r
Nosalty Logó

Zöldborsókrémleves mentás panna cottával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Zöldborsókrémleves mentás panna cottával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Leves:

Panna cotta:

Összesen 333 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Leves:

Panna cotta:

Összesen 1660 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Leves:

Panna cotta:

Összesen 71 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    363.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    513 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    1007 micro
  • β-karotin
    2970 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2305 micro
Összesen 333 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    75 g

Zsír

  • Összesen
    107.3 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2422.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    612 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1010 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1818.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2563 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    231 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    517 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1028 micro
  • α-karotin
    5035 micro
  • β-karotin
    14851 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    11524 micro
Összesen 1660 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    216 micro
  • β-karotin
    638 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    495 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

Leves:

Panna cotta:

Elkészítés

Leves:

  1. A csirkeaprólékot megmossuk, szárazra töröljük, és egy kanál repceolajon sóval, borssal feltesszük pirítani.
  2. Miután a húsnak aranybarna színe lett, hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott répákat, és tovább dinszteljük.
  3. Ha félig puhult a zöldség, hozzáadjuk a zöldborsót és a felaprított petrezselymet, felöntjük vízzel vagy csirkealaplével, és készre főzzük.
  4. A levesből kiszedjük az aprólékot, hozzáadunk egy marék mentalevelet, és botmixerrel homogenizáljuk.

Panna cotta:

  1. A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk, hogy felpuhuljanak.
  2. A tejet és a tejszínt egy edényben sózzuk, cukrozzuk, felmelegítjük, hozzáadjuk a kicsavart lapzselatint és a felaprított mentaleveleket. Simára keverjük.
  3. A folyadékot 5 formába szétöntjük, 2-3 órára hűtőbe tesszük megdermedni.
  4. Tálalásnál a tányérba csúsztatjuk a panna cottát, majd kancsóból köré öntjük a levest.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 326
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldborsókrémleves mentás panna cottával
Évi néni 1830 recept

Egy TV műsorban láttam, és nagyon megtetszett az ötlet. Tagadhatatlanul megdobja a leves élvezeti értékét.

Hozzávalók

Leves:

Panna cotta:

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili