Mákos-meggyes kocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Tóth Bernadett
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tészta
-
16g zabkorpa39 kcal
-
16g zabpehely60 kcal
-
13g mák66 kcal
-
38g sovány túró35 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
35g joghurt21 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Vaníliás krém
-
63g tej35 kcal
-
10g zabkorpa25 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
10 kcal
Meggyes réteg
-
38g meggy17 kcal
-
1g zabkorpa3 kcal
-
6 kcal
-
1g édesítőszer0 kcal
Teteje
-
38g meggy17 kcal
-
38g víz0 kcal
-
19 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
Összeállítás
Összesen
370
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tészta
-
63g zabkorpa155 kcal
-
63g zabpehely239 kcal
-
50g mák263 kcal
-
150g sovány túró141 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
140g joghurt85 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Vaníliás krém
-
250g tej140 kcal
-
40g zabkorpa98 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Meggyes réteg
-
150g meggy68 kcal
-
5g zabkorpa12 kcal
-
23 kcal
-
3g édesítőszer0 kcal
Teteje
-
150g meggy68 kcal
-
150g víz0 kcal
-
20g epres pudingpor76 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
Összeállítás
Összesen
1476
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tészta
-
4.8g zabkorpa12 kcal
-
4.8g zabpehely18 kcal
-
3.8g mák20 kcal
-
11.5g sovány túró11 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
4.2g tojás5 kcal
-
10.7g joghurt7 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Vaníliás krém
-
19.1g tej11 kcal
-
3.1g zabkorpa8 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
Meggyes réteg
-
11.5g meggy5 kcal
-
0.4g zabkorpa1 kcal
-
0.5g epres pudingpor2 kcal
-
0.2g édesítőszer0 kcal
Teteje
-
11.5g meggy5 kcal
-
11.5g víz0 kcal
-
1.5g epres pudingpor6 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
Összeállítás
Összesen
114
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.2 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1024 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 336 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 141 mg
-
Foszfor 440 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 140.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 522 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 195 micro
Összesen
370
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.7 g
Zsír
-
Összesen 50.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4096.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 1345 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 564 mg
-
Foszfor 1759 mg
-
Nátrium 296 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 217.8 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 561.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 288 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 172 micro
-
Kolin: 245 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2086 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 781 micro
Összesen
1476
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 313.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 43 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 160 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
114
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
63 g zabkorpa
-
50 g mák
-
150 g sovány túró
-
1 db tojás
-
0.5 kk citromhéj
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
1 csipet só
Vaníliás krém
-
40 g zabkorpa
-
1 ek vaníliás cukor
Meggyes réteg
-
150 g meggy
-
5 g zabkorpa
-
6 g epres pudingpor
Teteje
-
150 g meggy
-
150 ml víz
-
20 g epres pudingpor
Összeállítás
Elkészítés
Tészta
- A zabkorpát, a darált zabpelyhet, a mákot, az édesítőt, a citromhéjat, a szódabikarbónát és a sót elkeverjük. Majd elmorzsoljuk a botmixerrel pépesített túróval. Ezután hozzákeverjük a joghurtot, a tojást. Ha nagyon sűrű lenne a tészta, akkor pár csepp tejjel vagy vízzel keverjük még el.
- Sütőpapírral bélelt, kb. 35x20 cm-es tepsiben kb. 10-15 percig sütjük.
Vaníliás krém
- A tejet, a zabkorpát, a vaníliás cukrot és az édesítőt elkeverjük, majd lassan kevergetve nagyon sűrű pudingot főzünk.
Meggyes réteg
- A meggyet kicsit szétnyomkodjuk villával (vagy turmixgépben pürésítjük), hozzákeverjük a zabkorpát, a pudingport és az édesítőt, és sűrűre főzzük.
Teteje
- A meggyszemeket negyedeljük. A zseléhez a vizet a pudingporral és az édesítővel sűrűre főzzük.
Összeállítás
- A mákos lapot függőlegesen kettévágjuk.
- Mindkét lapot megkenjük a vaníliás krémmel.
- Várunk, hogy kicsit "bőrös" legyen a teteje.
- Az egyik vaníliakrémmel megkent tésztára kenjük a meggyes krémet.
- Erre a lapra rátesszük a másik vaníliakrémes lapot.
- Ennek a tetejére rátesszük a meggydarabokat, majd ráöntjük a zselét.
- Legalább 3-4 órára tegyük hűtőbe.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 35x20
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1088
- Feltöltés dátuma: 2017. május 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Tóth Bernadett
48 recept
Egy fittsütemény-receptes oldalon találtam (az oldal sajnos már nem él), kicsit aprólékos, és hosszabb időt igényel az elkészítése, de megéri a ráfordított időt, mert nagyon finom :)