r
Nosalty Logó

Chilis sajtgombóc-leves

NS
Chilis sajtgombóc-leves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A sajtgombóchoz

209
Kalória
11.6g
Fehérje
11.6g
Szénhidrát
10.7g
Zsír
64.2g
Víz
125.6g
Koleszterin
337.5mg
Élelmi rost
2g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A sajtgombóchoz

Összesen 209 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A sajtgombóchoz

Összesen 834 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A sajtgombóchoz

Összesen 59 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1430.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    985 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 209 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5720.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    893 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    748 mg
  • Nátrium
    3941 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    257 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    508 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 834 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 59 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. 2 db leveskockából 1 liter húslevest készítünk. (Ha van maradék üres húsleves, az még jobb.)
  2. A tojásokat sóval és őrölt chilivel ízesítjük.
  3. Hozzákeverjük a lisztet és annyi reszelt sajtot, hogy lágyabb gombócokat tudjunk formálni belőle.
  4. Ha a leves felforrt, beletesszük a kisebb diónyi nagyságú gombócokat, és lassan megfőzzük.
  5. Egyet kettévágunk, hogy lássuk megfőtt-e. Nagyon gyorsan elkészül.
  6. Közben a joghurtban simára keverjük a lisztet, és öntünk hozzá egy kis forró levest, mielőtt a többihez öntjük, de csak az utolsó 1-2 percben, hogy ne legyen szemcsés a joghurttól.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p

Ez a leves nagyon gyorsan elkészül és nagyon finom. A legfinomabb benne a gombóc, ezért is ilyen nagy a gombócok aránya a leveshez képest, de lehet ezt több lével vagy kevesebb gombóccal is készíteni. Kimondottan alkalmas maradék húsleves hasznosítására, de a leveskockával is pont olyan finom. Az elkészítés folyamatától további 12 fáziskép itt található.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...