r
Nosalty Logó

Hűsítő feketeribiszke-kocka

Lizinka_
Hűsítő feketeribiszke-kocka
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tésztához

krémhez

705
Kalória
14.9g
Fehérje
86.8g
Szénhidrát
34.5g
Zsír
183.9g
Víz
181.3g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
43.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tésztához

krémhez

Összesen 705 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tésztához

krémhez

Összesen 2814 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tésztához

krémhez

Összesen 214 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    645.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    86.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    183.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 705 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    138 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2582 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    810 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    1055 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    347 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    735.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1097 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    536 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1041 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 2814 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 214 kcal

Elkészítés

tésztához

  1. Egy méretes edényben habosra keverjük a cukrot és a vajat. Azután hozzáadjuk a két tojást, és egyneművé keverjük. Én ezeket a műveleteket kézi robotgéppel végeztem. Ezután egy fakanál segítségével hozzákeverjük a sütőporral összeszitált lisztet.
  2. Egy kisebb méretű tepsit (nálam ez 30x20 cm), kibélelünk sütőpapírral, és az egynemű, krémes állagú masszát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített 180 C-os sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Ha kész, a tésztát a tepsiben hagyjuk kihűlni!

krémhez

  1. Kimérjük a tejfölt, és a tálat egy forró vízzel teli edénybe állítjuk, hogy langyosra melegedjen.
  2. A megmosott, leszemezett ribiszkét lecsepegtetjük, majd egy méretes lábaskába öntjük. Óvatosan összekeverjük a cukorral, és feltesszük a tűzhelyre. Csak addig hevítjük, amíg a cukor elolvad, levet enged és gyönyörű színe lesz. A bogyóknak nem szabad szétnyomódniuk! Tehát nagyon óvatosan kell eljárni. Ha kész, félretesszük hűlni.
  3. A zselatint elkeverjük egy tálkában a vízzel, majd kevergetve felforrósítjuk. A szemcséknek teljesen el kell tűnnie, de forralni nem szabad. Langyosra hűtjük.
  4. A langyos tejfölbe belekeverjük a langyos cukros gyümölcsöt, majd a langyos zselatint. Ezután a tepsiben várakozó piskótára öntjük a még folyékony tejfölös krémet.
  5. A tepsit hűtőbe tesszük 4-5 órára, De nem árt neki egy egész éjszaka sem. Az idő letelte után a papír segítségével kiemeljük a süteményt a tepsiből. Tetszőleges alakúra szeleteljük, és kínáljuk. Aki szereti, tejszínhabbal együtt fogyassza!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20

A kertünkben lévő feketeribiszke-tövek minden évben ontják mézédes bogyóikat. Sokféle módon fogyasztjuk. Ezek közé tartozik ez a hűsítő ribiszke-kocka, aminek a receptjét most megosztom veletek. Próbáljátok ki!

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...