Nosalty Logó

Zöld leves sajtgombóccal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Zöld leves sajtgombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Leves

Sajtgombóc

Összesen 326 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Leves

Sajtgombóc

Összesen 1301 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Leves

Sajtgombóc

Összesen 67 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1889 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    1320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    397.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    272 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    844 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1158 micro
Összesen 326 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    85.9 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    388 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7555.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    1192 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    784 mg
  • Nátrium
    5280 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1590.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1626 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    246 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    1088 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    525 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    649 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3375 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4634 micro
Összesen 1301 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 67 Kcal

Hozzávalók

Leves

Sajtgombóc

Elkészítés

Leves

  1. A petrezselyemzöldet, a kaprot, és a zellerlevelet alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd vágjuk fel apróra. Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel úgy, hogy a zöld szárrészből is vágjunk hozzá.
  2. Egy edényben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt újhagymát, és pároljuk üvegesre.
  3. Ezután keverjük hozzá az apróra vágott zöldfűszereket, majd pár pillanat után szórjuk meg a liszttel, pirítsuk szintén pár pillanatig, majd öntsük fel a vízzel.
  4. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a leveskockát, főzzük kb. 20 percig, majd adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk fel, és tegyük bele az előzőleg elkészített sajtgombócot.

Sajtgombóc

  1. Egy tányérba üssük fel a tojást, adjuk hozzá a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a majorannával és a szerecsendióval, majd keverjük simára.
  2. Ezután adjuk hozzá a búzadarát és a lisztet, a reszelt sajtot, majd keverjük alaposan össze, és hagyjuk legalább egy fél órát állni.
  3. Ezután a masszából nedves kézzel formázzunk diónyi gombócokat, majd tegyük a forrásban lévő levesbe, és kisebb lángon addig főzzük, míg a gombócok puhára főlnek.
  4. Tálaláskor merjük a levest a gombóccal együtt tányérba, majd úgy kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 576
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hozzászólások

Hozzávalók

Leves

Sajtgombóc

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek