Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombakrémleves SüniSüti konyhájából

Gombakrémleves SüniSüti konyhájából
Gombakrémleves SüniSüti konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem hozott egy csomag gombát, én pedig gombalevesre vágytam, ez lett belőle :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát megpucoljuk, felkarikázzuk.
  2. A hagymát felkockázzuk, és az olajon megfuttatjuk, majd rádobjuk a gombákat, és addig pirítjuk, míg a leve el nem párolog és szépen össze nem esik. Ekkor sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a kakukkfüvet, petrezselymet, meg egy kis alaplével is felöntjük.
  3. Mikor rottyant egyet, akkor lehúzzuk a lángról, és alaposan összeturmixoljuk. A tejszínt, mustárt és a keményítőt egy kézi habverővel csomómentesre keverjük.
  4. Az összepépesített gombapürét felöntjük a maradék húslevessel, majd ebből a forró egyvelegből belekanalazunk a tejszínesbe, hogy ne csapódjon ki a hirtelen hőtől, és csak ezután adjuk a gombás léhez.
  5. Picikét még forraljuk, hogy összeérjenek az ízek, utána már tálalhatunk is.
  6. Levesbetétnek még a turmixolás előtt vehetünk ki a felkarikázott, majd megpirított gombafejekből.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 136
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SüniSüti

Mióta szakács: 2014.04.25.
80 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes gombakrémleves, mustáros-tejszínes gombakrémleves, gombaleves krémesen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

327
csiperkegomba 0.5 kg
vöröshagyma 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
főzőtejszín 1.5 dl
csirke alaplé 6 dl
petrezselyem 1 csokor
olívaolaj 2 ek
étkezési keményítő 2 evőkanál
mustár 1 ek