Nosalty Logó

Magyaros gombakrémes leves vajas galuskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kati Mami
Ezen a képen: Magyaros gombakrémes leves vajas galuskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

leves

galuska

Összesen 390 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

leves

galuska

Összesen 1943 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

leves

galuska

Összesen 56 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1138.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    740 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    621.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    178 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    519 micro
  • β-karotin
    1795 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    722 micro
Összesen 390 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    129.6 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    634 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5692.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1119 mg
  • Nátrium
    3698 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    3105.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1804 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    891 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    947 micro
  • α-karotin
    2594 micro
  • β-karotin
    8977 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    3609 micro
Összesen 1943 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    72 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 56 Kcal

Hozzávalók

leves

galuska

Elkészítés

leves

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, és felaprítjuk A gomba és hagyma kivételével kevés olajon párolni kezdjük, fedő alatt.
  2. A cikkekre vágott vöröshagymát és a kisebb darabokra vágott gombát szintén olajon párolni kezdjük, egy másik edényben. Kevés sót, és ha szeretjük, egy csipet borsot adhatunk hozzá. Ha puha, krémesre turmixoljuk, és félretesszük.
  3. A másik lábasban párolódó zöldséget meghintjük a fűszerpaprikával, és felöntjük forró vízzel, annyira, amennyi levest szeretnénk. Hozzáadjuk a gombakrémet, és sóval, levesízesítővel fűszerezzük. Tehetünk bele egy paradicsomot, kis zöldpaprikát vagy szárított paprikát is.
  4. Elkészítjük a galuskát. A vajat megpuhítjuk, és két tojással, sóval összekeverjük. Hozzáadunk annyi lisztet, hogy nem túl kemény galuskatésztát kapjunk. Kis kávéskanállal a lassan forró levesbe szaggatjuk.
  5. A kész levesbe ízlés szerint tejfölt teszünk. Mielőtt beletennénk, kiveszünk egy merőkanál forró levest, és elkeverjük a tejföllel, és így öntjük a levesbe, hogy elkerüljük a kicsapódását.
  • elkészítettem: 20 alkalommal
  • Feltöltés dátuma: 2016. March 29.

Ajánló

Ha valaki nem szereti tejfölösen, akkor lehet az asztalnál tenni csak annak a tányérjába, aki szereti. A leves elég sűrű a gombakrémtől, ezért a hintést és a habarást is mellőzni lehet.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kati Mami 15 recept

A levest  kicsit meg kellett csavarni, mert van a családban, aki a gombát és néhány más zöldséget sem igazán szeret, de a levesek általában a kedvencei. Ezért amik problémásak, azokat turmixolni szoktam. Így nem lehet kiválogatni, és nem kerül a foguk alá. Az íze és minden java viszont megmarad, és elfogyasztásra kerül. Ajánlom a technológiát kisgyermekes anyukáknak is.

Hozzászólások

Hozzávalók

leves

galuska

Címlapról ajánljuk

További cikkek