Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lila zöldségkrémleves

Lila zöldségkrémleves
Lila zöldségkrémleves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek a krémlevesnek nem csak a színe gyönyörű, de nagyon finom is: a zöldségek nagyszerűen kiegészítik egymást, így egyik sem túl tolakodó. Sok-sok korianderrel és kesudióval megszórva pedig igazi kényeztetés!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk és felkockázzuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a lila hagymát felaprítjuk.
  2. A vajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a lila karfiolt, a lila édesburgonyát, valamint a céklát.
  3. A zöldségeket felöntjük annyi alaplével, amennyi ellepi, majd lefedve, nagyjából 20 perc alatt puhára főzzük őket.
  4. Kézi botmixerrel leturmixoljuk a levest, sózzuk-borsozzuk, majd ízlés szerint fűszerezzük. Szükség esetén még öntünk rá egy kevés vizet.
  5. Hozzáadunk nagyjából 2 deci habtejszínt, és simára keverjük. Még párpercet főzzük az egészet, majd friss korianderrel és pirított kesudióval megszórva tálaljunk.
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 205
össznézettség: 1 134
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
909 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: Halloween, Anyák napja, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

lila leves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

403
vaj 2 ek
lila hagyma 1 közepes fej
karfiol 1 közepes fej
édesburgonya 25 dkg
cékla 1 db
alaplé 7 dl
chilipehely 1 teáskanál
gyömbérpor 2 teáskanál
római kömény 1 teáskanál
koriandermag 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
habtejszín 2 dl
kesudió 8 dkg
koriander 0 ízlés szerint