Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ázsiai gombás tészta

Ázsiai gombás tészta
Ázsiai gombás tészta
13 perc / előkészület: 2 perc főzés: 6 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma egész nap dolgozom, így korán reggel csak ilyen minimál időt és energiát igénybe vevő étel készítésére jutott időm. Ez még a negyed órás kategóriát is veri.

hozzávalók / 2 adag

Tészta

  • 14 dkg teljes kiőrlésű tészta
  • 1 teáskanál

Gombás ragu

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Egy fazék vizet felteszünk forrni, amit aztán ha felforrt, megsózunk.
  2. A tésztát a csomagoláson megadott főzési idő előtt 1-2 perccel leszűrünk, tányérba tesszük.

Gombás ragu

  1. Egy tapadásmentes serpenyőben felhevítjük az olajat, és a vastagabbra, kb. 4-5 mm vastagra vágott, hámozatlan gombaszeleteket erős tűzön pirítani kezdjük, közben megborsozzuk.
  2. Ha már kis színt kapott a gomba (2 perc), ráöntjük a szószokat, és tovább is erős tűzön sütjük 2-3 percet, hogy a szósz kicsit sűrűsödjön, de a gomba ne eresszen levet.
  3. A tészta tetejére tálaljuk, friss újhagyma szeletekkel megszórjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 165
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás tészta, fűszeres gombaragus tészta, teljes kiőrlésű tészta gombás raguval

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

328
tészta 14 dkg
1 teáskanál
gomba 30 dkg
szezámolaj 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
szójaszósz 1 ek
chiliszósz 1 ek
worcestershire-szósz 1 teáskanál
balzsamecet 1 ek
újhagyma 1 közepes db