Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magyaros burgonyagombóc-leves

Magyaros burgonyagombóc-leves
Magyaros burgonyagombóc-leves
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, de nagyszerű rég elfelejtett ízek, a gyerekoromra emlékeztető, habár akkoriban kolbász nemigen volt benne!

hozzávalók / 4 adag

Leves

Burgonyagombóc

Szólj hozzá!

elkészítés

Leves

  1. A finomra vágott hagymát egy csipet sóval párolni kezdjük a zsíron, majd hozzáadjuk a karikára vágott zöldségeket, a felkarikázott kolbászt, a zúzott fokhagymát, a hámozott, apró kockára vágott paradicsomot és zöldpaprikát.
  2. Rövid ideig kevergetve pirítjuk, majd megszórjuk a pirospaprikával, átforgatjuk, és felöntjük a burgonya főzőlével és a vízzel, megszórjuk vágott petrezselyemmel, fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel és pirosarannyal.
  3. Ezután felforraljuk, majd csendes főlés mellett puhára főzzük a zöldségeket, de mielőtt teljesen megpuhulna, belerakjuk a diónyi nagyságú gombócokat.
  4. Ha nem vagyunk teljesen biztosak az állagában, először csak egy gombócot tegyünk bele, ha feljön a víz tetejére, még rövid ideig főzzük, és kész.
  5. Kínálhatunk hozzá tejfölt ízlés szerint.

Burgonyagombóc

  1. Először enyhén sós vízben puhára főzzük a burgonyát, majd leszűrjük, de egy másik edényben felfogjuk a főzőlét, erre szükségünk lesz a levesnél.
  2. A jól lecsepegtetett burgonyát áttörjük, majd hűlni hagyjuk. Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk zsírt, a tojást, sót, elkeverjük benne, majd szükség szerinti mennyiségű liszttel összedolgozzuk, hogy formázható legyen.
  3. Végül lisztes kézzel diónyi gombócokat formálunk, és belerakjuk a levesbe.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 536
össznézettség: 5 919
elküldve: 4
receptkönyvben: 58
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krumpligombóc-leves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

475
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 3 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
paradicsom 1 közepes db
tv paprika 1 közepes db
parasztkolbász 10 dkg
libazsír 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 ek
paprikakrém 1 teáskanál
petrezselyem 1 csokor
víz 1 l
burgonya 35 dkg
finomliszt 7.5 dkg
rétesliszt 7.5 dkg
libazsír 1 ek
tojás 1 db
0 ízlés szerint