r
Nosalty Logó

Babkrémleves sajtosan

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Babkrémleves sajtosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 369 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1475 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2408.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    1575 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3217 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 369 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9635.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    1437 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    516 mg
  • Foszfor
    1291 mg
  • Nátrium
    6301 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1527.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1591 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    442 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    952 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12869 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2280 micro
Összesen 1475 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    242 micro
  • β-karotin
    629 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 73 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kétféle hagymát megfonnyasztjuk egy kis olajon.
  2. Hozzáadjuk -a bab kivételével- a felkockázott zöldségeket, és néhány percig pirítjuk.
  3. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és fűszerezzük.
  4. Amikor felforr a leves, beletesszük a babot is, és alacsony hőfokon főzzük tovább kb. 15-20 percig.
  5. Ha megpuhultak a zöldségek, botmixerrel pürésítjük a levest (előtte ne felejtsük el a babérleveleket kivenni).
  6. Végül beleszórjuk a reszelt sajtot a még forró levesbe, és elkavarjuk, hogy teljesen beleolvadjon.
  7. A maradék reszelt sajttal megszórva, melegen tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2458
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Úgy kezdődött, hogy találtam itthon egy babkonzervet, aminek lassan lejárt a szavatossága... Épp azon gondolkodtam, hogy milyen levest csináljak ebédre... Imádjuk a krémleveseket... Imádjuk a zöldségeket... Így született ez a leves, aminek nagy sikere lett nálunk!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek