r
Nosalty Logó

Mákos pudingos muffin almával

NS
Mákos pudingos muffin almával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

677
Kalória
12.6g
Fehérje
95.3g
Szénhidrát
27.6g
Zsír
110.8g
Víz
53.1g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
41.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 677 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2707 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 237 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    746.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    95.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    110.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 677 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    110.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2984.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    954 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    886 mg
  • Nátrium
    812 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    381.3 g
  • Cukor
    167 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    443.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 2707 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 237 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot és a szódabikarbónát.
  2. Egy nagyobb tálban pedig a joghurtot, az olívaolajat és a tojást keverjük össze.
  3. A két tál tartalmát összekeverjük a nagyobbik tálban, beletesszük a vaníliarúd tartalmát is.
  4. A pudingot a tasakján szereplő leírás alapján elkészítjük, összekeverjük a darált mákkal.
  5. Előmelegítjük a sütőt közepesen meleg hőmérsékletűre.
  6. A muffinsütőbe belepakoljuk a papírkosarakat, majd a harmadáig töltjük tésztával.
  7. Mindegyikre kb. 3/4 evőkanálnyi mákos pudingot pakolunk óvatosan, úgy, hogy tészta szélén ne legyen.
  8. A maradék tésztát szétosztjuk a muffinok között figyelve arra, hogy a pudingot oldalról is betakarja.
  9. A tetejükre almaszeleteket teszünk egy pici fahéjjal megszórva.
  10. Kb. 20 perc alatt megsütjük őket. Akkor jó, ha az oldaluk már megpirul, illetve tűpróbáig.
  11. A sütőből kivéve néhány óra után fog elválni a papírtól a muffin.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Süteményt kellett sütni egy céges nyárzáróra, pár perc ötletelés után a muffinra esett a választás, és mivel mostanában volt augusztus 20. és az év tortája, így ez adta ennek a muffinnak az alapötletét. Dupla adagot sütöttem, mind elfogyott.:)))

További receptek

Narancsos-mákos muffin

Kevés olyan dolgot tudnánk felsorolni, amelynek az elkészítése egyszerűbb, mint ennek a narancsos-mákos muffinnak. Nem probléma, ha nincs otthon friss narancsunk – tökéletesen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek