r
Nosalty Logó

Alföldi krumpligombócleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Mercedes
Alföldi krumpligombócleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 323 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1295 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 48 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    548.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3235 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    481 micro
Összesen 323 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1469.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    620 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    2195.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1361 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    414 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12941 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1923 micro
Összesen 1295 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    186 micro
  • β-karotin
    486 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 48 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott, kis kockára vágott krumplit 1,5 l vízzel, sóval feltesszük főni. Amikor felforrt a víz, fedővel letakarjuk, és puhára főzzük.
  2. Addig meghámozzuk, felszeleteljük a zöldségeket. A hagymát apróra, a répákat karikára vágjuk. A fokhagymát lereszeljük, a petrezselymet felaprítjuk.
  3. A megfőtt krumplit leszűrjük, de a főzőlevét félretesszük, az lesz a levesünk alapja. A krumplit még melegen átnyomkodjuk, vagy egy szűrőn, vagy krumplinyomóval simává törjük.
  4. A zsíron vagy olajon megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a répát, ezt pirítjuk-pároljuk, úgy 10 percig, majd félrehúzzuk, és hozzáadjuk a fokhagymát, petrezselymet, és a fűszerpaprikát. Felöntjük a krumpli levével, sózunk, borsozunk, fedővel lefedve közepes lángon tovább főzzük.
  5. A kihűlt krumplihoz hozzáadjuk a tojást, a lisztet, és a sót, jól összegyúrjuk, nedves kézzel diónyi gombócokat formálunk. Ha forr a levesünk beletesszük a gombócokat, és 10 percig főzzük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 379
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 54
  • Össznézettség: 45524
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Alföldi krumpligombócleves
Mercedes 302 recept

Még sohasem készítettem el előtte, úgyhogy nekiláttam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.