r
Nosalty Logó

Chilis sajtgombóc-leves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Chilis sajtgombóc-leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A sajtgombóchoz

Összesen 209 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A sajtgombóchoz

Összesen 834 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A sajtgombóchoz

Összesen 59 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1430.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    985 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 209 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5720.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    893 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    748 mg
  • Nátrium
    3941 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    257 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    508 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 834 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 59 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A sajtgombóchoz

Elkészítés

A leveshez

  1. 2 db leveskockából 1 liter húslevest készítünk. (Ha van maradék üres húsleves, az még jobb.)
  2. A tojásokat sóval és őrölt chilivel ízesítjük.
  3. Hozzákeverjük a lisztet és annyi reszelt sajtot, hogy lágyabb gombócokat tudjunk formálni belőle.
  4. Ha a leves felforrt, beletesszük a kisebb diónyi nagyságú gombócokat, és lassan megfőzzük.
  5. Egyet kettévágunk, hogy lássuk megfőtt-e. Nagyon gyorsan elkészül.
  6. Közben a joghurtban simára keverjük a lisztet, és öntünk hozzá egy kis forró levest, mielőtt a többihez öntjük, de csak az utolsó 1-2 percben, hogy ne legyen szemcsés a joghurttól.
  • Receptkönyvben: 480
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 21294
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a leves nagyon gyorsan elkészül és nagyon finom. A legfinomabb benne a gombóc, ezért is ilyen nagy a gombócok aránya a leveshez képest, de lehet ezt több lével vagy kevesebb gombóccal is készíteni. Kimondottan alkalmas maradék húsleves hasznosítására, de a leveskockával is pont olyan finom. Az elkészítés folyamatától további 12 fáziskép itt található.

Hozzászólások (23)

mislenbaba

9000!!!!!!!!!

Törölt felhasználó

Na err?l a képr?l süt, hogy finom, házi, családnak való étel. Egyszer? a recept, neki is látok holnap! Köszi az ötletet! :-)

Törölt felhasználó

Barbarella! Remélem nektek is ízleni fog, mert mi nagyon szeretjük.:)

Thea71

Ma elkészítettem a levest én is. A gombócok sajna eléggé szétestek, de valószín?leg azért, mert nagy sajtimádó vagyok és inkább több sajttal próbáltam összeállítani, mint liszttel :-) Legközelebb ezen változtatok. Szerintem a gombóckák miatt a leves annyira tartalmas, hogy nem is kellene a végére a lisztes-joghurtos habarás. Legalábbis nekem. Egyébként a "ronda, de finom" kategóriába sorolnám :-))) és érdemes elkészíteni, mert nem egy szokványos étel, gyors és különleges ízvilágú. Még biztosan többször megf?zöm és köszönöm a receptet!

Törölt felhasználó

Kedves Thea! Valószín?, hogy azért esett össze. Én mindig kipróbálom 1-2 galuskával, és ha szétes?s, akkor keverek hozzá még lisztet. A habarás nem is a tartalmassága miatt kell, hanem az íze miatt. A joghurttól nem csak egy szokványos húsleves íze lesz, ráadásul így nem úgy t?nik, hogy egy zavaros húslevesben vannak a gombócok. Tejfölt is lehet keverni hozzá, ha azzal jobban szereti valaki.

Katalin Mary

Rendkívül finom, különleges ízek. A gombóchoz kétféle sajtot - trappista és egy aromás fajtát, Beaumont de Savoie - használtam, házi marhahúsleves alappal.

Törölt felhasználó

tényleg nagyon finom lett, köszi a receptet :) én annyit módosítottam rajta, h tettem a joghurtos habarásba sót, borsot, paprikát és leginkább tárkonyt :)

Törölt felhasználó

Nagyon köszönöm ezt a receptet,nagyon nagyon finom lett!!!!!!!!!!!

Törölt felhasználó

ez nagyon bejön nekem, ki is próbálom!!

Ágicámdrágám

Én is kipróbáltam,mivel nagyon jól nézett ki.Sajna a 2-3 ev?kanál liszt az kevés.Egy-két gombóc beleszaggatása után rájöttem!!! Nekem nem volt maradék húslevesem,igy a receptben feltüntetett leveskockával helyettesítettem.Nálunk nem jött be. Igy azoknak akik nem szeretik a leveskockákat azoknak különösen nem ajánlom.

Törölt felhasználó

Kedves Ági! 35 éves f?zési tapasztalattal is, a hasonló recepteknél, mindig kipróbálom 1-2 gombóccal, hogy nem esik-e szét. Ha igen, akkor még keverek hozzá egy kis lisztet. Ilyen egyszer?. Egyébként meg nem tudom miért lesz egyszer lágyabb, egyszer keményebb, gondolom a liszt és a sajt min?sége ezt nagyban befolyásolja. A joghurtos habarás meg a leveskockás húsleves ízén is javít. Persze az se mindegy, hogy milyen az a húsleveskocka, mert vannak kimondottan finomak, és csapnivalóan rosszak. Én azért ajánlom ezt a receptet, mert itt is, és a másik oldalamon is a pozitív hozzászólások vannak többségben.:) Sajnálom, hogy neked nem jött be.

Ágicámdrágám

Bocsi! Nem akartalak megbántani! Én is rájöttem az els? pár kanál után,hogy szétf? és kavartam bele pár kanál lisztet. Amúgy nagyon-nagyon jól nézett ki a recepted és már nagyon rég ki szerettem volna próbálni és ki is fogom újból.Most azt írhatnám alá" hogy szintén: egy sehányéves kislány próbálkozásai"

Törölt felhasználó

Kedves Ági! Dehogy bántottál meg. Minden véleménynek örülök, még akkor is, ha nem mindig értek vele teljesen egyet.:)

Hyjal

A csülök-f?z?lé legjobb felhasználási módja :D Nagyon köszönöm a receptet, bevált.

kiskukta65

Ma volt ebédre, mindenkinek nagyon ízlett. Kicsit más lett a végeredmény - mivel több lisztet sikerült a gombócokhoz tennem, s kevésbé érz?dött a sajt íze, hát belenyomtam a levesbe egy fél adag töml?s sajtot. Így nem kellett liszttel bes?rítenem a levest, na meg jogurtom sem volt itthon. Ja, és még megszórtam kakukkf?vel. Isteni lett!

szilvia.pandur

Isteni leves, koszonom a receptet!

Törölt felhasználó

Tuti, hogy a hétvégén kipróbálom! Már most összefutott a nyál a számban. Majd okulok az itt leírtakból is.

Hozzávalók

A leveshez

A sajtgombóchoz

Címlapról ajánljuk

Tele van a szervezetünk is műanyaggal, ezeket a bajokat hozhatja...

Ma már szinte mindenben találnak műanyagot a kutatók, az élelmiszerektől kezdve a földben, az állatok szervezetében és természetesen az emberben is egyre több mikroműanyag található. Arról, mennyire veszélyesek ezek az apró, sokszor szabad szemmel nem is látható darabok, részletesen és közérthetően beszélt Jurecska Laura, környezetkémikus.

Nosalty

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.