r
Nosalty Logó

Spárga serrano sonkával hollandi mártásban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Spárga serrano sonkával hollandi mártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 627 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1253 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    594 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2211.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    1783 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    561 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    900 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1682 micro
Összesen 627 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    110.3 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4423.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    3567 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    402.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    732 mg
  • Retinol - A vitamin:
    968 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    1800 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3363 micro
Összesen 1253 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárga végét elpattintjuk, ott ahol engedi. Megmossuk, a kis zöld leveleket leszedjük.
  2. Mindegyik spárgát belecsavarjuk 1-1 serrano sonkába, és 10-15 perc alatt, egyszer megfordítva sütőben meggrillezzük.
  3. A tojássárgát 1 ek hideg vízzel habosra keverjük egy kisebb nyeles lábosban (mehet kézi mixerrel, akkor jó, ha kis buborékok vannak rajta).
  4. A vajat megolvasztjuk. Jó minőségű vajjal dolgozzunk, ha pedig a végén kis fehér darabok úszkálnak a tetején, azt kanállal távolítsuk el.
  5. Egy nagyobb lábosban melegítsünk vizet gyöngyözésig. Tartsuk fölé a másik lábast, de úgy, hogy az alja ne érjen bele a vízbe. Kézi mixerrel 4-5 percig dolgozzunk rajta, amíg jó vastag nem lesz a tojás. Akkor jó, ha belemártunk egy kanalat, majd megfújjuk a hátoldalát. Ha a krém "hullámai" megmaradnak, készen vagyunk.
  6. Várjuk meg, míg kb. 50 fokosra hűl. Ha nincs hőmérőnk, már bele tudjuk dugni az ujjunkat de nem esik túl jól.
  7. A kicsit kihűlt vajat vékony sugárban belecsurgatjuk, közben folyamatosan verjük a kézi mixerrel. Ha elfogyott a vaj, készen vagyunk. Belecsavarjuk a citromlevet, és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
  8. Azonnal tálaljuk a spárgával együtt.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 108
  • Össznézettség: 12163
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 12.

Ajánló

Könnyű száraz fehérbor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha spárgaszezon, akkor hollandi...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek