Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos gombakrémleves

Citromos gombakrémleves
Citromos gombakrémleves
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vettem fél kiló gyönyörű barna csiperkegombát. Egyik részéből gombás bulgur lett, a másikból ez a krémleves. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk.
  2. Kevés olíván megpirítjuk erős tűzön, hogy inkább piruljon, mint párolódjon. Felengedjük fél liter vízzel. Megsózzuk, és hozzáadunk egy kanál natúr ételízesítőt.
  3. Amikor a gomba megfőtt, belereszelünk a levesbe egy citrom héját, hozzáadjuk a tejfölt, és botmixerrel pürésítjük. Könnyű, kellemes ízű leves lett.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 275
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
236 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves

egyéb elnevezések

gombaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

154
olívaolaj 1 ek
csiperkegomba 20 dkg
ételízesítő 1 teáskanál
tejföl 1 dl
citromhéj 1 citromból nyert
víz 5 dl
0 ízlés szerint