r
Nosalty Logó

Leveles tésztába göngyölt sajtos virsli, 3 féle mártogatóssal

Nosalty
Leveles tésztába göngyölt sajtos virsli, 3 féle mártogatóssal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveles tésztába göngyölt sajtos virslihez

A paradicsomos szószhoz

A fokhagymás szószhoz

A mustáros szószhoz

861
Kalória
25.2g
Fehérje
35.8g
Szénhidrát
69.9g
Zsír
177.7g
Víz
158.6g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
6.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A leveles tésztába göngyölt sajtos virslihez

A paradicsomos szószhoz

A fokhagymás szószhoz

A mustáros szószhoz

Összesen 861 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A leveles tésztába göngyölt sajtos virslihez

A paradicsomos szószhoz

A fokhagymás szószhoz

A mustáros szószhoz

Összesen 3443 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A leveles tésztába göngyölt sajtos virslihez

A paradicsomos szószhoz

A fokhagymás szószhoz

A mustáros szószhoz

Összesen 241 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    69.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2190.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    1244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    177.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    514 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    6948 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 861 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.8 g

Zsír

  • Összesen
    279.5 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    634 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8762.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    2056 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1384 mg
  • Nátrium
    4978 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    143.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    710.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1144 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    971 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2056 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    825 micro
Összesen 3443 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1931 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 241 kcal

Elkészítés

A leveles tésztába göngyölt sajtos virslihez

  1. A leveles tésztát enyhén kinyújtjuk, majd hosszában félbevágjuk, és egyenletes háromszögekre osztjuk.
  2. A virsliket negyedeljük, és beletekerjük a vékony csíkokra vágott sajtba.
  3. A háromszögek aljára helyezzük a sajtos virsliket, majd óvatosan feltekerjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, megkenjük egy felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, és 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük 15-20 perc alatt.
  5. Közben elkészítjük a szószokat!

A paradicsomos szószhoz

  1. Egy kisebb edényben, kevés olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd belenyomunk két gerezd foghagymát. További 1-2 percig pirítjuk-pároljuk, majd hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot.
  2. Fűszerezzük sóval-borssal-bazsalikommal és majorannával, majd elkeverjük, és alacsony lángon főzzük 5 percig.

A fokhagymás szószhoz

  1. A simára kevert tejfölbe nyomunk két gerezd fokhagymát, hozzáadjuk a felaprított újhagyma zöldjét, sózzuk-borsozzuk, és jól elkeverjük.

A mustáros szószhoz

  1. Egy tálba nyomjuk a majonézt, mustárt, jöhet az apró kockákra vágott csemegeuborka, végül a fűszerpaprika.
  2. Simára keverjük, és készen is vagyunk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Mindenki kedvenc partifalatkája, a leveles tésztába göngyölt virsli, most sok-sok sajttal és 3 ellenállhatatlan mártogatóssal tálalva.  Vigyázat, 5 perc alatt eltűnhet az egész tepsi, szóval érdemes duplázni az alapanyagokat! ;)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...