Nosalty Logó

Chilis sajtgombóc-leves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Chilis sajtgombóc-leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A sajtgombóchoz

Összesen 209 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A sajtgombóchoz

Összesen 834 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A sajtgombóchoz

Összesen 59 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1430.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    985 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 209 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5720.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    893 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    748 mg
  • Nátrium
    3941 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    257 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    508 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 834 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 59 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A sajtgombóchoz

Elkészítés

A leveshez

  1. 2 db leveskockából 1 liter húslevest készítünk. (Ha van maradék üres húsleves, az még jobb.)
  2. A tojásokat sóval és őrölt chilivel ízesítjük.
  3. Hozzákeverjük a lisztet és annyi reszelt sajtot, hogy lágyabb gombócokat tudjunk formálni belőle.
  4. Ha a leves felforrt, beletesszük a kisebb diónyi nagyságú gombócokat, és lassan megfőzzük.
  5. Egyet kettévágunk, hogy lássuk megfőtt-e. Nagyon gyorsan elkészül.
  6. Közben a joghurtban simára keverjük a lisztet, és öntünk hozzá egy kis forró levest, mielőtt a többihez öntjük, de csak az utolsó 1-2 percben, hogy ne legyen szemcsés a joghurttól.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 21043
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a leves nagyon gyorsan elkészül és nagyon finom. A legfinomabb benne a gombóc, ezért is ilyen nagy a gombócok aránya a leveshez képest, de lehet ezt több lével vagy kevesebb gombóccal is készíteni. Kimondottan alkalmas maradék húsleves hasznosítására, de a leveskockával is pont olyan finom. Az elkészítés folyamatától további 12 fáziskép itt található.

Hozzászólások

mislenbaba

9000!!!!!!!!!

Törölt felhasználó

Na err?l a képr?l süt, hogy finom, házi, családnak való étel. Egyszer? a recept, neki is látok holnap! Köszi az ötletet! :-)

Törölt felhasználó

Barbarella! Remélem nektek is ízleni fog, mert mi nagyon szeretjük.:)

Thea71

Ma elkészítettem a levest én is. A gombócok sajna eléggé szétestek, de valószín?leg azért, mert nagy sajtimádó vagyok és inkább több sajttal próbáltam összeállítani, mint liszttel :-) Legközelebb ezen változtatok. Szerintem a gombóckák miatt a leves annyira tartalmas, hogy nem is kellene a végére a lisztes-joghurtos habarás. Legalábbis nekem. Egyébként a "ronda, de finom" kategóriába sorolnám :-))) és érdemes elkészíteni, mert nem egy szokványos étel, gyors és különleges ízvilágú. Még biztosan többször megf?zöm és köszönöm a receptet!

Törölt felhasználó

Kedves Thea! Valószín?, hogy azért esett össze. Én mindig kipróbálom 1-2 galuskával, és ha szétes?s, akkor keverek hozzá még lisztet. A habarás nem is a tartalmassága miatt kell, hanem az íze miatt. A joghurttól nem csak egy szokványos húsleves íze lesz, ráadásul így nem úgy t?nik, hogy egy zavaros húslevesben vannak a gombócok. Tejfölt is lehet keverni hozzá, ha azzal jobban szereti valaki.

Katalin Mary

Rendkívül finom, különleges ízek. A gombóchoz kétféle sajtot - trappista és egy aromás fajtát, Beaumont de Savoie - használtam, házi marhahúsleves alappal.

Törölt felhasználó

tényleg nagyon finom lett, köszi a receptet :) én annyit módosítottam rajta, h tettem a joghurtos habarásba sót, borsot, paprikát és leginkább tárkonyt :)

Törölt felhasználó

Nagyon köszönöm ezt a receptet,nagyon nagyon finom lett!!!!!!!!!!!

Törölt felhasználó

ez nagyon bejön nekem, ki is próbálom!!

Ágicámdrágám

Én is kipróbáltam,mivel nagyon jól nézett ki.Sajna a 2-3 ev?kanál liszt az kevés.Egy-két gombóc beleszaggatása után rájöttem!!! Nekem nem volt maradék húslevesem,igy a receptben feltüntetett leveskockával helyettesítettem.Nálunk nem jött be. Igy azoknak akik nem szeretik a leveskockákat azoknak különösen nem ajánlom.

Törölt felhasználó

Kedves Ági! 35 éves f?zési tapasztalattal is, a hasonló recepteknél, mindig kipróbálom 1-2 gombóccal, hogy nem esik-e szét. Ha igen, akkor még keverek hozzá egy kis lisztet. Ilyen egyszer?. Egyébként meg nem tudom miért lesz egyszer lágyabb, egyszer keményebb, gondolom a liszt és a sajt min?sége ezt nagyban befolyásolja. A joghurtos habarás meg a leveskockás húsleves ízén is javít. Persze az se mindegy, hogy milyen az a húsleveskocka, mert vannak kimondottan finomak, és csapnivalóan rosszak. Én azért ajánlom ezt a receptet, mert itt is, és a másik oldalamon is a pozitív hozzászólások vannak többségben.:) Sajnálom, hogy neked nem jött be.

Ágicámdrágám

Bocsi! Nem akartalak megbántani! Én is rájöttem az els? pár kanál után,hogy szétf? és kavartam bele pár kanál lisztet. Amúgy nagyon-nagyon jól nézett ki a recepted és már nagyon rég ki szerettem volna próbálni és ki is fogom újból.Most azt írhatnám alá" hogy szintén: egy sehányéves kislány próbálkozásai"

Törölt felhasználó

Kedves Ági! Dehogy bántottál meg. Minden véleménynek örülök, még akkor is, ha nem mindig értek vele teljesen egyet.:)

Hyjal

A csülök-f?z?lé legjobb felhasználási módja :D Nagyon köszönöm a receptet, bevált.

kiskukta65

Ma volt ebédre, mindenkinek nagyon ízlett. Kicsit más lett a végeredmény - mivel több lisztet sikerült a gombócokhoz tennem, s kevésbé érz?dött a sajt íze, hát belenyomtam a levesbe egy fél adag töml?s sajtot. Így nem kellett liszttel bes?rítenem a levest, na meg jogurtom sem volt itthon. Ja, és még megszórtam kakukkf?vel. Isteni lett!

szilvia.pandur

Isteni leves, koszonom a receptet!

Törölt felhasználó

Tuti, hogy a hétvégén kipróbálom! Már most összefutott a nyál a számban. Majd okulok az itt leírtakból is.

Hozzávalók

A leveshez

A sajtgombóchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek