Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Maccheroni vörösboros tejszínes laskagombával

Maccheroni vörösboros tejszínes laskagombával
Maccheroni vörösboros tejszínes laskagombával
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a tésztát, a gombát és az olasz ízeket. Ebben az ételben mind a három megtalálható. Fenséges. Bár én húsevő vagyok, de időnként jól esik zöldséges ételeket is enni. Vegáknak is csak ajánlani tudom.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát, fokhagymát aprítjuk, a paprikákat és az újhagymát felkarikázzuk, a zöldjét félretesszük. A gombát csíkokra vágjuk. A paradicsomokat nyolcadoljuk. A petrezselymet és a bazsalikomot nagyobb darabokra vágjuk, egy részét félretesszük.
  2. Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a hagymákat, rátesszük a paprikákat, a laskagomba szár részét, majd a paradicsomot, a maradék gombát és a rozmaring, valamit kakukkfű szárakat. Fűszerezzük. Kis idő után ráöntjük a főzőtejszínt, majd a vörösbort, hozzáadjuk a petrezselyem, az újhagyma szárának és a bazsalikom felét, az olíva és a kapribogyókat.
  3. Közben sós vízben, néhány csepp olajjal al dente megfőzzük a tésztát.
  4. A sajtot lereszeljük.
  5. A tésztát a gombaraguhoz szedjük, kevés főzővizet is adunk hozzá, összekeverjük, majd tálaljuk.
  6. A tésztából szedünk egy tányérra, szórunk rá petrezselymet, bazsalikomot, újhagyma zöldjét, s sajtot. A közepére teszünk egy bazsalikom csúcsot.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 527
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat Karácsonyi finomságok
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Maccheroni vörösboros tejszínes laskagombával és parmezánnal, vörösboros gombaszósz, tejszínes vörösboros gombaszósz tésztával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

635
tészta 25 dkg
laskagomba 20 dkg
vöröshagyma 2 db
újhagyma 2 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
hegyes erős paprika 1 db
chili 3 db
paradicsom 2 db
petrezselyem 1 csokor
rozmaring 2 szál
kakukkfű 4 szál
bazsalikom 1 marék
zöld olajbogyó 12 db
fekete olajbogyó 10 db
kapribogyó 1 teáskanál
főzőtejszín 50 ml
vörösbor 1 dl
0 ízlés szerint
fekete bors 1 kávéskanál
kakukkfű 1 teáskanál
oregánó 1 teáskanál
olívaolaj 4 ek
parmezán sajt 5 dkg
bazsalikom 3 levél