült malachús, malacoldalas sütőben sütve

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pataygyz
Zoli / pataygyz Mon, 2013-03-18 18:41

Kedves Norbi !
Igazi egyszerű és nagyszerű férfias koszt. Gratulálok !
Zoli

645
süldő malac 1.5 kg
burgonya 5 db
fokhagyma 2 gerezd
sertészsír 4 ek
napraforgó olaj 3 csepp
fűszerpaprika 2 kk
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
kapor 0.5 teáskanál
bors 0.5 teáskanál
ételízesítő 1 kávéskanál
1.5 kk
mustármag 1 kk
majoranna 1 kk
fokhagyma 1 gerezd