Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magyaros gombakrémes leves vajas galuskával

Magyaros gombakrémes leves vajas galuskával
Magyaros gombakrémes leves vajas galuskával
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A levest  kicsit meg kellett csavarni, mert van a családban, aki a gombát és néhány más zöldséget sem igazán szeret, de a levesek általában a kedvencei. Ezért amik problémásak, azokat turmixolni szoktam. Így nem lehet kiválogatni, és nem kerül a foguk alá. Az íze és minden java viszont megmarad, és elfogyasztásra kerül. Ajánlom a technológiát kisgyermekes anyukáknak is.

hozzávalók / 5 adag

leves

galuska

ajánlat

Ha valaki nem szereti tejfölösen, akkor lehet az asztalnál tenni csak annak a tányérjába, aki szereti. A leves elég sűrű a gombakrémtől, ezért a hintést és a habarást is mellőzni lehet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, és felaprítjuk A gomba és hagyma kivételével kevés olajon párolni kezdjük, fedő alatt.
  2. A cikkekre vágott vöröshagymát és a kisebb darabokra vágott gombát szintén olajon párolni kezdjük, egy másik edényben. Kevés sót, és ha szeretjük, egy csipet borsot adhatunk hozzá. Ha puha, krémesre turmixoljuk, és félretesszük.
  3. A másik lábasban párolódó zöldséget meghintjük a fűszerpaprikával, és felöntjük forró vízzel, annyira, amennyi levest szeretnénk. Hozzáadjuk a gombakrémet, és sóval, levesízesítővel fűszerezzük. Tehetünk bele egy paradicsomot, kis zöldpaprikát vagy szárított paprikát is.
  4. Elkészítjük a galuskát. A vajat megpuhítjuk, és két tojással, sóval összekeverjük. Hozzáadunk annyi lisztet, hogy nem túl kemény galuskatésztát kapjunk. Kis kávéskanállal a lassan forró levesbe szaggatjuk.
  5. A kész levesbe ízlés szerint tejfölt teszünk. Mielőtt beletennénk, kiveszünk egy merőkanál forró levest, és elkeverjük a tejföllel, és így öntjük a levesbe, hogy elkerüljük a kicsapódását.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 421
elküldve: 1
receptkönyvben: 29
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kati Mami

Mióta szakács: 2016.03.21.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombakrémleves galuskával, tejfölös gombakrémleves, gombaleves vajas galuskával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

389
gomba 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
olívaolaj 2 ek
fehérrépa 1 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
zeller 1 közepes db
petrezselyem 1 csokor
burgonya 1 db
fűszerpaprika 1 teáskanál
ételízesítő 1 kávéskanál
paradicsom 1 közepes db
zöldpaprika 1 közepes db
tejföl 1 dl
víz 2 l
vaj 10 dkg
tojás 2 db
2 kávéskanál
finomliszt 10 dkg