r
Nosalty Logó

Hűsítő feketeribiszke-kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Hűsítő feketeribiszke-kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tésztához

krémhez

Összesen 705 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tésztához

krémhez

Összesen 2814 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tésztához

krémhez

Összesen 214 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    645.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 705 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    138 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2582 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    810 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    1055 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    347 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    735.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1097 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    536 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1041 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 2814 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

tésztához

krémhez

Elkészítés

tésztához

  1. Egy méretes edényben habosra keverjük a cukrot és a vajat. Azután hozzáadjuk a két tojást, és egyneművé keverjük. Én ezeket a műveleteket kézi robotgéppel végeztem. Ezután egy fakanál segítségével hozzákeverjük a sütőporral összeszitált lisztet.
  2. Egy kisebb méretű tepsit (nálam ez 30x20 cm), kibélelünk sütőpapírral, és az egynemű, krémes állagú masszát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített 180 C-os sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Ha kész, a tésztát a tepsiben hagyjuk kihűlni!

krémhez

  1. Kimérjük a tejfölt, és a tálat egy forró vízzel teli edénybe állítjuk, hogy langyosra melegedjen.
  2. A megmosott, leszemezett ribiszkét lecsepegtetjük, majd egy méretes lábaskába öntjük. Óvatosan összekeverjük a cukorral, és feltesszük a tűzhelyre. Csak addig hevítjük, amíg a cukor elolvad, levet enged és gyönyörű színe lesz. A bogyóknak nem szabad szétnyomódniuk! Tehát nagyon óvatosan kell eljárni. Ha kész, félretesszük hűlni.
  3. A zselatint elkeverjük egy tálkában a vízzel, majd kevergetve felforrósítjuk. A szemcséknek teljesen el kell tűnnie, de forralni nem szabad. Langyosra hűtjük.
  4. A langyos tejfölbe belekeverjük a langyos cukros gyümölcsöt, majd a langyos zselatint. Ezután a tepsiben várakozó piskótára öntjük a még folyékony tejfölös krémet.
  5. A tepsit hűtőbe tesszük 4-5 órára, De nem árt neki egy egész éjszaka sem. Az idő letelte után a papír segítségével kiemeljük a süteményt a tepsiből. Tetszőleges alakúra szeleteljük, és kínáljuk. Aki szereti, tejszínhabbal együtt fogyassza!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2746
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 08.

Ajánló

Amikor a piskóták tetejére zselatinos vagy gyümölcs zselés krémet készítek, a sütőpapírt hagyom kilógni a tepsi széleinél, és úgy teszem bele a masszát. Így a megsült tészta alá nem folyik majd le a még folyékony puding, zselé, zselatinos krém, illetve a kész süteményt könnyűszerrel ki lehet emelni a zárt-falu tepsiből.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hűsítő feketeribiszke-kocka
Lizinka_ 590 recept

A kertünkben lévő feketeribiszke-tövek minden évben ontják mézédes bogyóikat. Sokféle módon fogyasztjuk. Ezek közé tartozik ez a hűsítő ribiszke-kocka, aminek a receptjét most megosztom veletek. Próbáljátok ki!

Hozzávalók

tésztához

krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek