Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárga serrano sonkával hollandi mártásban

Spárga serrano sonkával hollandi mártásban
Spárga serrano sonkával hollandi mártásban
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha spárgaszezon, akkor hollandi...

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Könnyű száraz fehérbor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárga végét elpattintjuk, ott ahol engedi. Megmossuk, a kis zöld leveleket leszedjük.
  2. Mindegyik spárgát belecsavarjuk 1-1 serrano sonkába, és 10-15 perc alatt, egyszer megfordítva sütőben meggrillezzük.
  3. A tojássárgát 1 ek hideg vízzel habosra keverjük egy kisebb nyeles lábosban (mehet kézi mixerrel, akkor jó, ha kis buborékok vannak rajta).
  4. A vajat megolvasztjuk. Jó minőségű vajjal dolgozzunk, ha pedig a végén kis fehér darabok úszkálnak a tetején, azt kanállal távolítsuk el.
  5. Egy nagyobb lábosban melegítsünk vizet gyöngyözésig. Tartsuk fölé a másik lábast, de úgy, hogy az alja ne érjen bele a vízbe. Kézi mixerrel 4-5 percig dolgozzunk rajta, amíg jó vastag nem lesz a tojás. Akkor jó, ha belemártunk egy kanalat, majd megfújjuk a hátoldalát. Ha a krém "hullámai" megmaradnak, készen vagyunk.
  6. Várjuk meg, míg kb. 50 fokosra hűl. Ha nincs hőmérőnk, már bele tudjuk dugni az ujjunkat de nem esik túl jól.
  7. A kicsit kihűlt vajat vékony sugárban belecsurgatjuk, közben folyamatosan verjük a kézi mixerrel. Ha elfogyott a vaj, készen vagyunk. Belecsavarjuk a citromlevet, és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
  8. Azonnal tálaljuk a spárgával együtt.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 478
elküldve: 1
receptkönyvben: 107
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
536 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
kategória: tapas
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

serrano sonkás spárga hollandi mártással

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

trombia
trombia Fri, 2016-05-13 14:29

Szia! Guszta a recept. A citromlé mikor kerül bele? És a serrano-val mi történik? Nyersen csak beletekered vagy együtt grillezve?

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Fri, 2016-05-13 15:00

Szia!
Citromlevet kihagytam, de pótoltam. :)
Nyers serranoba tekered a nyers spárgát, és együtt grillezed :)
Szép napot!
Üdv,
Nóra

627
zöldspárga 1 csomag
serrano sonka 150 g
tojássárgája 4 db
vaj 100 g
citromlé 0.5 citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint